Skocz do zawartości
IGNORED

Dwie końcówki mocy MACA-jaki rezultat ??

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Czego sie mogę spodziewać po zmostkowaniu końcówki mocy McIntosh 252 i dokupieniu drugiej ??

Obecnie mam 250W x 2 w stereo, a po zmostkowaniu było by 2 x 500W.

Czy ktoś się w to bawił w to lub słuchał ?

No witam,

ja na Twoim miejscu spokojnie poczekalbym na Thiel'e (jezeli jeszcze nie przyjechaly) i dopiero zobaczyl, czy bedzie taka potrzeba. Chociaz osobiscie bardzo watpie. Po co ci tyle watow? Bo nie sadze zeby spoosb prezentacji Maca sie zmienil na lepsze.

pozdrawiam

T.

Mam troche inny model:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ma ~500W, moze więcej

Niby słucham go codziennie po kilka godzin - ale narazie jedyna obserwacja to że trochę szumi tuż po włączeniu - potem pracuje zdecydowanie ciszej.

Najgorsze jest to że czasami on mnie wcale nie słucha - niewdzęcznik jeden ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To, że jestem ciekawy to nie znaczy, że biegnę do sklepu i mówię : dwa MACI please :-)

Wiem ,że robią coś takiego na różnego rodzaju prezentacjach, wystawach.

Po drugie muzyka na żywo to przede wszystkim olbrzymia energetyczność przekazu w najdrobniejszym szczególe, oczywiście z całą tą resztą-której McIntoshowi nie brakuje, ale największa różnica pomiędzy koncertem, a odsłuchem w domku to power.

Ostatnio w Holandii w sklepie muzycznym zdarzyło mi się stanąć na przeciwko kolumny profesjonalnej podczas prezentacji gitary i energia, żywość brzmienia mnie zaskoczyła.

I zaznaczam nie zależy mi na głośnym słuchaniu.

W ogóle chciałem posłuchać opini wrażeń-skoro to robią to coś w tym jest ?!

Gonarek - mozliwe że kiepskie - na dobrych by pewnie tak nie szumiało - a najnowszy Macintosh ma chlodzenie cieczą - wiec pewnie jest bezszelestny :D

A jakie Ty masz- moze wyłożę gotówkę na takie jak Twoje?

Biorac pod uwage fakt, ze moj domowy kompek ma ponad 6 lat to bedzie raczej trudne ;)

Zapewniam cie jednak, ze za rownowartosc 6 kzl mozna w naszym pieknym kraju zlozyc o wiele wydajniejszy komputer niz ten power mac ze zdjecia. No, chyba ze podana tam cena obowiazywala 2 lata temu - w takim razie prosze uwazac moj poprzedni wpis za niebyły...

Harvi=> się nie wymądrzaj :-)

Wiesz co zrobię jednego Avance 503 wysteruje McIntoshem ,a drugiego twoim NADem S 300 :-))

A swoją drogą to już 4 tyg. czekam na te Thiele 1.6.

I najgorsze ,że nie wiadomo kiedy przyjadą??

A nie lepiej pożyczyć zamiast tak prawić o niczym ? Albo jeszcze lepiej pożyczyć też od razu 402 i zobaczyć co lepiej zagra.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.