Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie do użytkowników Denona DNP-730

facet80

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie do użytkowników Denona DNP-730, jak ten sprzęt się sprawuje w codziennym użytkowaniu? Czy połączenie wi-fi jest stabilne, czy soft się nie zawiesza itd. Sprzęt w tej chwili można kupić za niecałe 1500 zł z 3-letnią gwarancją. Opinie w sieci są podzielone... Jedni chwalą że super a inni narzekają że zrywa połączenie, że się zawiesza, Proszę o wypowiedzi wyłącznie użytkowników lub osoby które miały styczność z tym odtwarzaczem. Dziękuję i pozdrawiam

Witam,

kupiłem zupełnie niedawno DNP-730 bo lubię słuchać radia, zwłaszcza nocą a repertuar stacji naziemnych jest niestety ubogi. Słucham szerokiego spektrum muzyki więc takie rozwiązanie jest idealne. Co do technicznych aspektów to od razu zrezygnowałem z wi-fi bo zależało mi na stabilności i faktycznie miałem problem z połączeniem się z siecią. Router mam trochę oddalony od miejsca odsłuchu, między piętrami jest płyta zbrojona więc może tłumi sygnał. Połączyłem to dobrym kablem ok. 10 m i na razie jest dobrze. Mam trochę zripowanych płyt zarówno CD jak i vinyli, których słucham z pamięci flash, w końcu nawet 64 GB to już nie jest jakiś astronomiczny wydatek a trochę płyt się zmieści. Nie korzystałem jeszcze ze Spotify ale mam w planie.

pozdrawiam

Witam, mam pytanie do użytkowników Denona DNP-730, jak ten sprzęt się sprawuje w codziennym użytkowaniu? Czy połączenie wi-fi jest stabilne, czy soft się nie zawiesza itd. Sprzęt w tej chwili można kupić za niecałe 1500 zł z 3-letnią gwarancją. Opinie w sieci są podzielone... Jedni chwalą że super a inni narzekają że zrywa połączenie, że się zawiesza, Proszę o wypowiedzi wyłącznie użytkowników lub osoby które miały styczność z tym odtwarzaczem. Dziękuję i pozdrawiam

to oczywiste ze kazde urzadzenie bedzie słabo dzialać na , jezeli router stoi za betonowa ściana , stropem itp;

potrzebny jest wzmacniacz wifi dodatkowo

Miałem to urządzenie na ekspozycji i korzystałem z niego codziennie pare godzin.

Sieć była stabilna, choć w opiniach słyszałem inaczej. Szczerze u mnie z tym problemów nie było.

Przeglądanie utworów z USB dość dobrze. Sprawnie.

Zdarzały się lekkie zwiechy przy większych dyskach i plikach, jednak nigdy nie było to jakoś bardzo uciążliwe.

MAm jednak zarzuty co do wykonania samego urządzenia. Strzałki nadrukowane na kółeczku wytarły się po miesiącu. Po prostu nam wygodnie było podejść do urządzenia i korzystaliśmy z tej metody. Po prostu ich nie było. :)

Z pilota czy aplikacji nie stosowaliśmy. Do aplikacji Denona się trochę wyleczyłem. Na tle innych wypada mocno tak sobie. Trzeba być fanem marki, lub mieć cierpliwość.

Piotrek

Witam ponownie.dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

Przymierzam się do zakupu takiego odtwarzacza. Cena 1500 to absolutne maksimum. Będzie on używany głownie do słuchania radia internetowego. Na upartego mogę go połączyć kablem z ruterem ale wolałbym bezprzewodowo .Ważne, że nikt z kolegów nie ma większych zastrzeżeń do tego Denona :)

Gdyby ktoś chciał jeszcze coś dodać do tego tematu to zapraszam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.