Skocz do zawartości
IGNORED

Kto słuchał końcówki CAMBRIDGE AUDIO 651W ?

MacP

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukuję cały net i głuche milczenie, tylko reklamy.... A zainteresowało mnie to, że ta końcówka jest jakoby specjalnie "strojona" pod cyfrowe preampy jak CA6. Wiem z doświadczenia, że zachowują się inaczej niż "zwykłe", aktywne przedwzmacniacze i czasem trudno je zestroić z końcówką. Ja chciałbym sterować nią z M-DACa.

Czy więc ktoś ma tę końcówkę lub jej realnie słuchał (nie pytam teoretyków, którzy tylko oglądali parametry w necie lub słyszeli kiedyś zupełnie innego Cambridge'a i uważają, że wszystkie one... a ogóle to lepiej kupić lampowe monobloki McIntosha, ale potem je tuningować itp. itp. ;) i podzieli się wrażeniami?

Interesuje mnie czy jest detaliczna i czy ma dobrą przestrzenność, mniej mi zależy na dynamice, "wykopie" itp. Grałaby z dość wyrozumiałymi Harpiami Amstaff Mini, które ładnie napędza nawet lampa.

Czy jest prawdziwie zbalansowana czy ma tylko (desymetryzowane później) XLRy, bo z opisów też to nie bardzo wynika.

Przeszukuję cały net i głuche milczenie, tylko reklamy.... A zainteresowało mnie to, że ta końcówka jest jakoby specjalnie "strojona" pod cyfrowe preampy jak CA6. Wiem z doświadczenia, że zachowują się inaczej niż "zwykłe", aktywne przedwzmacniacze i czasem trudno je zestroić z końcówką. Ja chciałbym sterować nią z M-DACa.

Czy więc ktoś ma tę końcówkę lub jej realnie słuchał (nie pytam teoretyków, którzy tylko oglądali parametry w necie lub słyszeli kiedyś zupełnie innego Cambridge'a i uważają, że wszystkie one... a ogóle to lepiej kupić lampowe monobloki McIntosha, ale potem je tuningować itp. itp. ;) i podzieli się wrażeniami?

Interesuje mnie czy jest detaliczna i czy ma dobrą przestrzenność, mniej mi zależy na dynamice, "wykopie" itp. Grałaby z dość wyrozumiałymi Harpiami Amstaff Mini, które ładnie napędza nawet lampa.

Czy jest prawdziwie zbalansowana czy ma tylko (desymetryzowane później) XLRy, bo z opisów też to nie bardzo wynika.

Suchość.

I to wszystko w temacie końcówki 651 i cyfrowego wzmocnienia.

Wartość brzmieniowa ogólna - marna.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

I to wszystko w temacie końcówki 651 i cyfrowego wzmocnienia.

A co sądzisz o 851W+ 851C, czy to ta sama szkoła grania, co 651W ???

Pozdrawiam -:)

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

651w to granie detaliczne trochę jak kolega powiedział suche.

Ale czy takiego czasem nie szukasz.?

851w to granie mocniejsze, pełniejsze. Czuć że ma się do czynienia z końcówką mocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.