Skocz do zawartości
IGNORED

Zestawienie JBL MX1000 do Wzmacniacza Harman Kardon HK980

madred

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry, mam pewien dylemat dlatego szybko przejde do sedna.

Otóż, mam zamiar do moich kolumn podlogowych kupic Wzmacniacz Harman Kardon HK980. kolumny mają impedencje 6ohm natomiast owy wzmacniacz 8ohm. Pytania brzmią:

-Czy nic sie nie zepsuje (na wielu forach są podzielone zdania)

- Czy to dobry pomysł

- Czy jeśli faktycznie to bedzie grało to czy mogę bez obaw słuchać z maksymalnym poziomem głosnosci.

- A jesli nie to jaki wzmacniacz byscie polecili

jeśli napisałem zle post to przepraszam ale ja tu nowy :)

Heja.

Tutaj jest napisane że one mają 4omy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ale to co jest w danych najczęściej nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Producenci kolumn nas oszukują piszà że kolumny sa 8ohm a w testach wychodzi minimum 3.2 ohm... więc tego się nie ndowiemy z danych jakie jest minium. Dla mx1000.

Ja grałem ponad 2 lata na avr 3805, który nie pozwala podpinania kolumn mniejszych niż 8ohm z mission mx4, które majà minimum 3.6 om i nic nigdy się nie działo.

Problemem może być minimum na poziomie 2 ohm.

980 to mocny wzmacniacz więc pewnie nie wytrzymasz w pokoju jak dasz na 50% mocy... baaa wątpię żeby głośniki podołały takiej mocy. Prędzej wyskoczą z zawieszeń niż spali się końcówka we wzmaku.

Ja bym się nie bał tego łączyć i grał .. chyba że chcesz nagłośnić stadion.

Poczekaj na wpis osób majàcych mx1000 podpowiedzą jaki wzmak był.. większość ma minimum 8om.

Ukryta Zawartość

Heja.

Tutaj jest napisane że one mają 4omy

Ukryta Zawartość

ale to co jest w danych najczęściej nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Producenci kolumn nas oszukują piszà że kolumny sa 8ohm a w testach wychodzi minimum 3.2 ohm... więc tego się nie ndowiemy z danych jakie jest minium. Dla mx1000.

Ja grałem ponad 2 lata na avr 3805, który nie pozwala podpinania kolumn mniejszych niż 8ohm z mission mx4, które majà minimum 3.6 om i nic nigdy się nie działo.

Problemem może być minimum na poziomie 2 ohm.

980 to mocny wzmacniacz więc pewnie nie wytrzymasz w pokoju jak dasz na 50% mocy... baaa wątpię żeby głośniki podołały takiej mocy. Prędzej wyskoczą z zawieszeń niż spali się końcówka we wzmaku.

Ja bym się nie bał tego łączyć i grał .. chyba że chcesz nagłośnić stadion.

Poczekaj na wpis osób majàcych mx1000 podpowiedzą jaki wzmak był.. większość ma minimum 8om.

O stary dzieki za radę, naprawde miło mi sie zrobiło ze ktos potrafi pomóc.

Niewiedzialem ze ten wzmacniacz jest az tak mocny, ale tak, mam zamiar głosno grac w domu, do tego fanie by bylo gdyby ów wzmacniacz z głosnikami ładnie grały i czysto

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.