Skocz do zawartości
IGNORED

Laser w NAD 501

micmar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Laser w moim CD NAD 501 zaczyna już umierać. W związku z tym mam pytanie do kolegów z forum czy nie wiecie co tam dokładnie siedzi i ile to kosztuje.

Mam jeszcze pytanko do ludzi z Krakowa , będę musiał oddać ten sprzęt do jakiegoś fachowce, który mi to wymieni ponieważ sam mam dwie lewe rence jeśli chodzi o elektronike a wiem że na forum ktoś miał namiary do żetelnego elektronika ( chyba mieszkał na osiedlu Widok ) Czy moglibyście mi podać namiary do tego człowieka lu jakiegoś innego godnego polecenia fachowca.

Z góry dziękuje.

Najlepiej rozkręć i sam zobacz. Następnie udaj sie na strone www.czytniki.pl i poszukaj odpowiedniego mechanizmu.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

to ja sie podepne zeby nie zasmiecać forum, moj marantz tez cos szwankuje,czasami podczas zmiany piosenki płyta sie zatrzymuje i trzeba od nowa nastawic piosenke,czasami przy przewijaniu wraca do poczatku piosenki,to laser pada czy cos z elektroniką?dodam ze na oryginalnych plytach tak jak i na cd-r jest to samo.przy ciaglym odtwarzaniu jest wszytko ok.

Raczej laser do wymiany. Po kilku latach to normalne. Mechanizmy zużywają sie jak opony w samochodzie. Na szczęście większość mechanizmów do marantza kosztuje psie pieniadze - 70-100zł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Różnica w cenie pomiedzy laserem a całym mechanizmem to często 20-30zł, więc osobiście bym się nie szczypał i profilaktycznie wymienił całość.

Zadzwoń do serwisu u dystrybutora NADa (chyba trimex). Może coś się zmieniło. Kiedyś (1/2 roku temu) chcąc kupić tani CD zadzwoniłem. Poinformowali mnie, że mogą być kłopoty, duże kłopoty z nowym laserem/napędem. Zrezygnowałem ze starych NADów. A więc jedyna nadzieja w starych zapasach ...

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Łukasz, nie podkręcaj, bo go zabijesz w ciągu kilku miesięcy. Też tak miałem,zacinał się w przypadkowych miejscach, a winien jest gówniany smar, którym nasmarowano prowadnicę wózka (taki wypolerowany pręt). Nasmaruj to ponownie smarem o konsystencji masła(może być jakiś teflonowy do rowerów) i po kłopocie.

a cos jak wd40 sie nie nada?aha slyszalem ze sie bawisz w tuningi,tak sobie mysle ze mozna by cos w przyszlosci pokombinowac z moimi elacami,bo na tym sprzecie co mam nie graja jakbym chciał,a mianowicie srednica jest za bardzo przytłumiona natomiast wysokie tony za ostre,probowałem kabelkami ale to nie dało zamierzonego efektu.da sie cos z tym zrobic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.