Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak 6800R(II), PA-M(II), XA-6950(II), XA-6950 New Edition

Adiamek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakie są różnice brzmieniowe wymienionych wzmacniaczy w temacie? Posiadam kolumny AA Hyperion IV i miałem okazje posłuchać ich z Xindak 6800R(II) w sklepie. Bardzo podoba mi się góra i średnica oraz przestrzeń natomiast bas był bardzo obfity i nie wiem czy w moim pokoju nie będzie za duży.

Pozdrawiam

Dzień dobry.

Jeśli boisz się o zbyt obfity bas, natomiast podoba Ci się charakter brzmienia takiej konfiguracji, zapraszam na odsłuch hybrydy lampowe Vincent SV-227 (https://www.q21.pl/vincent-sv-227.html) oraz jeden z modeli francuskich wzmacniaczy Atoll - IN100SE (https://www.q21.pl/atoll-in100se.html) lub model wyżej, IN200SE (https://www.q21.pl/atoll-in200se.html). To konfiguracje, które świetnie sprawdzają się w połączeniu z kolumnami Audio Academy.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Poza wymienionymi modelami urządzeń, w naszym salonie masz dziesiątki modeli wzmacniaczy dostępnych od ręki, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać. Jeśli masz wątpliwości co do brzmienia systemu w Twoim pomieszczeniu, jest u nas także możliwość wypożyczenia urządzenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21 słuchałem u was tych wzmacniaczy :) oraz NAD 375bee i właśnie Xindak 6800R(II).

Vincent sv-227 mi się w ogóle nie podobał. Granie takie nijakie i troszke góra podbita.

Atolla in100se nawet miałem go w domu fajne dynamiczne granie ale góra jak dla mnie też podbita i bas trochę za duży. Duży oczywiście w moim mieszkaniu bo u was był nawet bym powiedział za mały :)

Następnie był NAD 375bee no już ładniejsza, łagodniejsza góra ale chyba troszkę twardszy bas albo większy.

Advance Acoustic x-i105 równe granie, dość przyjemne ale nie aż tak przyjemne jak w Xindak.

Noi na sam koniec Xindak. Najprzyjemniej się go słuchało jeśli chodzi o góre pasma i średnice, przestrzeń ale jak wspomniałem wyżej ten potężny bas...

Atolla in200se nie słuchałem...

Szukam wzmacniacza który będzie miał łagodną górę, aksamitną, nie dominującą, a nawet może być cofnięta byle była przyjemna w słuchaniu. Średnie tony gładkie przyjemne i bas mniejszy niż w Atollu in100se ale trochę miększy niż w Hegel H80.

Szukam wzmacniacza który będzie miał łagodną górę, aksamitną, nie dominującą, a nawet może być cofnięta byle była przyjemna w słuchaniu. Średnie tony gładkie przyjemne i bas mniejszy niż w Atollu in100se ale trochę miększy niż w Hegel H80.

Leben CS300F

Sonneteer Orton

Norma Revo IPA 70B

Dzięki Strzyga ale chciałbym wydać na wzmacniacz max 6tyś. za nowy lub jakaś używka za mniej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Xindak jest fajny, ale Orton wyjątkowy. Powinien dać Ci to czego szukasz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

6800R II. Xindaki mają własną szkołę grania i ten wspólny temat słychać we wszystkich, które znam.

Dawno temu miałem pierwszą wersję 6950. Lubię tzw. plastyczne granie i Xindak się z tego wywiązywał. Miał też wady - największa to słaba rozdzielczość. Trzy razy wylądował też w serwisie, przez tzw. drobne usterki:) W 6800R II czuć spory postęp w kwestii rozdzielczości, budowaniu głębi sceny. Jednak to nadal jest trochę płasko przy tych, które wymieniłem.

Różnica w cenie musi z czegoś wynikać:) Średnicę 6800R II ma za to odjechaną - wokale bardzo ładne. W swojej cenie bardzo konkurencyny.

Dzięki Strzyga spróbuje wypożyczyć tego Xindaka 6800R II od Q21. Przeraża mnie trochę pobór prądu w tym wzmacniaczu...czy odczuje się go na rachunkach.

Dzięki Strzyga spróbuje wypożyczyć tego Xindaka 6800R II od Q21. Przeraża mnie trochę pobór prądu w tym wzmacniaczu...czy odczuje się go na rachunkach.

Ja jak sie przesiadłem na Xindaka w klasie A to tak wydaje mi sie ze jakies 10-15zł miesiecznie w góre, wiec bez dramatu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.