Skocz do zawartości
IGNORED

Equilibrium Klub

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące później...

Nie za wiele tu (i gdziekolwiek) o Athmosach D7 z berylem, czy ktoś ma bezpośrednio doświadczenia? Chodzi mi o ocenę ich przestrzenności i średnicy w muzyce akustycznej, wokalnej, jazzie. A także kontrolę basu. I jeszcze jedno śmieszne pytanie: czy te dość okropne siateczkowe osłony są zdejmowane, czy jakoś zintegrowane z koszami głośników przy pomocy spawarki czy czegoś?...

• 2 tygodnie później...
W dniu 20.08.2024 o 19:02, MacP napisał:

czy te dość okropne siateczkowe osłony są zdejmowane, czy jakoś zintegrowane z koszami głośników przy pomocy spawarki czy czegoś?...

Czy okropne 😉 jak masz maluchy w domu to ratują życie...kolumn i dzieci. 

Trzeba je delikatnie złapać i wyjdą. Przy montażu trochę trzeba pogmerać, bo delikatnie po bokach sprężynują. 

Jeśli chcesz mieć kolumny bez siatek, to będziesz się gapił na podfreziwania dookoła głośników. Nie wygląda to dobrze, ale może akurat Tobie nie będzie przeszkadzać.

• 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

Panowie, słyszał ktoś nową serię Verta? Byłbym zainteresowany s5 lub s7 ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych opinii. Czy warte są zachodu. Kiedyś miałem Ether D6. Ogólnie fajne paczki ale za sprawą zamkniętej obudowy miały słabe zejście i bas.

23 godziny temu, Szymek_47295 napisał:

Panowie, słyszał ktoś nową serię Verta? Byłbym zainteresowany s5 lub s7 ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych opinii. Czy warte są zachodu. Kiedyś miałem Ether D6. Ogólnie fajne paczki ale za sprawą zamkniętej obudowy miały słabe zejście i bas.

W ilu metrach ma grać i gdzie stacjonujesz? Pytam, bo może Eltheria s8 by się wpasowały. A mam na zbyciu.

4 godziny temu, hudykot napisał:

W ilu metrach ma grać i gdzie stacjonujesz? Pytam, bo może Eltheria s8 by się wpasowały. A mam na zbyciu.

Eltheria s8 metrażowo pewnie by się wpasowała ale nie chce obudowy zamkniętej. Musi być bass reflex. Bas ma schodzić nisko i mruczeć. Kolumny mają też służyć do oglądania filmów. Tak jak pisałem Ether d6 z zamkniętą obudową się nie sprawdziły. Właściwie jestem zadowolony z aktualnych Dynaudio x34 ale po dwóch latach chyba czas na jakieś zmiany. Mam Atoll sda200 signature, a producent Equilibrium poleca Atolla do swoich kolumn.

Edytowane przez Szymek_47295
2 minuty temu, hudykot napisał:

Ale to nie jest zamknięta. Otworek dmucha w podłogę.

Okej, widziałem zamknięte s8, Ty masz te otwarte. Te z kolei wydają się dosyć duże. Słucham z bliska, trójkąt około 2,3m, lecz pokój otwarty na około 35mkw. Jakie są gabaryty tych kolumn?

Będę w domu po 15-tej to pomierzę. U mnie grają w 27m + 13 kuchni w "L". Na co dzień w trójkącie 2m. Jak mam czas do dłuższego odsłuchu rozstawiam na 3m i odległość od kolumn jakieś 3,5m.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

20250103_163450.thumb.jpg.c948f1f5db80c451229d00154a814f52.jpgCzesc jako ze zmienilem moje Ignisy na Athmosy D7 na Berylach Satori i Etonach Symphony 2 a ktos pytal jak to gra to moge napisac ze Fantastycznie. 

Chociaz to malo powiedziane 😉 po konsultacjach z Piotrem Kwiatkowskim poczynilem zwrotnice na tzw Top End. 

Wlecialy rezystory Mundorf Ultra kondensatory Duelund Cast PP plus boczniki Duelund miedziane. 

W tej chwili sa to kolumny juz chyba do konca zycia takiego dzwieku za te pieniadze nie da sie uswiadczyc. 

Gora z Beryla Satori po zrobieniu zwrotnicy przypomina mi ta z Magico gdzie tak mi sie wtedy podobala na jednym z AVS srodek piekny chodz lekko ochlodzony bass przypomina ten z Wilsona piekielnie szybki sprezysty a jak trzeba to i zejscia nie brakuje 🙂

Takze u mnie na te chwile kolumny nie do ruszenia no i zaostaje w klubie Equilibrium. 

Edytowane przez dymus1231
Dodanie zdjecia

A więc to Ty je kupiłeś 🙂

Obserwowałem je na alle lokalnie i się zastanawiałem czy to możliwe że to była cena za parę czy jednak za sztukę? Bo były wpisane 2 szt., chyba że to pomyłka przy wystawianiu. 

19 godzin temu, don111 napisał:

A więc to Ty je kupiłeś 🙂

Obserwowałem je na alle lokalnie i się zastanawiałem czy to możliwe że to była cena za parę czy jednak za sztukę? Bo były wpisane 2 szt., chyba że to pomyłka przy wystawianiu. 

Cena byla za szt 😉 ale mimo to udalo sie wynegocjowac jeszcze troche. Tez dlugo na nie sie czailem az cena zrobi sie fajna i sie udalo 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.