Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak 6950v+klipsch?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Witam wszystkich. Jako że w końcu wracam do pl śledzę tematy związane z klipsch 280rp bo takowe posiadam i szukam do nich wzmacniacza. Był podobny temat ale testowane były Roksan,magnat itp. Pewniakami mniej więcej wiem co będzie. Skłaniałem się ku c368 z racji jego funkcjonalności czyli bt,optyk. Znalazłem aukcję z ww xindakiem i się zaczęło

https://www.audiostereo.pl/topic/135644-xindak-6950vklipsch/

Siema

Kopę lat. Dalej masz te Klipsche?? Olej nowe NADy. To wykastrowana wersja starych modeli BEE. Roksan k3 albo jakiś Arcam. Teraz Arcamy są wyprzedawane. Do rp280 bardziej a39. Fajnie dowalają na niższej średnicy.

Gość

(Konto usunięte)

Xindak już niestety nie jest oferowany więc wypożyczanie na odsłuch odpada więc zostaje posłuchanie innego modelu lub zakup w ciemno. Może ktoś opisać teoretyczne spasowanie z klipschem lub jakieś przypuszczenia? Mocna,solidna konstrukcja to widać i z tego co o nim znalazłem tak samo grająca.

Na pewno dobrą opcją do Twoich kolumn jest wzmacniacz o gęstym, plastycznym, lekko ocieplonym charakterze brzmienia. Wzmacniacz nie musi być jakoś wyjątkowo mocny, gdyż Twoje kolumny są skuteczne.

Z naszej oferty na pewno bardzo dobrą opcją będzie hybryda lampowa Vincent SV-500 (https://www.q21.pl/vincent-sv-500.html). To połączenie mocy, szybkości i dynamiki tranzystorowej końcówki mocy z plastycznością, ciepłem lampy. Jeśli wchodzi w rachubę urządzenie poekspozycyjne, spójrz na Arcam A29 (https://www.q21.pl/arcam-a29-18345.html), który także będzie ciekawą opcją w Twoim systemie.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Oczywiście jest także u nas możliwość wypożyczenia urządzenia do testu we własnym systemie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

Co do samego tematu, tak ten Xindak to dobry wybór. Ma delikatną górę co z Klipschami z grywa się na prawdę dobrze. Do tego jest masywny w dole pasma. Uważam że on jak i i kolejne odmiany tego wzmaka to dobra opcja.

Co do Arcama także się zgadzam. Tu nie będę powielał info po kolegach,

Weź pod uwagę jeszcze na nieco jaśniejszy ale nie zwykle żywy Roksan K3. NA prawde może odegrać kluczową role w systemie.

Piotrek

Gość

(Konto usunięte)

Wszystko rozbija się o €£$ S4 bo o ile NAD wpadł mi w oko ze względu na funkcjonalność o tyle przy ww wzmakach będę zmuszony dokupić streamer z optykiem (i patrzyłem yamahe wxc 50) więc koszta rosną. Co do arcama z tego co czytałem Krzychu ma inne upodobania i szuka bardziej wnikliwie gdzie mi zależy tylko na podaniu klipscha takim jaki jest i za co go lubię tzn mocne dynamiczne i przysadzistym dołem i nie przejaskrawioną górą. Rozmawiałem ze sprzedającym te wzmacniacze i nie są to osoby w stylu "bierz pan będzie super "a rozsądni i znający się na temacie ale żaden z nich nie był w stanie powiedzieć jak zagrał by z klipschami. U jednego z nich napędzał jakieś B&W a ż tego co wiem też grają dość wyraziście więc na logikę biorąc powinno być Ok. Szkoda że nie wtrącił ktoś 5gr z posiadaczy bo z tego co wiem była moda swojego czasu na xindacze :))

Nie wiem jak Xindak gra, bo już miałem dosyć odsłuchów, ale jeśli chodzi o Arcama to zarówno a39 jak i a29 grają bardzo oszczędnie górą i baaardzo konkretnym basem. Tam nie ma żadnych miękkości i tego bym się obawiał w tym połączeniu. Arcam tłucze basem jak szalony. Średnica w obu wchodzi gładko. Właśnie ze względu na charakter średnicy i osłabioną górę uważam, że Arcamy są świetne do Klipscha. To nie są jazgotniki, a mimo to brzmienie nastawione jest na precyzję, a nie ocieplenie i miękkości. Z tym, że jak poznałem rp280 to bardziej uderzał bym w a39 do nich. Fakt, jest droższy ale dużo bardziej wypełnia dół pasma. Okolice niższej średnicy / przełomu basu i średnicy. Tam jest bardziej obficie. Brzmienie jest bardziej gęste. Z a29 może być za sucho. Mi osobiście a29 bardziej się spodobał z moimi Elackami. W obu świetna głębia. Oceniając ogólnie jakość brzmienia a29 i a39 to różnica między nimi jest marginalna. Arkama kupuje się nie sercem, a rozumem... jak to było w jakieś reklamie

• 3 tygodnie później...

Subfan z tego co piszesz w innym wątku, wychodzi na to, że xindak chyba nie podszedł, mógłbyś opisać to doświadczenie? A jakiego Roksana miałeś?

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

• 2 tygodnie później...

Z wypowiedzi wynika , że kupił Xindak 6950V. Ale obecnie w innym wątku wynika , że kolega Subfan jest nastawiony chyba na Yamaha As 701. Dobrze jakby się wypowiedział na temat tego Xindaka, bo sam nim jestem zainteresowany ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.