Skocz do zawartości
IGNORED

Następca Chord Odyssey 2

Gość numik

Rekomendowane odpowiedzi

sprobuj z Harmonix CS120, ja tak zrobilem (dokladnie przeskok z Odyssey). Mialem Epic Twin i Monolith i u mnie albo okazywaly sie troche tylko lepsze od Oddy albo wrecz mniej pasowaly charakterem. Zalezy czego oczekujesz od brzmienia, wg mnie CS120 daly skok jakosciowy a nie w bok jak czesc kabli.

Gość numik

(Konto usunięte)

sprobuj z Harmonix CS120, ja tak zrobilem (dokladnie przeskok z Odyssey). Mialem Epic Twin i Monolith i u mnie albo okazywaly sie troche tylko lepsze od Oddy albo wrecz mniej pasowaly charakterem. Zalezy czego oczekujesz od brzmienia, wg mnie CS120 daly skok jakosciowy a nie w bok jak czesc kabli.

bo Odyssey nie jest łatwo zastąpić gdy się je lubi ;p, te Harmonixy nie są "wolniejsze"?

Dzień dobry.

Proponowałbym posłuchać w Twoim systemie kabel Albedo Monolith (https://www.q21.pl/albedo-monolith.html), ewentualnie w wersji monokrystalicznej (https://www.q21.pl/albedo-monolith-monokrystaliczny.html). Moim zdaniem kable idealnie wpasują się w Twój system.

Zapraszam serdecznie do wypożyczenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja od dłuższego czasu gram na Stereovoxach HDLS , świetne kable....(miałem Odyssey-a na odsłuchach i w porównaniu do HDLS - cienizna) Maja w Galerii Audio z Wrocławia 2x2m na widłach ale drogawo bo 1200zł... potarguj się i oczywiście poproś o możliwość wypożyczenia, pozdro :)

• 7 miesięcy później...

I jest Tellurium Q Black II?

Niestety pojawiły się inne wydatki. Kabel głośnikowy musi zaczekać. Przy okazji po raz kolejny potwierdziła się teoria o tym, że najwięcej pozytywnych zmian przynosi wymiana interkonektu i tu odnalazłem największe rezerwy, które eksploatuję. Na wymianę Chorda przyjdzie czas :)

Zmieńcie kolumny i będzie gites

Sorki ale są systemy czułe na okablowanie wiadomo że wymiana kabla dużo nie wniesie ale zawsze coś można poprawić inaczej graj na cieńkim kabelku za 20gr/metr

Hehe. Mój kumpel ma tego chorda. Pożyczyłem mu beldena 8471 i...

sprzedaje chorda :-)

A to ciekawe . Ocynowana skrętka za parę zł. za mb. pokonała kultowego chorda odyssey :) Można wiedzieć jaki wzmacniacz i kolumny zostały spięte tym Belden-em ?

Pewien minister twierdzi, że nie ma ludzi niewinnych, są tylko źle przesłuchani ...

więc ze "zdrowym podejściem kablowym" może być podobnie.

Albo 0,55 gr/m na DIY albo 17 kzł za metrową łączówkę - oba w granicach normy zdrowia.

Ciekawe tylko, kto będzie przesłuchiwał i oceniał ;-))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

A to ciekawe . Ocynowana skrętka za parę zł. za mb. pokonała kultowego chorda odyssey :) Można wiedzieć jaki wzmacniacz i kolumny zostały spięte tym Belden-em ?

Spięte tym były Nad c356bee i Pylon audio sapphire (tylko nie pamietam modelu). Ten belden może nie tyle co wygrał z chordem ale mu nie ustępował. Natomiast kumpel zmienia chorda na audionova illuminator bo ten kabelek mu też pożyczyłem i ten mu najbardziej podpasował ;-)

P.S.

W moim systemie ten chord strasznie wycofał mi scenę do tyłu co mi się strasznie nie podobało. Ja tego beldena używam w bi-wire na góre:-)

Ehhhh... Ta kabeologia ;)

No , cóż czasy się zmieniły gdzie kable stają się ważniejsze od elektroniki :)

Ja tak nie uważam. Kable traktuje jako taki ostatni szlif ale przekonałem się już że w moim systemie mają one marginalny wpływ na brzmienie dlatego już nie kombinuje z nimi tylko zrobię sobie ładną konfekcje tego co mam i będą wyglądać jak kabelki za milion dolców :-)

Rozumiem. Mnie zostały jedynie kable głosnikowe no i te cholerne sieciówki ;) A to dlatego że po wielu latach szukania i gonienia królika stwierdziłem iż to co obecnie wyprawia min. Naim i Cyrus w kwestii systemów all in one to nie ma sensu kompletowania urządzeń dzielonych .

Niektórzy "audiofile" zaraz mnie zlinczują ale naprawdę mamy na rynku już tak zaawansowane all in one . Odpada szukanie interkonektów , DAC-ów , transportów itd.

Każde nawet najlepsze kable coś psują ...coś dodają a czegoś ujmują. W all in one jest najkrótsza możliwa droga transmisji a obecna technologia swobodnie gwarantuje odseparowanie pasożytniczych zakłóceń w urządzeniach w jednym pudełku.

W tej chwili mam spiętego Cyrus-a z kolumnami kablami Harmonix ... Jeżeli nie będę słyszał różnicy w porównaniu z Belden to sprzedam osławionego Harmonix w atrakcyjnej cenie ;)

Naim all in one jest lepszy od Cyrus Lyric?

Naim ma w najnowszej odsłonie 3 systemy all in one a mianowicie : Atom , uniti Star , Uniti Nova i wszystkie z DAC.

Cyrus oferuje swietnie grającego Cyrus ONE ale on jest bez DAC . Prawdziwy all in one Cyrus to w tej chwili Cyrus Lyric Stealth ... wybrałem wlasnie jego nie ze względu na niebywałe atrakcyjniejszą cenę aniżeli wiele droższy Naim uniti star ale tez dlatego że jest neutralny , bardzo mocny i łatwiejszy w doborze kolumn. Naim jak to Naim dodaje coś od siebie i wg mnie jest mocno przeceniony.

Każdy moze sam ocenić co lepsze ale ja wybrałem Cyrus-a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.