Skocz do zawartości
IGNORED

Coś poprzestawiałem i nie umiem tego naprawić ...

Piotr Brzyski

Rekomendowane odpowiedzi

Bry!

Tak jak w temacie. Mam jeszcze Denon AVR 3808, i z wymiany jednak nici, ale nie o tym. Zacząłem kombinować z ZONE 2, ale jednak chyba będzie nowy wzmacniacz, ale też nie o tym. W celu ustawienia ZONE 2, zacząłem przebierać w ustawieniach, i też bawiłem się innymi. W rezultacie ustawiłem ZONE 2, ale też coś... sam nie wiem co. Amplituner ma wyłącznik na froncie, który odcina prąd całkowicie. Zacznijmy od początku, wpinam amplituner do prądu, wciskam wcześniej wspomniany przycisk, słyszę charakterystyczne kliknięcie ( a niee było go tutaj wcześniej), tak jak przy włączaniu amplitunera. No i tutaj jest problem, bo jak chcę już normalnie włączyć amplituner, z trybu standby, to włącza się w ciszy, nie ma tego kliknięcia. ZAwsze były dwa, jedno przy włączeniu ampla, a drugie jak już był gotowy grać. No i to drugie jest.

Na dodatek zostawiłem amplituner w trybie standby na 2 godzinki, i jak wróciłem to był ciepły, tak jakby cały czas pracował, mimo to że Zone 2 i Zone 3 są wyłączone. W ostateczniści orzywróce go do ustawień fabrycznych, ale nie chcałbym tego teraz robić bo nie mam czasu na kalibrację i ustawianie tego wszystkeigo na nowo... pomocy !

z GÓRY DZIĘKUJĘ !

Po zmianie na pilocie na Zone 2 daj power off to pomoże. I lub Zone 3.

Też mam z tym problem. Jak wł. amp. to na wyświetlaczu pokazuje się Main Zone On.

Reset do fabrycznych nie pomógł.

Main zone on zdaje się że ma się pokazywać ;)

Ale zabieg z pilotem nic nie dał... :/

po kolejnej godzienie spędzonej przy grzebaniu w ustawieniach, nie ukrywam iż się trochę wkurzyłem i zresetowałem go do fabryki. To przyniosło efekt, ale będę musiał go kalibrować jeszcze raz. na razie ważne że działa, tak jak powinien, Napiszcie mi jak zamknąć temat na tym forum, i się z tym zwijam ;d

A nie było tak że jednak zostawiłeś którąś opcje Zone 2 lub Zone 3 włączoną?

Bo tak by symbolizowały rzeczy które się działy.

Ciepło w trybie stand by głównej strefy także jest tego oznaką.

Piotr - a ten napis "Main zone on" jest zawsze? Kurcze wydawało mi się wcześniej tego nie miałem.

Teraz po wł. amp. mam Main zone on. I za chwilę Video off.

On nie ma jeszcze hdmi. Video idzie przez SVideo albo Compozyt. Ale mam je wszystkie wyłączone lub ustawione auto. Tak mi się zrobiło jak ustawiłem Amp. Assign na Zone 3. I strefa I i strefa II jest z pilota wyłączona.

Nie przeszkadza mi to .. czytałem instrukcję ale jest troche lipna.. nie ma wszystkiego w niej.

Potwierdzam że zostawienie amp. z wł. 2 i 3 strefą powoduje że amp nagrzewa się do dobrych 60 st.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.