Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo Tx 8150 gubi połączenie WiFi

marekkonin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam onkyo tx 8150 2 miesiące w domu, było ok a teraz gubi sieć WiFi czasami po 10 min, a bywa że po 30 min lub 1,5 godziny,router w salonie sygnał 100%, TV i telefony działają bez zrywania, networkstandby jest on, czy może coś robie źle i czy tylko reklamacja pozostała

do ustawień fabrycznych przywrócony :)

Pozdrawiam

Będę wdzięczny za podpowiedź

co kabel to kabel - każdy audiofil to wie ;)

ps miałem 8050 i też się rwało choć na kilka minut

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Szukaj problemów związanych z wifi. Najczęstszym problemem są słabej jakości routery, albo złe skonfigurowana sieć wifi zwłaszcza w blokach z dużym nasileniem innych sieci.

Możesz jeszcze spróbować reset routera. Bywa, że się "nie lubią" z amplitunerami. Wiadomo, że kabel lepszy ale skoro jest wyposażony w wifi to ma działać. Jeśli to nie pomoże to może pożycz router od znajomych i na nim spróbuj, jeśli dalej będzie zrywało to reklamuj, zwłaszcza, że jak pisałeś 2 m-ce było ok.

narazie zdiagnozowalem że problemem są mój i żony telefon z androidem 7 jak one wchodzą w wifi wywala Onkyo, przy pozostałych urządzeniach komputer w wifi wszystko ok, przy tablecie ale z androidem 5 wszystko ok.... podmienie router od kolegi i zobacze co się zmieni

Ps.telefonow nie moge się pozbyć :)

problem mam nadzieję rozwiązany, przyczyna router

dzisiaj nabyłem tp linka archer c1200 i chodzi wszystko tak jak powinno, ten z którym miałem problem to tp link wr841n dzięki za wsparcie

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...

Doprecyzowanie rozwiązania które okazało sie skuteczne

trzeba było ustanowić na tym nowym routerze druga sieć wifi i do niej loguje swoje telefony, a druga sieć obsługuje onkyo, tv, dekoder n, i działa bez zarzutu, no bo wifi w onkyo jest po to ze ma działać stąd szukanie rozwiązania a nie kabel odrazu do niego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.