Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe kolumny pod Denona 1060

Snara

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Szukam jakiś kolumn [+-1000 pln] pod mojego Denona PMA1060. Aktualnie od kilku lat posiadam kolumny KODA K-5400F. Chciałbym coś z lepszym basem, K5400F mają dwa przetworniki 127mm. Znalazłem kolumny KODA AK-48F które posiadają dwa głośniki 200mm niskotonowe niestety mało jest opinii, powinny zagrać lepiej prawda?

Mam jedynie porównanie do TAGA HARMONY TAV-606F i gra to fajniej niż moje aktualne K-5400F.

Pozdawiam

Ja bym na Twoim miejscu zainteresował się tymi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

świetne brzmienie, mocno szczegółowe, jedyna obawa to taka, że może Ci nieco dołu zabraknąć w tym metrażu.

Ukryta Zawartość

Koda Rock 1 i Omega 503 są 4 ohmowe, wzmacniacz da rade napedzić takie kolumny? Wydawalo mi sie ze przy 8ohm jest lepsza jakość dzwięku niż przy 4ohm, prawda to? Omega 503 wydaje sie fajna opcja z troche lepszej półki napewno by zagrało lepiej niż Koda 5400F, masz może porownanie do Taga 606?

• 3 tygodnie później...

I na co padł wybór?

Przypadkiem trafiłem na licytacje 606F v3 praktycznie nowych i udało się kupic za 404 pln. Dużo lepiej sobie radzą z przednim bass reflkexem bo bolumny stoją praktycznie przy samej scianie. Ale nawet po odsunieciu Kody 5400f od ściany Tagi mają słyszalnie i odczuwalnie niżej schodzący i bardziej mięsisty bass w połączeniu z PMA 1060. Góra jakby wycofane względem Kody chyba ten głośnik wstegowy jest lepszy niż w 606F, ale czytałem że ktoś zmienił głośnik wysoko tonowy w 606F na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jest znaczna poprawa góry.

Teraz przyjdzie czas na wymiane kabli będe kupywał

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo to sklep stacjonarny w moim miescie, jakie warto kupić w przedziale do 12pln za metr? Chyba że może warto kupić tańszy kabel i podłaczyć w Bi-wiring'u?

Wesołych Świąt!

ATaNKAD.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

400zł niezła cena, ale z basem i wysokimi słabo u nich, mogą się wydawać fajne, do momentu porównania z czymś efektowniejszym i bardziej dynamicznym. Szkoda, że nie grają tak jak wyglądają.

Vienna Acoustics Bach Grand <- Yamaha A-S1100 <- Myryad Z20 Dac <- Chromecast Audio + kable wg audioburak i gra muzyka.

400zł niezła cena, ale z basem i wysokimi słabo u nich, mogą się wydawać fajne, do momentu porównania z czymś efektowniejszym i bardziej dynamicznym. Szkoda, że nie grają tak jak wyglądają.

Taki mod zwrotnicy ma prawo zadziałać?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za te pieniądze nie można wymagać cudów.

A że to model niższy od 5400, więc jeśli podoba się kupującemu, to tylko znaczy że lepiej wpasowały się w system i akustyke pomieszczenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.