Skocz do zawartości
IGNORED

Mały (rozmiarem) wzmacniacz stereo

ZantPe

Rekomendowane odpowiedzi

Powitać wszystkich!

Próbowałem samodzielnie, ale się zagubiłem, dlatego pozwalam sobie poprosić Was o pomoc.

Szukam małego (rozmiarem) wzmacniacza stereo do monitorów klasy Magnat Quantum 673/Dali Zensor 3/Paradigm Mini Monitor v.7/Monitor Audio Bronze 2 (jeszcze nie wybrałem, które chcę, ale powyższe mam na oku).

Budżet: przyjmijmy okolice 500 PLN.

I teraz co samodzielnie znalazłem:

- przeszukując forum to np. sugerowane są "wzmacniacze na układzie Tripath 2020 (TA2020)", ale dostać w Polsce jest je ciężko lub przepłaca się kilka razy. Z kolei brać od majfrenda, to co najmniej miesiąc czekania + ewentualnie cło itp.,

- "samodzielnie" wymyśliłem jakiś używany wzmacniacz z systemu Yamaha Pianocraft lub Denon RCD (osobiście preferuję Yamahę),

- widziałem jakieś wzmacniacze SMSL np. SA-36a, ale nie wiem co są warte,

Ogólnie mam zgryz. Czy z Waszego doświadczenia jest coś sensownego na polskim rynku?

Dzięki i pozdrowienia!

https://www.audiostereo.pl/topic/132761-ma%C5%82y-rozmiarem-wzmacniacz-stereo/

Dzięki wszystkim. Pozwolę sobie zbiorczo się ustosunkować i dopytać:

- Teac A-H500i - może jakby był czarny ... ;)

- Pianocrafty - dobrze rozumiem, że od modelu 840/640 to znaczy wszystko co w środku ma cyfrę od 4 w górę?

- Cyrus - z tego co widziałem, to w moim budżecie chyba tylko jakieś wysłużone jednostki. Bałbym się.

- Musical Fidelity V90-amp lub Denon DRA-F109 - jeśli zdecyduję się przekroczyć barierę 1000 PLN, to chodzi mi po głowie Marantz MCR511 Melody. Słusznie?

- SMSL Q5 - zaciekawił mnie. Co prawda 600 PLN trzeba zostawić, ale z tego co widziałem, to od razu ma DACa. Martwi mnie jedynie niemarkowość i że w tej cenie spokojnie się trafi jakiś wzmacniacz Pianocraft. Bardzo warto rozważać tego SMSLa?

Mam nad czym myśleć, ale jeśli coś jeszcze warto, to chętnie się zapoznam :) Dzięki i pozdrowienia!

• Moderatorzy

Może posłuchaj takiego :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.