Skocz do zawartości
IGNORED

Grmofon reloop rp 4000 warto ?

Rekomendowane odpowiedzi

WItam jak w temacie czy warto zainwestować w ten sprzęt ? W chwili obecnej posiadam Technicsa slbd3. Widziałem jeszcze model 7000 , ale cena z wkładką pewnie ponad 2 tys. W modelu 7000 nie potrzeba uziemienia odprowadzać. Nie wiem jak w tym. Co do słuchania to zbieram i słucham tyko płyty z muzyką filmową. Technics to automat , ma funkcję repeat. Czy w droższych urządzeniach też taka opcja istnieje ? Jak ma ktoś z was inny sprzęt i poleca dajcie znać i jaką wkładkę do tego. ps. Nie potrzebuje cudów , ala nóżki super antywibracyjne :) itd. Po prostu przyzwoite granie. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/133492-grmofon-reloop-rp-4000-warto/

Nie polecam firmy reloop, miałem parę razy styczność z ich gramofonami, bardzo słabe podróbki technicsa. Miksery i odtwarzacze cd również dziadostwo.

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Nie polecam firmy reloop, miałem parę razy styczność z ich gramofonami, bardzo słabe podróbki technicsa. Miksery i odtwarzacze cd również dziadostwo.

Czyli polować na technisca ? 1200 to za droga zabawka dla mnie. Co polecasz dobrego ? a lepszego od bd3. U mnie jest problem z uziemieniem niby mam wkładkę na bolec i normalnie podpinam do wzmacniacza przewód uziemiający, a i tak buczy.

A ja od roku używam RP-7000 z Ortofonem 2M Red i złego słowa nie mogę powiedzieć :) Używam do normalnego słuchania nie jestem DJ-em,przed zakupem sprawdzałem Pro-Ject i Regi,ale do 2 tys właśnie ten Reloop wydawał się stabilny i dobrze wykonany. Zresztą to się potwierdziło.

Barthezz wszystko zależy od oczekiwań, postaw sobie technicsa obok reloopa, niby wygląd podobny (bo to kopia), ale jakość wykonania, całe ramie, silnik bez porównania. Ważne, że Tobie pasuje:) Ja mam słabe doświadczenia z tą firmą, robią sprzęt do zabawy w domu, o czym świadczy fakt, że nigdzie jeszcze nie spotkałem się z ich sprzętem poza sklepami i domowymi zaciszami. Gdybym miał koło 2tys wydać na nowego reloopa to nawet bym się nie zastanawiał i polował na używanego technicsa, a w tej kwocie już można dobry egzemplarz trafić. Z innych gramofonów to miałem do czynienia z vestaxami, również mogę polecić.

Ciekawą opcją jest też nowa seria pionieera, która wydaję mi się w zamyśle twórców ma właśnie zastąpić legendarnego technicsa. Nie widziałem jeszcze na żywo, ale pioneer zdominował rynek sprzętu klubowego, ich urządzenia są na najwyższym poziomie. Dlatego wątpię żeby wypuścił nową serię gramofonów na słabym poziomie. Ten model pionieera plx-500 wygląda bardzo ciekawie jeśli chodzi o warunki domowe, cenowo rewelacja. Oczywiście są to tylko moje domysły, ale na podstawie ponad 12 letniej przygody z marką pioneer.

Edytowane przez djmilkyway

Stereo: Sony E9000ES + N9000ES; Sony MXD-D3; Technics SL-1200 mk2; kolumny: Usher CP-730 Kino: Yamaha rx-v767 + Usher CP730 + Focal.JMlab (cent, rear, sub)

Barthezz wszystko zależy od oczekiwań, postaw sobie technicsa obok reloopa, niby wygląd podobny (bo to kopia), ale jakość wykonania, całe ramie, silnik bez porównania. Ważne, że Tobie pasuje:) Ja mam słabe doświadczenia z tą firmą, robią sprzęt do zabawy w domu, o czym świadczy fakt, że nigdzie jeszcze nie spotkałem się z ich sprzętem poza sklepami i domowymi zaciszami. Gdybym miał koło 2tys wydać na nowego reloopa to nawet bym się nie zastanawiał i polował na używanego technicsa, a w tej kwocie już można dobry egzemplarz trafić. Z innych gramofonów to miałem do czynienia z vestaxami, również mogę polecić.

Ciekawą opcją jest też nowa seria pionieera, która wydaję mi się w zamyśle twórców ma właśnie zastąpić legendarnego technicsa. Nie widziałem jeszcze na żywo, ale pioneer zdominował rynek sprzętu klubowego, ich urządzenia są na najwyższym poziomie. Dlatego wątpię żeby wypuścił nową serię gramofonów na słabym poziomie. Ten model pionieera plx-500 wygląda bardzo ciekawie jeśli chodzi o warunki domowe, cenowo rewelacja. Oczywiście są to tylko moje domysły, ale na podstawie ponad 12 letniej przygody z marką pioneer.

Ja potrzebuje do słuchania w domu. Nic DJ ani pro. Jaki zatem model technicsa proponujesz ? MAM SL BD3. i coś nie tak z wtyczką uziemiającą wiecznie buczy ... strasznie mnie to denerwuje.

