Skocz do zawartości
IGNORED

TrackID - jaki zamiennik?

Łukasz_62438

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że firma Sony likwiduje ostatecznie program do identyfikowania utworów muzycznych, TrackID - którą to aplikację na smartfonie wykorzystywałem akurat dość często i chętnie - proszę Kolegów o informacje o jakimś konkretnym zamienniku... Sony poleca aplikację Shazam, ale, hmmm, dziś zainstalowałem i pomimo kilku prób ilość rozpoznanych utworów wynosi 0 (zero!). Albo to więc jakiś badziew jest, służący do wciskania ludziom reklam, albo ja z zamknięciem TrackID utraciłem wszelkie zdolności do obsługi tego typu programów (?!)

https://www.audiostereo.pl/topic/134885-trackid-jaki-zamiennik/

Spróbuj Shazam na jakimś popowym hicie. Jak Ci nie rozpozna tzn., że coś masz źle ustawione.

Jednak nawet dobrze ustawiony Shazam to często kiepski zawodnik.

Ja używam jeszcze SoundHound. O wiele lepiej się sprawdza w przypadku muzyki jazzowej i okolic.

Wiecie, sprawdzam to w warunkach bojowych: 1. w aucie, gdy coś fajnego puszczają w radio (zwykle PR3 i Wojtek Mann z taką śmieszną panienką się przekomarzają) i 2. na Audio Show :)

Chyba się nie obrazi :) Zaprawdę, nie pamiętam jej imienia, zresztą przy Panu Wojtku to jakoś tak wszyscy bledną i w cień się usuwają. Nic złego na myśli nie miałem, w żadnym razie.

A co do meritum, to działam póki co na aplikacji Shazam i daje radę, w warunkach bojowych w aucie typu Skoda Rapid (raczej dość głośno toto jeździ) można przyznać jakieś 95% skuteczności działania - a więc naprawdę dobrze!

Dziękuję Wam za wszystkie wskazówki & serdecznie pozdrawiam.

OT -Pani Ania ma taką wiedzę i znajomość muzyki jakiej ja do końca życia nie będę miał. Polecam też poczytać jej niektóre wywiady z muzykami. Łukasz-na początku też myślałem, że przy Mannie wszyscy bledną, ale później .....Spróbuj ją polubić, warrrrto.

A Shazam jest niezły i bardzo szybko się upgrejduje.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.