Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz sieciowy

30Palo30

Rekomendowane odpowiedzi

Chord Clearway faktycznie prezentuje się dobrze i ma świetne recenzje. 2,08mm2 to wystarczający przekrój przy długości 2m by wydobyć wszystko co w Kefach q750 drzemie? :)

• 3 tygodnie później...

Czesc,

od kilku dni mecze Yamahe WXC-50 i jestem coraz bardziej zadowolony z tej zabawki. Calkiem przyjemnie to wyglada i ma szereg zalet.

Jak już ogarniesz konfigurację to urzadzenie jest bardzo stabile. U mnie dziala na wi-fi - n tak jak zaleca yamaha i nic sie nie tnie.

Nie ma problemow z Airplay, przy ps3 media server tez ladnie ciagnie z komputera pliki - tu uwaga. Nalezy miec plik odpowiednio uporzadkowane na dysku bo odczyt z list odtwarzania jest wyraznie powolniejszy. Przypuszczlnie dysk sieciowy rozwiazuje ten problem. I Tidal - od dwoch dni testuje hi-fi - swietna sprawa. Ciekaw jestem kiedy mi sie znudzi ;)

Tak jak ktos wczesniej napisal jest jedno wejscie cyfrowe optyczne - jeszcze nie testowalem ale pewnie tv tam podlacze.

Co do dzwieku - nie mam zastrzezen, jesli chodzi o niskie tony to nie zgodze sie z wczesniejsza opinia i na pewno ich nie brakuje. Porownuja z airmusic puszczany przez dac z hk hd970 jest znacznie, znacznie lepiej i bez porownania wygodniej.

Jesli chodzi o ustawienia to jest tego calkiem sporo. Mialem problem z ustawieniem sieci - okazuje sie, ze przy wlaczonym czuwaniu w sieci odtwarzacz rozlaczal sie z routerem i nie chcial automatycznie nawiazac polaczenia. Przy wylaczonym czuwaniu nie ma problemu. Po wlaczeniu (polaczony triggerem z Rotelem) zaczyna odtwarzac po chwili ostatnie zrodlo.

Z info jakie wyczytalem do wejscia USB nie nalezy podlaczac dysku - tylko pamieci USB.

Jak szukalem info o WXC-50 tego mi zabraklo, wiec moze komus sie przyda.

Pzdr

Dzięki za opis. Faktycznie nowe urzadzenia Yamahy sieciowe, małe przyjęły się znacznie lepiej od produktów denona na przykład. Urządzenie godne polecenia. I do tej pory nie słyszałem o nim złego zdania, neutralne tak ale złego nie.

Może ktoś się znajdzie?

Ja odnoszę nawet wrażenie, ze ten model moze byc niedoceniony, bo:

1. Nie ma standardowej wielkosci klocka hi-fi - tylko wielkosc routera.

2. Nie ma niepotrzebnych bayerow w stylu wyswietlacz - dopiero po kilku dniach uzywania zrozumialem, ze to calkiem zbedne.

3. I de facto informacji w sieci nie jest za duzo.

Gra to bardzo fajnie i mysle, ze warto bylo ;)

Z info jakie wyczytalem do wejscia USB nie nalezy podlaczac dysku - tylko pamieci USB

ale pomimo tego z zewnętrznego dysku czyta bez problemów :)

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

czytac to pewnie bedzie. Tylko dla dysku prad bedzie wiekszy niz zalecane 0,5A. Ale ja sie nie znam :)

Też się nie znam :) ale do czasu zakupienia serwera korzystałem z dysku (ok. pół roku) i wszystko śmigało jak ta lala :)

Cambridge Audio CXC (modyfikowany) -> NuPrime DAC-9 -> Atoll IN200 Signature / słuchawkowy Trilogy 931 -> Xavian Perla Esclusiva

od kilku dni mecze Yamahe WXC-50

Bawiłeś się na tym urządzonku po AirPlay'u?

Czy można sterować bezpośrednio aplikacją z fona (Apple Music czy Spotify)?

Czy połączenie jest stabilne i nie rozłącza?

Może ktoś inny próbował?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Może ktoś inny próbował?

Jest stabilnie.

W aplikacji Spotify wybierasz po prostu z dolnego menu urządzenie WXC-50 i tyle. Nie trzeba nic więcej robić.

Sittek widzę się interesujesz tym urządzeniem, może warto żebyś je wypożyczył i potestował?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

@ TOP Hi-Fi Posnania - dzięki za kolejną pomoc !!!

Tak, interesuję się tym urządzonkiem, odkąd sprzedałem swój serwer sieciowy Rotel RT-12.

Od jakiegoś czasu korzystam z Rotela A14 i jego cyfrowych możliwości, w tym przesyłania bezprzewodowego po bluetooth do iPhona.

Oczywiście lecą też krążki z RCD-971, ale mam konto na Spotify oraz w Apple Music, a biorąc dostępność nagrań, jest zachęcająco.

Jakość również, nie narzekam, moje Focusy 140 robią cuda z nagrań, nawet tych z sieci.

Nigdy bym się nie spodziewał że będzie aż tak dobrze brzmieć.

Brakuje mi jednak radia internetowego, bo to nasze analogowe, z pierdylionem reklam, doprowadza mnie do szału.

