Skocz do zawartości
IGNORED

Naim 152XS/NAP155XS vs. Naim NAP200/NAC202

Big Boss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam myślę nad zmianą mojego naima 5si na coś lepszego ale najlepiej także czegoś od naima i myśle nad wzmacniaczem dzielonym. Moje pytanie jest takie czy miedzy naimem dzielonym z serii xs a nap200/nac202 jest spora różnica? nap200/nac202 miałem okazje słcuhać parę razy i gra wyśmienicie ale serii xs nie słuchałem i dość ciężko dostać na odsłuch stąd moje pytanie czy xs jest wyraźnie gorszy niż nap200 i nac?

Może miał ktoś okazje porównać albo słuchał chociaż dzielonego xs. Będę wdzięczny za opinie.

Dzień dobry.

Naim 5si to udany wzmacniacz pokazujący już firmową szkołę brzmienia tej firmy lecz należy go traktować jako wstęp do zabawy z prawdziwym dźwiękiem Naim-a o czym pewnie przekonał się Pan przy okazji odsłuchu systemu dzielonego. Nie wiem jakim budżetem Pan dysponuje ale jeśli pozwala on na zakup modelu NAP200/NAC202 to nie ma się nad czym zastanawiać. To najczęściej wybierany system dzielony tej firmy. Jeśli jednak dysponujemy budżetem mniejszym, wzmacniacz XS-2 i tak będzie dosłownie "miażdżył" swojego mniejszego brata czyli 5si. Przyznam, że prywatnie cenię ten wzmacniacz zintegrowany zdecydowanie najbardziej ze wszystkich wzmacniaczy Naima. Biorąc pod uwagę szeroką konkurencję również ciężko mi znaleźć godnego konkurenta. Dzieje się tak z racji genialnego stosunku jakości do ceny jak i wyjątkowo dynamicznego, głębokiego i soczystego brzmienia. Zaskakuje również wydajność prądowa, która przewyższa dużo mocniejsze (na papierze) wzmacniacze. Myślę, że przejście z Pana aktualnego wzmacniacza ma jak najbardziej sens, różnica będzie bardzo wyczuwalna. Różnica natomiast pomiędzy jakością systemu dzielonego a wzmacniaczem XS2 nie jest aż tak spektakularna jak między wzmacniaczami 5si oraz XS2. Mamy ten wzmacniacz na miejscu więc optymalnie byłoby nas po prostu odwiedzić i skorzystać z możliwości odsłuchu. Czy byłby Pan zainteresowany taką wizytą? Proszę jeszcze o informację jakie kolumny Pan aktualnie posiada?

Czekam na Pana odpowiedź.

Pozdrawiam,

Michał Chmielecki.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Potwierdzam opinie Q21, sluchalem osobiscie XSa oraz NAC N272/NAP200DR, obie konfiguracje maja cos wspolnego - nieco mniej energi niz 5si ale wiecej finezji. Sam przesiadlem sie z Unitilite'a na 272/200.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.