Skocz do zawartości
IGNORED

PHILIPS CD 614 PIONEER PD 7300 TECHNICS SL - PG 5 brak różnic w dzwięku

lejmanr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie to mój poczatek z audio mam te odtwarzacze co w tylule nie czuje różnic słucham wszystkiego głównie disco brooklyn bounce itp . Reszta zestawu to onkyo a 8850 pioneer ct 757 powala na kolana muzyka nagrana z kompa , tuner f -

757 mark II kolumny magnat MSP 180 , wkrótce pioneery CS 9030 kabel to profigold gdzie szukac przyczyn

gdzie szukac przyczyn

A po co szukać przyczyn ? Cieszyć się że wszystko jest sprawne.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

U laryngologa ;-) ale jak już poza służbą zdrowia, to jest kilka możliwości:

Raz w kondensatorach wyjściowych CD'ka i wejściowych wzmacniacza.

Dwa w kablu IC.

Trzy w okablowaniu do i wewnątrz głośników.

Cztery - w kondensatorach zwrotnicy.

Pięć - w metalowej kopułce, która zwykle słabo różnicuje.

Więcej grzechów nie pamiętam ;-)

Ale ciesz się nadal muzyką, nie wnikaj, bo to ona jest najważniejsza ;-)))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

gdzie szukac przyczyn

Nawet redaktor z gazetki audio przyznał kiedyś że nie może nie być różnic pomiędzy różnymi CD playerami np między niższym i wyższym modelem tego samego producenta. Oczekujesz że KAZDY CD różni się między sobą jakością dźwięku?? Nie

Gość rydz

(Konto usunięte)

głównie disco brooklyn bounce itp

Przy takim repertuarze ciężko jest wyłapać różnice , zapodaj sobie coś bez prądu , male składy Jazzowe .

Wzmacniacz za 600zł zresztą wyjątkowo beznadziejny. Kolumn nie znam ,ale jeśli podobny zakres cenowy to nie ma szans na wyłapanie różnicy. No moze przy repertuarze jaki zaproponował Rydz coś usłyszysz,ale przy disco. Zmień sprzet albo słuchaj i nie kombinuj.

Witam panowie to mój poczatek z audio mam te odtwarzacze co w tylule nie czuje różnic słucham wszystkiego głównie disco brooklyn bounce itp . Reszta zestawu to onkyo a 8850 pioneer ct 757 powala na kolana muzyka nagrana z kompa , tuner f -

757 mark II kolumny magnat MSP 180 , wkrótce pioneery CS 9030 kabel to profigold gdzie szukac przyczyn

Chyba winna jest partia rządząca.

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Nie wszyscy są szczęściarzami wyłapującymi wszelkie niuanse dźwięku. Dla przykładu - ja nie słyszę różniy w brzmieniu amplitunera stereo za 2 tys. zł. i wzmacniacza integry za 2,6 tys, a nawet za 4,8 tys. Ciesz się Muzyką i nie szukaj dziury w całym ;)

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

Hehe no to zostaje tylko cieszyć się Tym co jest . Może zmiana wzmacniacza coś wniesie np. Pioneer lub yamaha ewentualnie chwalony denon . Dodam że muzyka nagrana na kasete TDK z laptopa puszczona na CT 757 miażdży wszystkie te CD-ki razem wzięte a kaseciak też już wiekowy . Słucham wszystkiego nie tylko disco .

A może nagrywasz z dolby a odtwarzasz bez ;-)

Kumpel nawet kiedyś przestawił w Tonette wzmacniacz na inną prędkość zapisu,

podbijając charakterystykę ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nagrywam normalnie bez dolby . Może dzwięk z kompa jest lepszy . Tu lonk do moich kolumn .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Możesz doprecyzować co znaczy ( wg Ciebie ) termin "miażdży" bo od dość dawna nie spotkałem

kaseciaka lepszego, niż źródło nagrania.

Kiedyś tak, jak były agresywne CD'ki i po kilku minutach człowiek chciał wyskoczyć przez okno;

w tamtych czasach po przegraniu na kasetę już dawało się słuchać.

Słowem - co jest lepsze w graniu kaseciaka ?

Mam swoje podejrzenia, ale o tem potem; zresztą już to opisałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.