Skocz do zawartości
IGNORED

Oncompass nowoczesny lek na raka, czy tylko ściema?

DjTechnics

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Poszukuję informacji na temat tego leku, wszędzie w internecie tylko artykuły, żadnego forum, żadnych wypowiedzi czy to działa. Lek kosztuje 2tys euro, tyle ile udało mi się dowiedzieć. Moja siostra 21lat choruje na guza mostkowo móżdżkowego, gruczolaka naciekowego, jest to złośliwe cholerstwo, zostało mało czasu. Próbowaliśmy wszystkiego Magia, Religia, Medycyna i ostatnie leczenie protonami w Krakowie nic nie dało. Czy ten lek ma szansę zadziałać czy to tylko wyciąganie kasy, bo wszyscy wiedzą, że rak jest to biznes dla koncernów farmaceutycznych. Czekam na informacje. Pozdrowienia

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Nie chcę Cię urazić ale piszesz,że koncerny farmaceutyczne widzą w raku jedynie biznes.Jednocześnie dajesz do zrozumienia,że była już stosowana "magia i religia".A jak byś tę sferę ocenił?Czy to nie jest biznes?I czy uczciwy?

Co do samego leku to niestety nie mam wiedzy.

rak jest to biznes dla koncernów farmaceutycznych

Oraz pracowników w nch zatrudnionych. Farmacja płaci podatki, rozwija naukę, przedłuża życie itd itd. Wyobraź sobie, że któregoś dnia apteki znikają...

Współczuję choroby w rodzinie, ale pomyśl dobrze, zanim coś napiszesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Lek kosztuje 2tys euro

Oncompass nie jest lekiem. Jest to firma (serwis, usługa) diagnostyczną pośrednicząca pomiędzy chorym i jego lekarzem prowadzącym oraz ośrodkiem diagnostyki molekularnej w Budapeszcie. Posiada też bazę danych dostępnych na świecie terapii molekularnych.

https://www.zwrotnikraka.pl/oncompass-terapia-celowana-raka/

SERWIS ONCOMPASS MEDICINE – DIAGNOSTYKA I LECZENIE MOLEKULARNE (CELOWANE)

Oncompass jest serwisem informacyjno-diagnostycznym, z którego korzystają pacjenci oraz ich rodziny chcąc uzyskać informacje o aktualnych możliwościach leczenia w danym rozpoznaniu nowotworowym. Lekarze onkolodzy w raporcie końcowym będącym wynikiem przeprowadzonego badania molekularnego otrzymują informację o terapiach spersonalizowanych skorelowanych w profilem molekularnym pacjenta.

Serwis Oncompass dzięki wyspecjalizowanym narzędziom IT oraz współpracy z czołowymi na świecie ośrodkami klinicznymi oraz monitorowaniu na bieżąco przetwarzanych wyników badań naukowych wyszukuje także dostępne w danym momencie badania kliniczne, prowadzone pod kątem mutacji genowych.

Za pośrednictwem serwisu Oncompass.pl można przeprowadzić odpłatnie analizę 6 lub 58 genów w certyfikowanym przez Europejskie Towarzystwo Patologów ośrodku diagnostyki molekularnej – KPS Diagnostics w Budapeszcie na Węgrzech. Geny selekcjonowane są w taki sposób, aby mogły mieć możliwie największe znaczenie terapeutyczne dla pacjentów z danym rozpoznaniem nowotworowym.

Usługi oferowane przez serwis Oncompass są świadczone pacjentom na zasadach komercyjnych i nie są refundowane. Wykonanie pełnego panelu diagnostycznego w wersji Oncompass Full to koszt rzędu 3700 euro. Natomiast pakiet Oncompass Select kosztuje około 1500 euro.

JAK SKORZYSTAĆ Z USŁUGI SERWISU ONCOMPASS ?

Pacjent lub rodzina pacjenta powinni wypełnić formularz zgłoszeniowy znajdujący się na stronie www.oncompass.pl.

