Skocz do zawartości
IGNORED

Co do kolumn magnat quantum 673?

roberto149

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Do pokoju 15m2, zakupiłem głośniki magnat quantum 673.

Proszę o rade jakie źródło dokupić do tych głośników , obecnie gra pod Amplitunerem Yamaha RX-300, ale nie jestem zadowolony z jakości.

Myślę nad Cambridge Audio Minx Xi lub proszę o rady co innego jeszcze brać pod uwagę.

https://www.audiostereo.pl/topic/133500-co-do-kolumn-magnat-quantum-673/

Jaka kwota na wzmacniacz Panie Roberto ? Wzmacniacz ma być nowy czy używany? Kupując używany otrzymasz lepszą jakość dzwięku niż w nówce w tym samym przedziale cenowym ....

Witam,

Do pokoju 15m2, zakupiłem głośniki magnat quantum 673.

Proszę o rade jakie źródło dokupić do tych głośników , obecnie gra pod Amplitunerem Yamaha RX-300, ale nie jestem zadowolony z jakości.

Myślę nad Cambridge Audio Minx Xi lub proszę o rady co innego jeszcze brać pod uwagę.

Ten Cambridge to tzw. "All in one". Planujesz coś takiego czy wystarczy zwykłe stereofoniczny wzmacniacz?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Może być oczywiście używany, zależny mi na radiu i najlepiej USB. fajnie jakby miał wejście optyczne żeby podłączyć telewizor.

Budżet jak nowe to do 2200zł a jak używane do 1500zł.

Dzień dobry.

Bardzo dobrym rozwiązaniem będzie jeden z modeli amplitunerów sieciowych, spójrz na Yamaha R-N602 (https://www.q21.pl/yamaha-r-n602.html) oraz Pioneer SX-N30DAB (https://www.q21.pl/pioneer-sx-n30dab.html). Obydwa urządzenia posiadają bogate wyposażenie sieciowe, będą bardzo dobrze współpracowały z Twoimi kolumnami. Różnice natomiast są słyszalne przy bezpośrednim porównaniu. Yamaha jest bardziej rockowa, eksponując skraje pasma. Pioneer natomiast jest trochę równiejszy, dokładniejszy, bardziej analityczny. Na plus amplitunera Yamaha przemawia jeszcze funkcjonalność Music Cast.

Jeszcze jedną alternatywą jest Onkyo TX-8250 (https://www.q21.pl/onkyo-tx-8250.html). Urządzenie dopiero w najbliższych dniach wejdzie do sprzedaży.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ten Cambridge to tzw. "All in one". Planujesz coś takiego czy wystarczy zwykłe stereofoniczny wzmacniacz?

Brałem go pod uwagę ponieważ ma radio sieciowe, usb , i myślę że pociągną te kolumny nie wiem jak z jakością. A co innego proponujesz , może byc tez sam wzmacniacz ale wtyedy musze myslec na d osobnym tunerem itd, więc taki kombajn lepiej mi sie widzi

Polecam YAMAHA R-N602. Budżet minimalnie przekroczony ale jest tuner, komplet wejść/wyjść, USB, funkcje sieciowe, Bluetooth, radio internetowe.

http://www.tophifi.pl/stereo/amplitunery/yamaha-r-n602.html

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

@Top-Hifi

Czyżby ta Yamaha podrożała symbolicznie? Kilka miesięcy temu za uśmiech do pana sprzedawcy można ją było dostać za 2200 solo, w Ceneo też było za tyle. Teraz najtaniej na Ceneo 2270

Kupując używany otrzymasz lepszą jakość dzwięku niż w nówce w tym samym przedziale cenowym ....

Niekoniecznie ;)

Brałem go pod uwagę ponieważ ma radio sieciowe, usb , i myślę że pociągną te kolumny nie wiem jak z jakością. A co innego proponujesz , może byc tez sam wzmacniacz ale wtyedy musze myslec na d osobnym tunerem itd, więc taki kombajn lepiej mi sie widzi

Wypróbuj Onkyo TX 8150 - za < 2 tys. masz dobry dźwięk, wystarczającą moc i ogromną funkcjonalność :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

@Top-Hifi

Czyżby ta Yamaha podrożała symbolicznie? Kilka miesięcy temu za uśmiech do pana sprzedawcy można ją było dostać za 2200 solo, w Ceneo też było za tyle. Teraz najtaniej na Ceneo 2270

Trzyma cenę równo.

Ta oferta za 2270zł to sprzęt bez trzyletniej gwarancji , nie pochodzący z polskiej dystrybucji.

www.tophifi.pl

W budżecie i to luźnym jest też HK 3700:

Ukryta Zawartość

reklamowany np. DAB+ ma ograniczony zasięg i wątpliwe szanse rozwoju :-(

albo niższy model:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Kupując używany otrzymasz lepszą jakość dzwięku niż w nówce w tym samym przedziale cenowym ....

Niekoniecznie ;)

A czemuż to niekoniecznie. Mógłbyś rozwinąć myśl ?

Niekoniecznie ;)

Wypróbuj Onkyo TX 8150 - za < 2 tys. masz dobry dźwięk, wystarczającą moc i ogromną funkcjonalność :)

Ukryta Zawartość

Teraz to mam metlik w głowie to Onkyo mi sie podoba więc wybór albo kupuje Onkyo albo Cambridge Audio Minx Xi?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.