Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana stx f 360 na inne kolumny

smaker24

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam kolumny stx f 360n które grają w 27mk z wzmacniaczem denon pma 1080r.Ogólnie myślę że jest ok ale porównywać mogłem tylko z głośnikami komputerowymi.Lubie głośno słuchać muzyki i słyszeć dobry miękki bas oraz czysty sopran.Głównie muzyka dyskotekowa czary rap i pop.

Czy kolumny B&W DM603 były by lepsze od dotychczasowych?

https://www.audiostereo.pl/topic/136034-zmiana-stx-f-360-na-inne-kolumny/

B&W to raczej nie jest miękki bas, góra owszem nośna i czysta, jako takie są lepsze, ale nie dla ciebie . Prędzej jakiś używany Mission m35i ,jakieś Quadrale, Infinity , Dynaudio. Z nowych popularnych np Wharfedale dimaond 240.

Jeżeli masz F360 to rozumiem że chodziło o kolumny wysokoefektywne? W tej cenie nie kupisz nowych lepszych od STX.

Następnymi z wysoką efektywnością są również STX Electrino 500 ale to już koszt 3,5 tyś.

Są jeszcze Tonsil Zeus ale te kolumny to porażka na średnicy. Brak głośnika od środkowego pasma przy 12" basowych jest dużym problemem tych kolumn.

B&W to raczej nie jest miękki bas, góra owszem nośna i czysta, jako takie są lepsze, ale nie dla ciebie . Prędzej jakiś używany Mission m35i ,jakieś Quadrale, Infinity , Dynaudio. Z nowych popularnych np Wharfedale dimaond 240.

Zapomniałem wspomnieć że bas wspomaga mi subwoofer na stx 32.500.4.Ogólnie poszukuje kolumn jak kolega karta sd wspomniał efektywnych(głośnych) które lepiej będą brzmiały niż f360.Nie che kolumn które będą grały ciszej.Lubie głośno posłuchać muzyki z fajnym basem i cykającym sopranem oczywiście środek pasma też musi być ok.Najlepiej do kwoty 1500zł im niższa cena tym lepiej.Te B&W mogę nabyć za 800zł.

Czy kolumny B&W DM603 były by lepsze od dotychczasowych?

Nie.

Witam posiadam kolumny stx f 360n które grają w 27mk z wzmacniaczem denon pma 1080r

.Lubie głośno słuchać muzyki i słyszeć dobry miękki bas oraz czysty sopran

I nie masz tego? Dlaczego chcesz wymienić?

Do tuczenia idealne to się domyślam tylko ta cena około 3k mnie nie zadowala.

A jaka cena Cie zadowala?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie no wszystko jest ok tak myślę z basem i głośnością (nie miałem okazji słyszeć nic lepszego).Tylko dużo osób pisze że te moje stx-y się nie nadają do niczego.Niby 2 basowe 27cm w kolumnie a kolumny wyższej półki cenowej z głośnikami 16cm zjedzą je basem i jakością.I dlatego pomyślałem że jak może być lepiej to czemu nie spróbować.Mieszkam w Szczecinku i u mnie w mieście nie ma żadnego salonu ze sprzętem stereo by odsłuchać lepszego zestawu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.