Po wypełnieniu formularza konsultant serwisu kontaktuje się z pacjentem lub rodziną celem doprecyzowania szczegółów związanych z korzystaniem z serwisu i przekazania informacji o sposobie wypełnienia dokumentacji, zarówno przez lekarza prowadzącego, jak i samego pacjenta.

Do wykonania badań diagnostyki molekularnej potrzebna jest próbka tkanki guza, która znajduje się w danym zakładzie patomorfologii.

Raport z badania przygotowywany jest w ciągu 20 dni roboczych.

Oncompass przygotowuje oddzielny raport dla lekarza prowadzącego oraz osobno dla pacjenta. Raport wskazuje nie tylko, jakie mutacje występują u danego pacjenta, ale zawiera również wykaz wszystkich dostępnych aktualnie terapii spersonalizowanych, zarówno refundowanych i nierefundowanych, które mogą mieć największe przełożenie kliniczne w leczeniu danego typu nowotworu, oraz informacje o skorelowanych pod względem mutacji genowych, globalnych badaniach klinicznych.

Oncompass jako jedyny serwis informacyjno-diagnostyczny oferuje specjalną usługę „Wsparcie Pacjenta”, która pomaga w skompletowaniu odpowiedniej dokumentacji medycznej oraz kontakcie pacjenta z danym ośrodkiem klinicznym prowadzącym badanie.

W większości ośrodków europejskich, w ramach rutynowych badań mutacji genowych, bada się od jednego do dwóch genów. W Polsce badania mutacji wielogenowych oferuje w ramach serwisu firma Oncompass GmbH z siedzibą w Szwajcarii. Badania pokazują, że 70% pacjentów uczestniczących w dopasowanych molekularnie badaniach klinicznych odnosi korzyści i ma szanse na przedłużenie przeżycia. Badania mutacji wielogenowych nie są jednak jeszcze standardem w diagnostyce, dlatego koszty ich przeprowadzenia ponosi pacjent. Za to w przypadku zakwalifikowania się do badań klinicznych, pacjent ponosi wydatki związane z logistyką, natomiast terapia celowana molekularnie pokrywana jest w ramach badania klinicznego.

Musisz poczytać o o leczeniu celowanym i skonsultować się z onkologiem prowadzącym. Diagnostyka molekularna ma sens, pytanie tylko czy w przypadku konkretnego raka i konkretnej (konkretnych) mutacji genowej dostępna jest terapia celowana i jaki jest jej koszt.

Oraz pracowników w nch zatrudnionych. Farmacja płaci podatki, rozwija naukę, przedłuża życie itd itd. Wyobraź sobie, że któregoś dnia apteki znikają...

Współczuję choroby w rodzinie, ale pomyśl dobrze, zanim coś napiszesz.http://www.oncompass.pl/knowledge-base/czym-jest-oncompass/

Wybacz, ale w tym stanie, sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Nie chodź do uzdrowicieli i szamanów, to na pewno.
Taka Pani z Ostrowa Wielkopolskiego, wykryła wiele schorzeń u mnie jak i mojej babci, które były potwierdzone badaniami lekarskimi, typu uszkodzenie czegoś tam w sercu podczas zawału, który moja babcia miała podczas snu a nawet o tym nie wiedziała, oraz że miała wycinany woreczek wiele innych, sama babcia byla w szoku, Pani zajmuje się medycyna naturalna, dwa razy w tygodniu zawozilismy siostrę do niej, przeprowadzała różne zabiegi, próbowała pomoc, zupełnie za darmo.

Taka Pani z Ostrowa Wielkopolskiego, wykryła wiele schorzeń u mnie jak i mojej babci, które były potwierdzone

Nie masz pewności że nie zgadywała. Lekarze, dochodzenie w internecie (między innymi fora internetowe) do najlepszej terapii uznanej na świecie to główne metody szukania pomocy, uzdrowiciele mogą być używani równolegle, ale tylko jako wspomaganie. Moja żona przeszła taką ścieżkę poszukiwań z sukcesem w innej dziedzinie chorobowej do niedawna nieuleczalnej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.