Skocz do zawartości
IGNORED

B&O Beoplay H9 a może coś innego

soolek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chcę kupić słuchawki BT do:

- słuchania w domu i poza domem

- 2-3 godzinny dziennie

- koniecznie BT

- do 2000 PLN

- koniecznie nauszne (zakrywające całe ucho).

- muzyka przeróżna bez disco. Jazzu, klasyki też nie słucham. Lubię niskie tony - nie wiem, jak to inaczej opisać, bo nie siedzę głęboko w temacie audio. Lubię posłuchać muzyki na dobrym sprzęcie, jaram się tym, ale nie chopla na tym punkcie.

- źródło to głównie telefon spotify/tidal z abonamentem.

Przesłuchałem chyba wszystko dostępne w Saturn/MM i krótki trip po innych salonach też zrobiłem.

Z popularniejszych/dostępnych przesłuchanych najbardziej dźwięk mi podchodzi w Beoplay H9.

Jedyne, czego mi brakuje to głośności - tak wiem, w słuchawkach nie słucha się na maxa, ale ja jednak czasami lubię "pie..." na 5 minut na maxa. H9 jest trochę za ciche dla mnie.

Bose QC35 odpada - nie mój dźwięk.

Definitive Technology Symphony 1 - tutaj głośność była właśnie najlepsza, ale jednak dźwięk dla mnie w H9 jest odpowiedniejszy.

Brać H9, czy można znaleźć jeszcze coś innego o bardzo zbliżonym dźwięku w tych pieniądzach?

H9 mogę aktualnie wyrwać za 1750 PLN.

Dzisiaj ponownie posłuchałem QC35 i ... może to jednak jest mój dźwięk?!

Na pewno głośniejsze od H9. I to jest plus. Bo jak chcę głośno zagrać, to mogę. Wydaje się, że H9 jednak jakość lepsza, ale brak tej głośności, tego jednego decybela...

W necie trafiłem jeszcze Sony MDR 950N1 z Extra Bass, który może robić robotę dla mnie. Muszę je znaleźć i odsłuchać.

Nigdy bym nie wybrał tych słuchawek dla siebie.

Zdecydował bym się na QC35, z prostego powodu. Są wygodniejsze. Mozna w nich słuchać godzinami. Nie męczą zarówno w domu, w biurze jak i gdy chodzi się z nimi po ulicy.

Pozdrawiam

Piotrek

• 2 tygodnie później...

Słuchałem ostatnio na AS jakiś model B&O z BT ponoć kosztował 2,5 kzł. Jakość wykonania i wygoda bardzo wysoka. Ale brzmienie? Strumieniowałem muzykę z mojego AK Juniora. Dźwięk był dużo słabszy od moich AK 60NC, był też słabszy od kablowych wersji słuchawek B&O, które kiedyś słuchałem. Tak na ucho na poziomie słuchawek za 500 zł i to tych przeciętnych. Moje zmodyfikowane Grado SR60 też grają lepiej, ich klasyczna wersja też jest lepsza. Czy na prawdę warto wywalać taką kasę za brak kabla?

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Czy warto - każdy musi sobie sam na to pytanie odpowiedzieć.

Jak zamierzam używać tych słuchawek głównie poruszając się po domu, a kabel bywa irytujący w pewnych sytuacjach, więc dla mnie warto.

Czy warto - każdy musi sobie sam na to pytanie odpowiedzieć.

Jak zamierzam używać tych słuchawek głównie poruszając się po domu, a kabel bywa irytujący w pewnych sytuacjach, więc dla mnie warto.

To może resztę kwoty zainwestować w DAPa i mieć go zawsze przy sobie w kieszeni? ;-)

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...

W zeszłym tygodniu przyjechały Sony 1000XM2 - dźwięk dla mnie odpowiedni. To jest to o co mi chodziło.

Brak kabla = swobodne poruszanie po domu. Obsługa dotykowa działa fajnie.

Noise cancelling OK.

Fajny bajer to Ambient Sound - wycisza wszystkie "rozmowy", Żony, dzieci, psy i koty ale jednocześnie przepuszcza nagłe dźwięki, czyli jak coś spadnie, stuknie itd. Jesteś odcięty od świata, ale jednocześnie wiesz, że coś się stało, tak bym to ujął.

Generalnie jestem zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.