Skocz do zawartości
IGNORED

Sony CAS-1 - Ciekawa mini wieża...

Bartin-ek

Rekomendowane odpowiedzi

Widać, że sprzęt jest świetnie wykonany...

Jako uzupełnienie kolejnego pomieszczenia.

Z kosmosu? Dlaczego?

Podejrzewam, że brzmi to nie żle a na podkładzie jest wzmacniacz słuchawkowy.Sluchalem ich wysokich modeli-co prawda DAP-y ale podejrzewam, że to coś podobnego.Grało dobrze.

To nie jest żadna mini wieża, a bezprzewodowy system głośnikowy do smartphona, laptopa czy peceta. Głośnik wysokotonowy to 14 mm miękka kopułka, średnioniskotonowy ma zaledwie 62 mm i to pewnie z koszem. Do słuchania przy biurku może się nadaje... Na pewno natomiast imponuje ceną ok. 3100 PLN.

Za te pieniądze wolałbym kupić jak Different pełnowymiarowy amplituner (za ok. 2000 - 2300 PLN) z funkcjami sieciowymi i przede wszystkim radiem DAB+, a do tego jakieś kolumny ( podstawkowe lub podłogowe za ok. 800 - 1100 PLN) używane Tannoy, Monitor Audio czy Dali albo nawet nowe Polk Audio.

Ostatecznie tak jak proponuje Different albo Denon M40 z DAB+ prawie za połowę ceny Sony CAS-1.

Za te pieniądze wolałbym kupić jak Different pełnowymiarowy amplituner (za ok. 2000 - 2300 PLN) z funkcjami sieciowymi i przede wszystkim radiem DAB+, a do tego jakieś kolumny ( podstawkowe lub podłogowe za ok. 800 - 1100 PLN) używane Tannoy, Monitor Audio czy Dali albo nawet nowe Polk Audio.

Rozumiem, ze to wszystko masz tez zamiar umiescic na biurku obok komputera?:D

Rozumiem, ze to wszystko masz tez zamiar umiescic na biurku obok komputera?:D

Przeczytaj do końca wypowiedź. Podobnie ja sugerowałem Piano Craft, który to jest podobnych rozmiarów do tytułowego...

Panowie->

Nie potrzebuje duzych klockow i kolumn wolnostojacych...

Interesowalo mnie jedynie wasze zdanie o tym sprzecie.

Sadze jednak, ze Sony nie jest tu dobrze postrzegana marka i cokolwiek audiofilskiego zawsze bedzie lepsze..

Nikt z Was nie wzial pod uwage brak miejsca i ekstra na pokladzie wzmacniacza sluchawkowego i usb dac..

Sadze jednak, ze Sony nie jest tu dobrze postrzegana marka

To nie tak,po prostu 99.99%:D osob na tym forum prawdopodobnie nie mialo okazji obcowac dokladnie z tym produktem, dlatego tyle zamienikow.:)

To trochę jak z Fiatem..:-)

@

A jednak ten jest tak potężnym koncernem,że kupuje wszystkich i stać ich na kilka swoich marek...

No nic.Produkt ten. W Polsce nie występuje.Wiec jak kupie to sie przekonam

99.99%:D osob na tym forum prawdopodobnie nie mialo okazji obcowac dokladnie z tym produktem

Nie bez powodu tak jest :

Głośnik wysokotonowy to 14 mm miękka kopułka, średnioniskotonowy ma zaledwie 62 mm i to pewnie z koszem. Do słuchania przy biurku może się nadaje...

Forum jest tu bardziej nastawione na większy sprzęt...a przede wszystkim dobrze brzmiący. Jako alternatywę podaliśmy tańsze i na pewno lepiej brzmiące

( sprawdzone ) urządzenia.

zapytaj w wątku z mini wieżami w dziale hifi większość słucha na pełnowymiarowych systemach

nie spodziewam się że sony pakuje tam porządnie brzmiące podzespoły tylko nastawia się na marketowego klienta

tutaj nie zapłacisz za markę i zagra to z pewnością lepiej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Forum jest nastawione na wiekszy sprzet" -podoba mi sie to stwierdzenie...

Dopoki nikt z Was tego nie mial w rekach i nie sluchal tego.To wydaje mi sie, ze ocenianie tego na zasadzie "male" jest nieporozumieniem.

jeśli chcesz słuchac przy biurku lub w bliskim polu to zainwestuj w tor słuchawkowy - zapłacisz mniej za lepszą jakość

druga opcja to monitory aktywne bliskiego pola - za 3 koła na 100% znajdziesz lepiej brzmiący zestaw niz te popierdółki sonego

a jeśli chcesz naglośnić pokój to 6cm glośnikiem niskotonowym tego nie zrobisz i tutaj nie trzeba słuchać żeby stwierdzić obiektywny fakt

Nikt z Was nie wzial pod uwage brak miejsca i ekstra na pokladzie wzmacniacza sluchawkowego i usb dac..

A to akurat nieprawda. KEF Egg sa male, idealnie mieszcza sie na biurku, maja usb DAC i kosztuja ok. 1500 zl.

Co??

Jak to zwykle bywa każdy interpretuje słowa inaczej...

Ja jestem trochę innym człowiek i oprócz dźwięku liczy się dla mnie wygląd oraz wykonanie.

I proszę bez takich..

To urządzenie jest dość nietypowe pod względem funkcjonalnym. Obsługa BT, obsługa dysków USB i podłączenia jako DAC do PC. Trudno znaleźć coś do porównania. Jeżeli ma służyć głównie jako dźwięk dla PC, to pewną alternatywą byłyby monitory studyjne i DAC/interfejs audio USB. Za te pieniądze można kupić całkiem dobry sprzęt, również wizualnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.