Wszystkie te gramofony które wymieniłem są do słuchania w domu. A to, że korzystają z nich dje świadczy tylko o tym, że są dobre, wytrzymałe, trzymają tempo i można je targać ze sobą i nic się im nie stanie. Mi osobiście podobają się z wyglądu pod kontem domu te Pro-Ject debut czy jakość tak, ale tylko jeżeli chodzi o wygląd ze zdjęć, na żywo nie widziałem.

Dobrą opinią może sie pochwalić gramofon AUDIO-TECHNICA AT-LP120 - jest to replika klasycznego Technicsa 1200 ale zrobiona bardzo dobrze. Naprawde kawał dobrego sprzetu. Jednak jest to pełen manual, wiec wszystko trzeba robić recznie. Jednak jakosć wykonania na bardzo dobrym poziomie. koszt okolo 1200zł.

Dobrą opinią może sie pochwalić gramofon AUDIO-TECHNICA AT-LP120 - jest to replika klasycznego Technicsa 1200 ale zrobiona bardzo dobrze. Naprawde kawał dobrego sprzetu. Jednak jest to pełen manual, wiec wszystko trzeba robić recznie. Jednak jakosć wykonania na bardzo dobrym poziomie. koszt okolo 1200zł.

No a czy w reloopie też tak nie jest ?i w techniscie 1200 ? że ręcznie wszystko

Edytowane przez davero

No a czy w reloopie też tak nie jest ? że ręcznie wszystko

Tak jak najbardziej, to tez w koncu replika tego samego modelu. Nie miałem okazji obcowac z reloopem, dlatego wspomniałem o AT.

Tak jak najbardziej, to tez w koncu replika tego samego modelu. Nie miałem okazji obcowac z reloopem, dlatego wspomniałem o AT.

z tego co widzę to audiotechnika ma usb ... kurde po co ta nowoczesność ... Jak tam jest z uziemieniem normalny przewód się zakręca do gramofonu ? czy też bolec jak w sl bd3

Zapytam jeszcze o audio technice czy są inne modele automaty ? czy raczej się tego nie stosuje nazwijmy to w wyższych modelach o ile tak mogę to nazwać

Edytowane przez davero

Egzemplarz ktory ogladadalem nie mial oddzielnego uziemienia, widocznie konstrukcja tego nie wymaga. Ma tez wbudowany pre-amp ale przelacznikiem mozna go wylaczyc, wiec albo uzywamy naszego albo wbudowanego, fajna opcja. AT z pełnym automatem to model: audio-technica-at-lp3. koszt bardzo podobny kolo 1200zł. jest on typowy do domowego odsluchu, play, stop i nic wiecej. jezli ktos nie lubi sie bawic zbytnio i kombinowac to na pewno bedzie dobry.

Egzemplarz ktory ogladadalem nie mial oddzielnego uziemienia, widocznie konstrukcja tego nie wymaga. Ma tez wbudowany pre-amp ale przelacznikiem mozna go wylaczyc, wiec albo uzywamy naszego albo wbudowanego, fajna opcja. AT z pełnym automatem to model: audio-technica-at-lp3. koszt bardzo podobny kolo 1200zł. jest on typowy do domowego odsluchu, play, stop i nic wiecej. jezli ktos nie lubi sie bawic zbytnio i kombinowac to na pewno bedzie dobry.

Trochę zalatuje mi Techniscem sl bd3 :), ale nie znam szczegółów.

Trochę zalatuje mi Techniscem sl bd3 :), ale nie znam szczegółów.

Nie no sa znaczace roznice. Ten model Technicsa nie ma procesorowej stabilizacji obrotow. Ustawia sie to manualnie na podstawie lampy stroboskopowej i nie jest to doskonale w tym modelu.

Druga sprawa to montaz z sytemu. W technics jest wkładka typu TP4, jest zdecydowanie mniej popularna wiec wybór wkładek jest ograniczony. AudiTechnica Lp3 jest prosta do bólu. recznie ustwiasz tylko wielkosc 12\7 plyty i wybor predkosc 33\45, nic wiecej.

Edytowane przez Oxygenethief

Nie no sa znaczace roznice. Ten model Technicsa nie ma procesorowej stabilizacji obrotow. Ustawia sie to manualnie na podstawie lampy stroboskopowej i nie jest to doskonale w tym modelu.

Druga sprawa to montaz z sytemu. W technics jest wkładka typu TP4, jest zdecydowanie mniej popularna wiec wybór wkładek jest ograniczony. AudiTechnica Lp3 jest prosta do bólu. recznie ustwiasz tylko wielkosc 12\7 plyty i wybor predkosc 33\45, nic wiecej.

Zapewne wybór padnie na audio-technikę bądź reloopa. Kupiłbym 1200 technisca, ale cena zbyt wysoka.

• 3 lata później...
W dniu 12.06.2017 o 16:13, Barthezz napisał:

A ja od roku używam RP-7000 z Ortofonem 2M Red i złego słowa nie mogę powiedzieć ? Używam do normalnego słuchania nie jestem DJ-em,przed zakupem sprawdzałem Pro-Ject i Regi,ale do 2 tys właśnie ten Reloop wydawał się stabilny i dobrze wykonany. Zresztą to się potwierdziło.

Hej ...a mozesz powiedziec jak to sie teraz ma...po kilku latach?ppzdro