Skocz do zawartości
IGNORED

Aries mini jako DAC czy warto ?

davero

Rekomendowane odpowiedzi

WItam potrzebuje drugie urządzenie do odtwarzania gęstych plików. Pytanie do użytkowników ariesa czy jako dac on się dobrze sprawuje ? w jakim przedziale cenowym można go zestawić do innych samych daców ?

W chwili obecnej mam Aune x1s nie narzekam, ale jak wspomniałem wyżej potrzebuje drugiego do innego zestawu i pomieszczenia. Zainteresował mnie mini bo nie potrzebuje komputera jako źródła. Pliki odtwarzane by były tylko z hdd.

https://www.audiostereo.pl/topic/133104-aries-mini-jako-dac-czy-warto/

W profesjonalnych recenzjach popularne są określenia w stylu "gra jakby kosztował 2 a nawet 3 razy więcej" albo "księgowi w firmie musieli pomylić się w kalkulacjach przynajmniej o jedno zero". Tymczasem prawda jest taka, że jest dobry w swoim przedziale cenowym. Tylko tyle i aż tyle. Na pewno warto posłuchać i samemu się przekonać.

W profesjonalnych recenzjach popularne są określenia w stylu "gra jakby kosztował 2 a nawet 3 razy więcej" albo "księgowi w firmie musieli pomylić się w kalkulacjach przynajmniej o jedno zero". Tymczasem prawda jest taka, że jest dobry w swoim przedziale cenowym. Tylko tyle i aż tyle. Na pewno warto posłuchać i samemu się przekonać.

Tak czytałem, ale recenzję traktuje z przymrużeniem oka jeszcze w dzisiejszych czasach.

Mini sprawdza się bardzo dobrze przy słuchaniu muzyki, do dokonywania odsłuchów nie bardzo się nadaje. Mam go od chwili gdy trafił na rynek w Polsce i jak na razie nie mam zamiaru pozbywać się go.

Mini sprawdza się bardzo dobrze przy słuchaniu muzyki, do dokonywania odsłuchów nie bardzo się nadaje. Mam go od chwili gdy trafił na rynek w Polsce i jak na razie nie mam zamiaru pozbywać się go.

czym się różni słuchanie muzyki od dokonywania odsłuchów?:)

A ja uważam, że żeby z mini wyciągnąć o wiele lepsze granie, trzeba wsadzić DAC który kosztuje co najmniej dwa razy tyle co Mini. W przeciwnym wypadku wydamy np. 2 tysiące a uzyskamy ledwo słyszalną bądź brak poprawy. Jak kupować to konkret, popierdółki dla zasady nie ma sensu.

Niestety dac w mini jest słaby. Jako transport spisuje się bardzo dobrze. Moim zdaniem jest to niepotrzebnie dołożona elektronika i bez daca mini byłby tańszy. Większość których znam i mają mini jedzie na zewnętrznym dacu. I nie ma co się podniecać logiem Sabre na kości w środku. Można o nim napisać:gro, ino bucy:)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

O jednym warto pamiętać, nie każdego stać na wywalenie na przetwornik pieniędzy w przedziale 10 - 100 tys. Mini kosztuje tyle ile kosztuje i w tym zakresie cenowym jest BARDZO DOBRYM zakupem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.