Skocz do zawartości
IGNORED

dCS Network Bridge - nowy plikowy król ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Odświeżę trochę wątek. 

Do właścicieli dCS Network Bridge lub do osłuchanych w tym temacie. 

Czy podłącze do niego dwa urządzenia ? Chodzi o spdif (nie chcę innego połączenia). Niestety w dwóch DACach nie mam AES. Byłoby idealnie ... 

Możesz podłączyć kilka urządzeń równocześnie do kolejnych wyjść. Masz jedno wyjście coax i 3 BNC. 

Edytowane przez MrSalieri
  • 4 lata później...

Ja. Niezmiennie od momentu jego premiery dzwiekowej.

Tylko on sie nie nadaje dla @Piopio … nie ma wyjscia USB 😂😂😂.

Mniej wiecej raz do roku wychodzi jakis nowy FW.

EDIT: popatrzylem na date pierwszego postu … w polowie roku minie 8 lat jak go mam 🙂 .

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

5 minut temu, Ghotti napisał:

Soft do sterowania jeszcze się nadaje do czegoś ? 😉 działa sprawnie? Na stronie dcs widzę ostatni formware 2018 ?

Jakos ze dwa, trzy latka soft na iPada zmieniono na nowszy. Mam u siebie oba. Te same mozliwosci, innterface ciut inny. Oczywiscie Roon ready jak ktos lubi. Z Audirvana tez gada.

Oprocz firmware’u jest jeszcze main board i network board software i tu bylo kilka aktualizacji.

Z punktu widzenia uzytkownika nie umie nic wiecj niz umial.

Edytowane przez pmcomp

9 godzin temu, Ghotti napisał:

Może ktoś porównywał vs nowsze streamery etc? Przesiadł się z NB na coś podobnego cenowo ?

Obawiam sie, ze w dzisiejszych czasach cos podobnego cenowo do uzywki dCS NB to tylko … drozsza  Chińszczyzna 😉 .

Ostatnia oficjalna cena sklepowa to bylo 25 tys PLN.

Poza tym dzisiaj wszyscy chińscy producenci scigaja sie na bity i na herze. Oni itwierdza, ze bez DSD1024 i DXD 32/1536 zyć sie nie da. Z naciagnietym kondonem izolacji galwanicznej ofkurs. No to jak zyć? Ano z poczciwym SPDIF i 16/44 co pokazują takze Chinole na starych kostkach R2R. To wspaniale zycie jest 🙂 .

I z analogiem.

Edytowane przez Seyv

11 minut temu, Ghotti napisał:

8 lat od premiery to sporo szczególnie dla streama 

W dobie wyscigu dla Audiofilow na bity i herze zapewne tak. Ja ciebie do zakupu nie namawiam. Zapytales, odpowiadam.
Ja juz Audiofilem nie jestem. Mniej wiecej wlasnie od tamtego momentu.

Z tym systemem co mam przygoda wciąż trwa i zapowiada sie jeszcze na bardzo dlugo.

Chyba, ze wymyslą jak wprowadzić muzyke wprost do mojego mózgu 😉 .

Edytowane przez pmcomp

1 godzinę temu, Ghotti napisał:

Odkopuje starucha 😉 ktoś używa ? Nadal jest jakieś wsparcie ? Opinie? 🙂 

Na jednej ze stron w uk właśnie został sprzedany za 2300£.sam się zastanawiam nad nim jako transport pod qobuz 

8 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Na jednej ze stron w uk właśnie został sprzedany za 2300£.sam się zastanawiam nad nim jako transport pod qobuz 

Bardzo dobra cena. Niestety do Polski plus 23% VAT. Mysle, ze realna cena jaka warto zań zaplacic to jakies 14 tys w zaleznosci,od stanu i dodatkow. Choc za ta cene cos nowego co go pobije bedzie raczej ciezko znalezc.

Edytowane przez pmcomp

Teraz, pmcomp napisał:

Bardzo dobra cena. Niestety do Polsk8 plus 23% VAT. Mysle, ze realna cena jaka warto zań zaplacic to jakies 14 tys w zaleznosci,od stanu i dodatkow.

Na hi-fi wisi za 12, normalna cena koło 10, miesiąc temu był za 9 albo 9,5 na olx 

9 minut temu, Ronaldo9 napisał:

Szukam pod pliki Roon i tidal na testy nie wiem czy brac sotm np czy cos innego 

3 minuty temu, Ghotti napisał:

Na hi-fi wisi za 12, normalna cena koło 10, miesiąc temu był za 9 albo 9,5 na olx 

Pakować.

Chyba, ze ktos jak @Piopio kocha USB 😉 .

Sa i po 1300 EUR, stawiam ze to walki.

Edytowane przez pmcomp

33 minuty temu, pmcomp napisał:

Bardzo dobra cena. Niestety do Polski plus 23% VAT. Mysle, ze realna cena jaka warto zań zaplacic to jakies 14 tys w zaleznosci,od stanu i dodatkow. Choc za ta cene cos nowego co go pobije bedzie raczej ciezko znalezc.

Ee tam taka pierdółkę  wrzucił bym do torby i wysłał do domu.mam kurier co wozi klamoty za 150zl.wysylalem 50 cali tv,sub oraz zestaw 5.0 tannoy mercury

1 minutę temu, Ronaldo9 napisał:

Ee tam taka pierdółkę  wrzucił bym do torby i wysłał do domu.mam kurier co wozi klamoty za 150zl.wysylalem 50 cali tv,sub oraz zestaw 5.0 tannoy mercury

W Polsce dostaniesz za taki $ też … 

Ciekawe jak to się ma do obecnych auralic itd

Godzinę temu, pmcomp napisał:

Pakować.

Chyba, ze ktos jak @Piopio kocha USB 😉 .

Sa i po 1300 EUR, stawiam ze to walki.

Nie on jeden.mysle ze z 85% ludzi na forum jedzie po usb.Ja mam taką opcję ale korzystam z ebu

Ktoś coś? 🙂 w tej cenie 10k pln ~~ coś można kupić równie ciekawego? Ktoś może porównywał z jakimis nowszymi urządzeniami lumin d3, auralic aries s1 ?

Edytowane przez Ghotti
  • Pokaż nowe odpowiedzi