Skocz do zawartości
IGNORED

Harman Kardon HK680 potrzebna pomoc

Luke1

Rekomendowane odpowiedzi

kij ma dwa konce.. gdyby byl oszustem to nie odbieralby telefonu.. wzmacniacz wyglada na zadbany, facet to nie handlowiec, raczej pasjonat.. tez zaskoczony cala sytuacja.. wiec z nazywaniem kogos oszustem bym sie wstrzymal.. kolega z forum Bumpalump zaoferowal pomoc w sprawdzeniu/regenracji, koszt do zaakceptowania, wiec podejme ryzyko, ze po takiej wizycie i niewielkim wkladzie bede mial sprzet na ladnych pare lat.. dodatkowo dogadalem sie ze sprzedawca, ze pokryje polowe tego kosztu.. co i tak wyjdzie taniej niz wysylki kurierskie..

Potencjometr uszkodzony mechanicznie, standard, dzis juz drugi taki

Sprzedawca mogl byc nieswiadomy tego, bo po obroceniu potencjiometru maksymalnie w prawo i nastepnie w lewo tarcze byly ulozone jednakowo, sytuacja sie zmieniala gdy znowu zostal obrocony zbyt mocno w lewo

17whlctf6c4b.jpg

Diagnoza kolegi Bumpalump - uszkodzony potencjometr ktory dalo sie uratowac. Potwierdzil tez, ze stan techniczny jest bdb i calosc w oryginale..takze niewielkim wkladem mysle, ze bede mial niezly sprzet na ladnych pare lat ;) odbiore do konca tyg i podziele sie jak wrazenia..

Sprzet odebrany, wrazenia po pierwszych kilku chwilach SUPER!

Od razu rzuca sie w ucho genialna stereofonia (myslalem ze moj ampli stereo jest dobry, tutaj jakby zupelnie inna liga), muzyki slucha sie z wielka przyjemnoscia, wciagajace brzmienie. Odnosze wrazenie, ze ma 2x wiecej mocy niz w papierach.. generalnie strzal w 10, warte to bylo zachodu:)

Dzieki koledze Bumpalump stan niemalze sklepowy, dzieki jeszcze raz!

slaby, moze niekoniecznie trafne okreslenie, to wciaz bardzo dobry i funkcjonalny aplituner.. jak porownywalem z hk980 to gral niemal identycznie (pamietajmy ze jeden to amplituner stereo a drugi wzmacniacz stereo). roznice byly, ale bardzo subtelne..

slucham caly dzien 680, bo akurat mam pare dni wolnego i nie moge wyjsc z podziwu jak to gra :) zupelnie inaczej, muzyka poprostu plytnie i wciaga.. wszystko jest tak jak powinno byc :)

kiedys pewnie nastapi pewnie kolejna ewolucja.. az sie boje ;)

slucham caly dzien 680, bo akurat mam pare dni wolnego i nie moge wyjsc z podziwu jak to gra :) zupelnie inaczej, muzyka poprostu plytnie i wciaga.. wszystko jest tak jak powinno byc :)

kiedys pewnie nastapi pewnie kolejna ewolucja.. az sie boje ;)

A nie mówiłem? :)

A to "tylko" 680

Mnie Harmany z tamtych lat bardzo przypadły do gustu.

Dzieki wielkie Bumpalump :)

Takich serwisantów trzeba!!

Brawo!

Hk3490 wydawał mi się bardzo słaby. Hk680 mimo tylko 2x85w ma naprawdę duże rezerwy.

To dwa inne urządzenia.

Mnie Harmany z tamtych lat bardzo przypadły do gustu.

Mnie też. Szkoda że tego nie kultywują.

Jechalem specjalnie z Wroclawia do Bumpalump, warto bylo i wiem, ze jesli kiedykolwiec bede potrzebowal serwisu to tylko tam :)

Moja 680 nie moge sie nacieszyc :) mam ciagle na oku modele 665, 6900 i 690, ale to unikaty.. jesli cos sie pojawi to chetnie wezme na probe i porownanie z 680.

Na znanym portalu z ogloszeniami pojawil sie model 990.. ciekawe jak to gra vs wspomniane modele.. konstrukcja w srodku solidna.. ale czy warta 4k? moze ktos ma porownanie jak wypada na tle "starej gwardii"?

Warto wiedziec, dzieki. Jak narazie, wciaz nie moge nacieszyc ucha 680, ktory w moim odczuciu jest lepszy pod kazdym wzgledem od 980.

Mam na oku modele 690 i 6900, chetnie bym je sprawdzil, ale czy pod moje klipsche taka zmiana nie jest przerostem formy?

Swoja droga co sadzicie o cd HD3700? Kupilem w ciemno, bez zadnego researchu ;)

• 1 miesiąc później...

Witam ponownie, chcialbym nieco odswiezyc temat.. zaczyna mi w glowie kielkowac zmiana kolumn, obecnie klipsch r26f + hk 680 + hk hd 3700.

Generalnie pasuje mi ich zywe brzmienie i fajny miekki bas, ale zaczyna doskwierac brak wypelnienia, srodka pasma (chyba tak to sie nazywa).

Nie pytam na jakie lepsze, ale na jakie nieco inaczej brzmiace moglbym zamienic w podobnym budzecie, moze z niewielka doplata. z uwagi na cene, raczej uzywane, ale moga tez byc nowe jesli cos ciekawego sie znajadzie ;)

• 4 miesiące później...

Witam serdecznie.....z lekka sie zagubilem, wiec sprobuje najpierw tu. Po wylaczeniu wzmacniacza HK 620 dioda nie zmienia koloru z zielonego na pomaranczowy....inaczej to ujmujac: wlaczony czy wylaczony, dioda swieci na zielono. :-/

Czy spotkal sie ktos juz z tym?

Z gory dziekuje!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.