Skocz do zawartości
IGNORED

Który CD - mam 3 do wyboru

Adamo11

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam pytanie - kolejne z serii: co wybrać?

Mam do wyboru:

Yamaha CDX-593

Denon DCD 1460 (nowy)

NAD C521i

Jakie jest wasze zdanie - co brać?

Jakie są za i przeciw waszym zdaniem?

Ma to grać w zestawie z GC (chłopaki z diy wiedzą o co biega) oraz radmorami LS-10

Pokój ok.20m^2, muza różna od jazzu (głównie) przez muzykę elektroniczną, rocka do metalu.

Szukałem info o tych cedekach, ale chodzi mi o zestawienie i porównanie tych modeli.

https://www.audiostereo.pl/topic/13276-kt%C3%B3ry-cd-mam-3-do-wyboru/

Denon DCD1460 jest znakomity do tuningu, ale sam w sobie nie gra wybitnie.

Yamaha 596 to niezły CDek, o niedrażniącym, gładkim dźwięku.

NADa nie znam z odsłuchów, ale wiem, że opinie ma dobre, jednak podobnież marudzi przy odczycie co niektórych CDR-ów, natomiast pozostałe dwa żrą wszystko bez mlaskania.

P.S. Jeżeli to istotne, to Denon ma dzikie mnóstwo najróżniejszych funkcji, którymi można się bawić godzinami, Yamaha ma wystarczające lecz nie wybujałe wyposażenie, natomiast NAD jest zubożony wręcz przesadnie, brak podstawowych trybów odczytu czasu utworów na płycie odbieram już jako złośliwość producenta.

Ja bym jednak radzil jeszcze zastanowi sie nad Harmanem HD750 lub 755. sprzet tani a odejrzewam ze gra bardziej analogowo od kazdego z tu wymienionych. bezposrednio porownymalem go z 496 i roznica byla naprawde powalajaca. radze posluchac i porownac

Zwracam uwagę, że chodzi o yamahę cdx-593, a nie 596.

Jak się mają do siebie te dwa modele?

Może jeszcze ceny:

Yamaha - 360,-

Denon - 840,- (nowy)

NAD - 740,-

Sprzęt jest w komisie i mogę się wymienić - w ten sposób nie zostanę ani na chwilkę z samym wzmakiem :-)

Ja wiem czy taka niska?

Na allegro są podobne ceny - w końcy ani to nowe, ani hajend.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Poza tym mogę sprzęt sprawdzić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hajend oczywiście nie! Ale dobry klocek - mam i sobie chwalę.

Ale cena poniżej 1/3 sklepowej może być traktowana podejrzana. Choć na Allegro zawsze może gość liczyć, że podskoczy w ostatniej chwili.

Czyli uważasz, że jeśli wszystko z nim OK, to warto brać?

Aktualnie mam 393, ale to zupełnie inny sprzęt.

Ilość funkcji zupełnie wystarczająca, generalnie ma grać (nawet funkcje NADa byłyby wystarczające, gdyby miał regulowane wyjście - dla mnie istotne) - te w Denonie to już przesada...

Wie Ktoś może jaki tam laser siedzi (na wszelki wypadek) i za ile można go kupić?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

1460 moze i do upgrade sie nadaje ale sam w sobie to straszne mydlo na tandetnym napedzie i laserze na ktory szkoda czasu. Plastiki i podly KSS firmy Sony- mialem go az tydzien kupilem dla ojca i o tydzien za duzo. Mimo ze high-endowa Yamahe mam w domu stawialbym na NAD'a ale nie ma nic lepszego jak indywidualny odsluch. A propos watpie zeby w jakimkolwiek sklepie zachowal sie egzemplarz 1460 przez 13 lat... To jakas mega sciema... Pozdrawiam.

ta yamaszke jakby byla za 290zl to ja bym z checia kupil ale watpie zeby kolo chail ja za tyle sprzedac , srednio modele z 5 na przedzie chodza w okolicach 500zl najtaniej chyba ze jest jakis zajechany

Ja moge polecić Pioneera PD-S705.

Mam i jestem zadowolony.

Czyta wszystko oprócz gazet :)

No i bije na głowe YAmahe i Denona jeżeli chodzi o jakośc i dynamike dźwieku a co do NADa to niewiem bo go nie słuchałem.

Podrawiam.

Luxman jest już u mnie, gra i to jak gra!

W porównaniu do mojej dotychczasowej yamaszki CDX 393 to jest przepaść.

Od razu mi się spodobał i jest coraz lepiej. Niestety nie miałem narazie za durzo czasu coby posłuchać :-(

Wiem jedno - ten sprzęcik pomieszka u mnie dosyć długo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.