Skocz do zawartości
IGNORED

Wieża lub zestaw amplituner i kolumny dla laika 1,5-2,5k zł

amarokiee

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję rozwiązania nagłośnienia do pokoju.

Budżet: 1500zł jeżeli nie zmieszczę się w tej kasie to maksymalnie do 2500zł.

Rodzaj sprzętu: nowy- mieszkam w Irlandii i nie mam opcji pojechać gdzieś coś odsłuchać. Pewnie będę kupował coś tutaj na miejscu albo sprowadzał z Polski zależy jak się będzie bardziej opłacać, chociaż jak coś będzie nie działać to bawić się w odsyłanie to pewnie minie się z celem a trzeba rozważać takie ewentualności.

Pokój: mały 4,5m x 3,5m. Możliwość rozstawienia kolumn w dwóch rogach pokoju. Około 30 cm odległości od ściany bocznej i tylnej.

Preferowana muzyka: heavy metal, rock, reggae, hip-hop, techno. Czyli duża rozbieżność ale najczęściej uciekam w ciężkie brzmienia.

Preferowany zestaw: amplituner+dwie kolumny. Ewentualnie wieża chociaż wydaje mi się, że ten segment cenowy pozwala na większe pole do manewru ale nie jestem pewny. Dotychczas miałem wieżę Panasonica SA-PM 19 OD KOMUNII czyli 12 lat :D Wysłużyła mi się naprawdę dobrze chociaż brakowało mi w niej wiele, słuchałem na niej muzyki na imprezach, w domu, oglądałem filmy i grałem. Za dużych wymagań nie mam, audiofilem nie jestem, chociaż słyszę, że czegoś mi brakuje. Młody jestem dużo przede mną jak kupie pierwszy lepszy sprzęt grający to pewnie wjedzie mi na jakość i będę miał drugie chore hobby, które zgwałci mój portfel, pierwszym jest sprzęt komputerowy.

Mam nadzieję, że tyle informacji wystarczy, żeby coś sensownego znaleźć i zaspokoić moje potrzeby.

Dzięki za każdą sugestię i możecie podawać swoje propozycję. Muszę znaleźć w Irlandii jakieś sklepy gdzie można sobie takie sprzęty odsłuchać bo wydaje mi się, że kupować w ciemno to też słabo a wiadomo, każdy ma inne ucho. Zresztą z tego co lekko się rozeznałem to sprzęt musi się wygrzać, odpowiednie kable, rozstawienie, połączenie dobrych kolumn i amplitunera robi swoje, nie wszystko ze sobą dobrze gra.

Pozdro i czekam na ciekawe komentarze :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

albo troszke taniej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

podejrzewam ze bardzo podobne :))) na pewno znajdziesz w Irlandii jeszcze taniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

€329 dostępny od ręki w Dublinie, oczywiście czekam na inne propozycje. Pojechałbym sobie i odsłuchał taki sprzęcik.

Ukryta Zawartość

Jesli beda gdzies akurat na sklepie KEF Egg to porownaj sobie z ta wiezyczka :) byc moze kupisz po bezposrednim porownaniu :) u mnie wlasnie tak bylo :)

W Irlandii i Wlk Brytanii masz dostep do fajnych kolumienek aktywnych takich firm jak Audioengine i Aktimate - warto posluchac, ceny podobne do miniwiez jesli nie potrzebujesz CD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.