Skocz do zawartości
IGNORED

Rewelacyjna cena Panasa PX 10 !!!!!!!!!!

mysio

Rekomendowane odpowiedzi

Już niedługo w Media Markt będzie można kupić TV Panasonic TX 29 PX 10 za 2490 zeta !!!!!!!!.

Czy zakup tego modelu to dobry wybór czy lepiej dołożyć i kupić np. Panasa TX 29 PX 20 z progresivem.

Pytanie czy w takim przypadku sygnał puszczony na wejście progresiv sprawdza się w tv z bańką i w dodatku o tak stosunkowo niedużej przekątnej

Może się mylę ale wydaje mi się że to chwyt czysto marketingowy, bo wyższą jakość w progresivie widać dopiero przy tv projekcyjnych, plazmach i LCD jeżeli tak faktycznie jest to po co przepłacać.

A ponadto na ekranie tv Panasa z serii 29 PX widać pionowe prążki co prawda widoczne dopiero z małej odległości ale zawsze - takich prążków nie widziałem w starszej linii 100 hercowców PX 29 PS oraz nowych PX 29 PM.

A może ktoś zna lepszy wybór w cenie do około 3.000 zeta a jeżeli tak to dlaczego taki model tv a nie inny.

https://www.audiostereo.pl/topic/13492-rewelacyjna-cena-panasa-px-10/

Wczoraj już chyba widziałem 29PX10 za 2499 w MM Wrocław. 29PX20 ma to samo co PX10 + wejście component (z Progressive Scan) i PIP (ale tylko 1 tuner - nie można oglądać 2 kanałów telewizyjnych - trzeba miec 2 źródła), i chyba odrobinę lepszą elektronikę. I jeszcze ma chyba nieco ciemniejszą ramkę ;) dookoła ekranu.

nic dodać, nic ująć ppred - a co w tym dziwnego, że tak zapytam? Przecież to było do przewidzenia... Zobaczycie za rok na Boże Narodzenie - takiego wypasionego 32-calaka jak np. 32PX20 będzie można kupić poniżej 3300 zł

ppred

O tych różnicach wiem, ale w dalszym ciągu nie wiem czy jest sens dopłacać do PX 20 ze względu na wejście componentowe, skoro jak już wspominałem obraz w takim tv (tak mi przekazali sprzedawcy w sklepie) nie będzie lepszy niż w tv bez progresiva.

ppred

A ponadto co sądzisz o tych pionowych prążkach w Panasach seri PX.

Naprawdę je widać (może wynika to ze zbyt dużej ilości układów cyfrowych ?).

Inne serie tv tej marki nie posiadają tego "dodatku" nie mówiąc już o 100 Hz telewizorach innych firm.

Mam Panasonica 29 PX20 i DVD H/k 22. Obraz przez wejście component , ale bez wlączonego progressiv scan na DVD jest nieznacznie "lepszy" ( wyrażniejszy, lepsze kolory i szczegóły, lepszy kontrast) niż przez SCART. SCART mam sporo droższy niż component .

Więc może warto trochę dołożyć do PX 20? Wybór należy do ciebie!

A co sądzicie o następcy serii PX - nowszej o symbolu np. PM 11.

Te najnowsze 100 Hz tv Panasonica mają inne obudowy, środek jest podobno ten sam, co ważne nie widziałem tych pionowych prążków :)))))))))), które mnie denerwowały w serii PX i są kilka stówek tańsze ok. 2200 - 2300.

Czy uważacie że warte są zakupu ?

Ja bym w ogole zapomnial o kineskopach. Pokazala sie nowa firma SYNTAX, a wlasciwie jej oddzial OLEVIA, ktory sprzedaje jak buleczki w stanach LCD. Olevia 27 cali, 16:9, 1280x720 (szkoda, ze nie 768, ale coz), czyli HD, DVI, najtaniej widzialem za $890.00 po tzw "rebate", nastepnie jest to samo, tylko w wersji 30 cali za okolo $1200.00, i 20 cali 4:3, ceny nie pamietam. Przyznam, ze nie widzialem na oczy, jako ze wszystkie sprzedaze, ktore zauwazylem prowadzone sa przez firmy katalogowe/wysylkowe. Jedyny problem moze byc z tunerem NTSC, jesli sprowadzasz model amerykanski. Jestem pewien, ze SYNTAX robi to samo z PAL'em, ale jak to trafia na rynek poza amerykanski niewiem. zadalbym sobie pytanie czy faktycznie jest sens kupowania kineskopu w czasach tak szybko spadajacych cen plaskich ekranow?

Wybij na google np Olevia 27"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.