Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana Sonus Faber Olympica III na B&W 802 Diamond.

dfx5

Rekomendowane odpowiedzi

Zmiana Sonus Faber Olympica III na B&W 802 Diamond - czy to krok w dobrą stronę? Kto porównywał i jak to porównanie wypadło?

Jak oceniacie B&W 802 Diamond?

Pozostały sprzęt to Hegel H360 i HD30.

To trochę inny charakter brzmienia. Na pewno przed zakupem posłuchaj takiej konfiguracji w swoim domu,

Co podoba Ci się w brzmieniu aktualnego systemu, zbudowanego na bazie Sonus faber, co nie podoba Ci się, co chciałbyś zmienić, polepszyć.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zmiana Sonus Faber Olympica III na B&W 802 Diamond - czy to krok w dobrą stronę? Kto porównywał i jak to porównanie wypadło?

W tym zestawie kolumny nie są problemem. Jak masz ochotę to wpadnij z Heglami, sam usłyszysz co są warte. Te Sonusy to dla nich zbyt wyszukane towarzystwo.

Sonusy Olimpica 2 odsluchiwalem przed zakupem PMC. Ladne, cieplawe granie, nasycona srednica, dosc aksamitne wokale i dobry dol. Ogolnie bardzo udane kolumny. Bowersy zawsze mnie razily gora pasma. Z heglem to mysle, ze by sie nie polubily.

Wieza STEREO Technics :)

Tak jak napisał Huberto, to będzie męczące połączenie

Posłuchaj Credo od S16HZ

Potwierdzam.

802 Diamond to bardzo dobre kolumny, ale z Heglami będzie kiepsko, chyba, że ktoś lubi taki dźwięk.

Z Sonusami mogło to w miarę przyzwoicie grać, ale nie Bowersy moim zdaniem.

Też sugerowałbym odsłuchać Credo lub Arcady 3.5 ze Studio 16 Hertz

Słyszałem Olympica III, Bowersy 802, posłuchałem Arcad i te kupiłem.

Credo to też fajny kierunek, trochę inny charakter dźwięku, potężniejszy dół.

Jeśli rozważasz Bowersy to warto spróbować, elektronikę jednak też warto inna sprawdzić.

Zgadzam się z kolegą powyżej. To nie olimpici są tu słabym ogniwem a hegel. Za mało finezyjny wzmacniacz do tych kolumn. Sprawdź inny. To łatwiejsze niż wymiana kolumn. Weź pod pachę jakiś wzmak i zanieś go do domu.

Jeśli wzmaki nie spełnia twoich oczekiwań tak samo obstawiam credo

W dobrą stronę czyli w jaką? Co Ci nie pasuje w tym brzmieniu i skąd pomysł na 802D?

l'enfant sauvage

Co Ci nie pasuje w tym brzmieniu i skąd pomysł na 802D?

Po prostu może być lepiej.

H360 z olympicami gra bardzo dobrze,więc może nie warto szukać.

Pomysł na 802D ?? - po prostu dobra oferta na rynku wtórnym.

Po prostu może być lepiej.

H360 z olympicami gra bardzo dobrze,więc może nie warto szukać.

Pomysł na 802D ?? - po prostu dobra oferta na rynku wtórnym.

Przepraszam za małe odejście od tematu, lecz połączenie H360 i HD30 mnie intryguje.

W tej chwili moja H360 gra z czeskimi Stellami i chodzi mi po głowie HD30 do kompletu.

Jak wypada połączenie HD30 z H360?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.