Skocz do zawartości
IGNORED

Zabawa w "gęste" formaty

piotrek7

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałem oba malinka nie ma szans.

Bezpośrednio porównywałeś? Z jaką nakładką była malina? a może to była "goła" malina?

Jeżeli jest tak jak piszesz to może być świetne rozwiązanie.

Porównywane bezpośrednio. Czy z nakładką? Nie wiem tez musiałbym się dowiedzieć. Malina była od kogoś innego. Znając właściciela podejrzewam że tak.Swego czasu miałem chęć sprawdzić maline ale właściciel owej malinki też odradził i też przeszedł na medera właśnie. Gra to z zewnętrznym daciem na ośmiu płytkach diy DDDAC1794 NOS

Jak by to nie było kłopotliwe to zapytaj bo nie znalazłem tego w danych fabrycznych a to bardzo ważne.

A więc tak. Jeśli chodzi o poj pliki typu mkv np nie ma problemu np koncerty czy film. (Cokolwiek to znaczy )natomiast niedzielony flac jest problem i nie każdy m3u sobie radzi. Tyle że dla niego to nieistotne bo sobie zrzuca płyty do flac czy wav dzielone. Natomiast uważa że urządzenie nie jest przyszłościowe jeśli ktoś chce typowo multimedialnie ze względu na brak 4k..

Poza tym coś wspominal ze aktualizacje przestały wychodzić nie mniej pomijając niedogodność z niedzielonym plikiem urządzenie wszystkie formaty czyta bezproblemowo i póki nie sprawi sobie dobrego transportu siedzi na tym

Porównywane bezpośrednio. Czy z nakładką? Nie wiem tez musiałbym się dowiedzieć. Malina była od kogoś innego. Znając właściciela podejrzewam że tak.

Połączona była coaxem czy przez usb?

Czysta malina gra podobno "normalnie", bez rewelacji. Granie zaczyna się dopiero z hifiberry digi+pro. Również ważny jest wgrany soft najlepiej tylko pod muzykę np. Moode. Z takim multimedialnym gra podobno gorzej.

A więc tak. Jeśli chodzi o poj pliki typu mkv np nie ma problemu np koncerty czy film. (Cokolwiek to znaczy )natomiast niedzielony flac jest problem i nie każdy m3u sobie radzi. Tyle że dla niego to nieistotne bo sobie zrzuca płyty do flac czy wav dzielone. Natomiast uważa że urządzenie nie jest przyszłościowe jeśli ktoś chce typowo multimedialnie ze względu na brak 4k..

Poza tym coś wspominal ze aktualizacje przestały wychodzić nie mniej pomijając niedogodność z niedzielonym plikiem urządzenie wszystkie formaty czyta bezproblemowo i póki nie sprawi sobie dobrego transportu siedzi na tym

Dzięki.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Połączona była coaxem czy przez usb?

Czysta malina gra podobno "normalnie", bez rewelacji. Granie zaczyna się dopiero z hifiberry digi+pro. Również ważny jest wgrany soft najlepiej tylko pod muzykę np. Moode. Z takim multimedialnym gra podobno gorzej.

Coax jak pisałem. Hm co do nakładki dowiem się na dniach i dam znać ;)

• 4 tygodnie później...
Gość D.S.D

(Konto usunięte)

Ten player HAP-Z1ES mnie zainteresował.

Możesz powiedzieć coś więcej o przeprowadzonych modach? I coś o dźwięku przed modowaniem? Jeśli bez moda gra kiepsko to nie jest najlepszy pomysł na wydanie 2 tysięcy funtów szterlingów... ;)

Ja mam ten problem, że chciałbym spróbować DSD ale moje 2 posiadane przetworniki tego formatu nie łykają. Zaś wspomniany Sony - i owszem. I dlatego pomyślałem o zakupie. Bo teraz wszędzie tylko Sabre i Sabre... Jak słyszę "Sabre" to mną telepie, bo w porównaniu do BB czy AD kości Sabre grają technicznie, bez życia i po prostu nieprzyjemnie. Już nie wspomnę o królewskim TDA1451A Philipsa... ;)

Moje dotychczasowe doświadczenia są takie, że raczej nie potrzebuję "gęstych" formatów. Jestem okropecznie szczęśliwy, słuchając mojej modowanej Havany na starożytnym wielobitowym chipie NOS i nie wyobrażam sobie lepszego grania. Mój drugi przetwornik łyka już 24 bity i też jest b.fajnie, ale... brak mu czaru i "dopalenia"starego wielobitowca buforowanego pięćdziesięcioletnią lampą Bendixa :) .

W tym wątku zamieściłem na jego temat informacje.

http://www.audiostereo.pl/diy-na-audiovideoshow-2016_127839.html/page__st__500#entry3964093

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.