Słucham sobie czasami radyjka poprzez aplikację z phona, ale czasami brakuje mi czegoś co bym sobie po prostu włączył,

bez klikania, ustawiania, włączania bluetootha, ustawiania, itp. No i lepszą jakością, bo tutaj dupy nie urywa.

Rotel T14 jest drogi i kolejnego w dodatku wbudowanego słabszego DAC nie potrzebuję,

Dlatego zwróciłem uwagę na tę Yamahę oraz o połowę tańszy model WXAD-10 i rozkminiam ich możliwości.

W A14 jest bardzo dobry DAC, dlatego kolejne nie są mi potrzebne, jest sporo wejść i wyjść,

a ja potrzebowałbym czegoś co by podało mi na Integrę stacje internetowe oraz odtworzyło nagrania z NAS ( WD My Book Live). Niestety ten tańszy jak widzę nie ma takiej możliwości. No i posłuchałbym nagrań ze Spotify i Apple Music.

Czytałem, że jakość dźwięku ma OK, choć ja korzystałbym raczej z mojego Rotela A14.

Fajnie też, że ten model WXC-50 ma zaimplementowany trigger, to mnie najbardziej zaciekawiło :-)

Niestety cena jest dość wysoka, ja wiem, że ma sporo tegesów w sobie, są droższe, ale i tak wszystkiego bym nie wykorzystał,

bo większość cyfrowo mam wpięte w Rotela - z czego jestem zadowolony.

W A14 jest bardzo dobry DAC, dlatego kolejne nie są mi potrzebne, jest sporo wejść i wyjść,

a ja potrzebowałbym czegoś co by podało mi na Integrę stacje internetowe oraz odtworzyło nagrania z NAS ( WD My Book Live). Niestety ten tańszy jak widzę nie ma takiej możliwości. No i posłuchałbym nagrań ze Spotify i Apple Music.

WXAD 10 też odtworzy muzykę z dysku sieciowego. W Twoim przypadku jedyną rzeczą ,której mu tak naprawdę brakuje to wyjście cyfrowe. Nie wykorzystasz DAC z Rotela A14 tylko połączysz się analogowo, z drugiej strony do radia internetowego to wystarczy w zupełności, zresztą przetwornik c/a z WXAD jest całkiem niezły.

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Może ktoś inny próbował?

Na poczatku z foobara po airplayu - zadnych zastrzezen. Stabilnosc to w duzym stopniu od routera zalezy. Ja mam asusa rt-12a i smiga to bez zastrzezen. Wifi - n

Widze, ze spotify mozna sterowac zarowno z poziomu aplikacji yamaha jak i bezposrednio z app spotify. Przypuszczam, ze Apple music podobnie.

Wczesniej mialem takie pudeleczko co sie nazywa Airmusic i stailnosc Yamahy jest z innej planety. Zero problemow.

I dodam jeszcze, ze zaopatrzylem sie w WD MyCloud 2TB i dziala to z Yamaha bez zastrzezen. Wygodna sprawa.

WD MY BOOK LIVE to dysk sieciowy. Nie podepniesz go pod USB tylko masz do niego dostęp w sieci.

Zwykłe dyski zewnętrzne też Yamaha WXC-50 rozpoznaje.

www.tophifi.pl

Jeszcze jedno pytanko, pewnie nie ostatnie- czy przeszukując internetowe stacje radiowe zanim się coś ustawi i odtworzy to czy widzi się jaka jest jakość bitrate, lub inne informacje? Bo jest tego kilkanaście tysięcy jak nie więcej.

Ten WD to NAS czy co? Bo nie wiem jak to działa? W opisie jest że to dysk zew więc co w końcu?

Taki prosty NAS - MyCloud

WD MY BOOK LIVE to dysk sieciowy. Nie podepniesz go pod USB tylko masz do niego dostęp w sieci.

Zwykłe dyski zewnętrzne też Yamaha WXC-50 rozpoznaje.

Dysku na NTSF chyba mi nie rozpoznaje - czy Twoj dysk jest na FAT???

Pozdrawiam

Taki prosty NAS - MyCloud

Dysku na NTSF chyba mi nie rozpoznaje - czy Twoj dysk jest na FAT???

Pozdrawiam

Na FAT rozpoznaje. Co ciekawe Yamaha w manualu zaleca podłączać tylko pendrive USB a nie dyski zewnętrzne ale okazuje się ,że dyski na FAT też czyta.

www.tophifi.pl

Jeszcze jedno pytanko, pewnie nie ostatnie- czy przeszukując internetowe stacje radiowe zanim się coś ustawi i odtworzy to czy widzi się jaka jest jakość bitrate, lub inne informacje? Bo jest tego kilkanaście tysięcy jak nie więcej.

Widać format nadawania czyli "mp3" i bitrate zanim wybierze się stacje.

www.tophifi.pl

Nie lepiej Onkyo T4070

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Uzywka 1500zł, nowy 3500zł, normalna waga jak na player, wyjścia AES/EBU i radio FM/DAB.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

A ja dam reke uciac ze jest w bdb stanie tylko jak sie zdjec nie umie robic to tak jest. Ślady po szmacie plus zdjęcia z fleszem. Takie połączenie zawsze wygląda źle.

?👈

Jeśli po szmacie jest brudniejszy niż był to omijałbym takich sprzedawców.

Zdjęcie to podstawa, to co jest tam na obrazkach to jedna wielka tragedia.

Poza tym widać, że obudowa jest zwyczajnie porysowana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.