Skocz do zawartości
IGNORED

DVD nie puszcza dźwięku na głośniki

Andrzej778

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam problem z podłączeniem sprzętów. Być może ktoś potrafi pomóc. Od jakiegoś czasu moje DVD przestało puszczać dźwięk z płyt kompaktowych na głośniki. Co ciekawe dźwięk z radia (wbudowane we wzmacniacz) idzie na głośniki bez problemu, płyty DVD również, co więcej mogę odsłuchać płyty CD przez telewizor, ale nie przez głośniki.

Podłączenia są następujące: głośniki do wzmacniacza, wzmacniacz z dvd kablem optycznym, dvd z telewizorem euro złączem. Próbowałem podłączyć dla sprawdzenia cinche zamiast kabla optycznego, ale nie pomogło. Ma może ktoś pomysł co się stało? Wcześniej działało przy takim podłączeniu bez zarzutu. Pomyślałem, że może 4-letnia córka przestawiła mi coś pilotem w setupie dvd, ale zupełnie nie mogę dojść co to mogłoby być.

Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam!

Gość

(Konto usunięte)

Może właśnie w setupie odtwarzacza nie masz wybranego dźwięku (Audio) poprzez wyjście optyczne.

Choć dziwnie to wygląda, skoro płyty DVD poprawie są odtwarzane...

Sprawdź, czy jest dźwięk, kiedy włączysz płytę DVD, ale wyłącz TV - zostaw tylko włączony odtwarzacz i wzmacniacz, tak jak przy odsłuchu płyty CD.

I może podaj model odtwarzacza DVD :)

Może właśnie w setupie odtwarzacza nie masz wybranego dźwięku (Audio) poprzez wyjście optyczne.

Choć dziwnie to wygląda, skoro płyty DVD poprawie są odtwarzane...

Sprawdź, czy jest dźwięk, kiedy włączysz płytę DVD, ale wyłącz TV - zostaw tylko włączony odtwarzacz i wzmacniacz, tak jak przy odsłuchu płyty CD.

I może podaj model odtwarzacza DVD :)

Dzięki za odpowiedź. Przy wyłączonym tv nadal jest dźwięk na głośnikach z płyty dvd. W setupie dvd jest pytanie "do you have a unit connected to optical output?", ale niezależnie od odpowiedzi problem nie znika. DVD to Panasonic dvd-rv32. Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.