Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer nie gra w stereo

Stas1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam nadzieje ze pisze ten temat w dobrym miejscu wiec z gory przepraszam jak cos. A chodzi o to ze mam ampiltuner w systemie 5.1 i gra ladnie ale gdy wlacze usb i tryb stereo to sub sie nie wlacza... Czy tp normalne? Jak ustawic zeby subwoofer gral? Moj sprzet to denon avr1911 glosniki Taga Harmony tsw606se sub to klipsch R12SW.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/133357-subwoofer-nie-gra-w-stereo/

Nie wiem jak w denonie ale ja w harmanie mam ustawiony sub na LFE i gra tylko w kinie. Żeby grał w stereo musi być LFE+ coś tam jeszcze a le nie pamiętam bo jestem teraz w pracy i nie mam jak sprawdzić.

Nie wiem jak w denonie ale ja w harmanie mam ustawiony sub na LFE i gra tylko w kinie. Żeby grał w stereo musi być LFE+ coś tam jeszcze a le nie pamiętam bo jestem teraz w pracy i nie mam jak sprawdzić.

Mam w ustawieniach wlasnie cos ze jest LFE lub LFE+Mine... Moze to to. Sprawdze i zobaczymy a teraz dziekuje za pomoc :-)

W Denonie żeby na stereo szedł sygnał na sub trzeba dać LFE+Main w ustawieniach Denona suba.

LFE to dodatkowy kanał z DTSu i tylko gdy ścieżka dźwiękowa ma coś na tym kanale będzie coś szło na suba.

Jak dobrze ustawisz suba i frontowe kolumny to może to grać w stereo spokojnie.

Nie sugeruj się opiniami innych - swoje uszy masz to ma się podobać tobie a nie innym.

Znam osoby które mają 2 suby na 30 cm gośnikach i do tego malutkie satelitki :)

W Denonie żeby na stereo szedł sygnał na sub trzeba dać LFE+Main w ustawieniach Denona suba.

LFE to dodatkowy kanał z DTSu i tylko gdy ścieżka dźwiękowa ma coś na tym kanale będzie coś szło na suba.

Jak dobrze ustawisz suba i frontowe kolumny to może to grać w stereo spokojnie.

Nie sugeruj się opiniami innych - swoje uszy masz to ma się podobać tobie a nie innym.

Znam osoby które mają 2 suby na 30 cm gośnikach i do tego malutkie satelitki :)

Oki dziękuję za podpowiedz i wyjasnienie :-)

Gdyby kolumny frontowe były małe lub miały problem z basem, uruchomienie subwoofera w stereo byłoby wskazane, atomiast jak kolumny dobrze sobie radzą z muzyką, nie ma napinki, można suba zatrudnić jedynie do kina.

Jeśli mamy kolumny jako "large" to sub w stereo nie będzie się odzywał aby działał należy ustawić LFE+MAIN to bass będzie się nam dublować.

Jeśli zmienimy je na "small" to sub będzie działać, ja potestowałem i na subie przy stereo to mam na 80hz ustawione a nie max tak mi jakoś ładniej gra.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

To zależy od ampli. W moim starym Arcamie jest dodatkowe podmenu do ustawienia suba w stereo: można go wyłączyć, dublować bas z frontami lub rozdzielić według częstotliwości podziału np. 80 Hz.

A czy się nada do stereo to już sam musisz sprawdzić. Mój się nie nadaje zupełnie, ale masz Klipscha, więc może będzie ok. Są suby specjalnie dedykowane do stereo z szybkim, zróżnicowanym basem, ale one też swoje kosztują.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

W denonach jest też różnie, mialel 1606 i tam trzeba było ustawić LFE+main i mieliśmy wybór odcięcia kolumn. Tak samo jest w avr 1804. Dla Large nie odcina dolu.

W avr 3805 nie ma Lfe+main zamiast tego w Speaker configuration mamy Subwoofer z opcja On/off.

Odciecie w górę dla suba dziala zawsze, a podział na fronty tylko gdy wybierzemy je jako Small.

PS. A jakie macie suby? Jest cod lepszego od SW1000 kody do 400zł?

Musisz dać LFE + Main oraz dodatków mieć włączone opcje Audysseya Dynamic QE i bodajże Dynamic Volume.

Pisz czy pomogło.

W Denonie nie jest to takie oczywiste jak u innych producentów.

Pomoglo gra juz ladnie dzieki :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.