Skocz do zawartości
IGNORED

Preamp RIAA o precyzyjnej charakterystyce

KrisNext

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałeś może projekty Nudy i Husarii?

A co ma jedno z drugim że to pre ? KrisNext ma diy choć coś się ociąga z wykonaniem swojego riaa , Nudy i Husarie to bardziej " branżą " pachną :)

Witam wszystkich ponownie

Trochę mnie przysypała szara rzeczywistość. Projekt preampu delikatnie ewoluuje. Jak to bywa niekończące się dylematy projektanta. Szukałem zamiennika dla przekaźników do selektora wejść i do załączania filtrów i chyba udało mi się znaleźć coś ciekawego. Obecnie pracuje nad układem nisko-szumnego zasilania do mojego preampu mam już pewną koncepcję. W między czasie w ramach eksperymentu zbudowałem preamp RIAA w technologii SMD. Jest to układ zbudowany w oparciu o schemat który tu zamieszczałem. Specjalnie zostawiłem operacyjne w wersji przewlekanej by móc łatwo sprawdzać różne wzmacniacze. Całość gra rewelacyjne to co najistotniejsze nie ma kompletnie problemu z jakimkolwiek przydźwiękiem. Jedyne co mnie męczy to elektrolity które zostały wstawione tymczasowo ze względu na trudności z kupieniem kondensatorów bipolarych wersji SMD. Jak tylko takowe namierzę to je wymienię. Potwierdziła się również koncepcja zasilania z wirtualną masą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-66525-0-79554700-1511034640_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.