Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 2000tyś

dziadson1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moja stara yamaha odmawia posluszenstwa i nie da sie jej juz naprawic. Szukam wzmacniacza niegrogiego najlepiej nowego z wejsciem na pendrive a moze nawet i z bluetooth. Posiadam dwie kolumny taga harmony f-60. Muzyki slucham kazdej od rocka po trance. Najlepiej zeby dalo sie kupic na dwie trzy raty. Pozdrawiam.

Taga harmony azure f-60 to dokładnie moje kolumny :)

https://www.audiostereo.pl/topic/132708-wzmacniacz-do-2000ty%C5%9B/

Dzień dobry.

Spójrz proszę na francuską integrę Advance Acoustic X-i50BT (http://www.q21.pl/advance-acoustic-x-i50bt.html). To wystarczająco mocny wzmacniacz, którego charakterystyka lekko ocieplona, gęsta idealnie sprawdzi się w połączeniu z kolumnami Taga Harmony. Dodatkowo wzmacniacz posiada Bluetooth.

Drugą opcją jest NAD C326 BEE (http://www.q21.pl/nad-c326-bee.html). To bardziej otwarte, dynamiczne granie, swietnie sprawdzi się w popowych i rockowych kawałkach. Spójrz także na Onkyo A-9050 (http://www.q21.pl/onkyo-a-9050.html). To brzmieniowo coś pomiędzy Advance Acoustic a Nad. Onkyo gra swobodnie, dynamicznie, szybko, analitycznie.

Na koniec dwie propozycje wzmacniaczy japońskich - Yamaha A-S501 (http://www.q21.pl/yamaha-a-s501.html) lub model wyższy i zdecydowanie lepszy Yamaha A-S701 (http://www.q21.pl/yamaha-a-s701.html) oraz Marantz PM6006 (http://www.q21.pl/marantz-pm6006.html). Yamaha to mocne, dynamiczne, trochę efektowne granie. Model 701 przy tym w stosunku do 501 oferuje znacznie lepsze wypełnienie, plastyczność. Marantz to raczej spokojniejszy charakter, lekko ocieplone brzmienie.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz oferty finansowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

naprawdę okazja ;-)

A tak poważniej, to dyskutowany ostatnio na forum:

Ukryta Zawartość

moc jest i wymagane dodatki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Ja mam Yamaha AS 301 i jestem zachwycony tym jak to gra. Wiele osób narzeka i odradza ten sprzęt bo ma jasną górę itp... dla mnie to duży plus w połączeniu z Magnat Quantum 673 gra to jak monitory studyjne Yamaha hs 8 tak bym opisal ten dzwiek ale lepsza góra tzn w HS8 za bardzo świergoliła.

Może nie jest to jakaś super rekomendacja na forum audiofilów ale to zależy czego słuchasz. Ja słucham elektroniki i wszelkie mulące analogowo brzmiące sprzęty uznawane przez ciepły dźwięk odpadają. Elektronika nie ma sceny - bo jest robiona na komputerze tu nie ma żywych intrumentów jeżeli są to dodawane sztucznie jako ścieżka, tu może być co najwyżej głębia, trójwymiarowość, moc i dynamika. Często kawałki klejone są z sampli na laptopie - więc jakość też może być różna, już na tym sprzęcie co mam słychać ułomność niektórych sampli, zwł. wysokich bo Yamaha naprawde dobrze gra górą a mam słuch muzyczny, więc wiem co pisze.

Tak jak mówię kwestia czego słuchasz i jakie masz upodobania, od lat śledzę rynek audio i z każdy chwali swoje bo każdy słyszy inaczej i chce czegoś innego. Mi zależało na równym pasmie i jasnym nie męczącym dzwięku i tak musiałem skręcić bas o połowę - takie pomieszczenie a co za tym idzie troche wysokie, w poprzednim wzmacniaczu Pioneera tez mialem takie ustawienie ale po tym zabiegu dzwiek jest idealny nic sie nie wysuwa na 1 plan moze odrobine wysokie ale o to mi chodzilo bo nadaja detalu nagraniom.

W gat typu dark progressive jest to bardzo wazne.

Yamahe mam podpiętą pod Audiotrak prodigy cube kablem optycznym, w duzej mierze slucham tez podcastow z soundcloud ale mimo to dzwiek jest super, na FLAC czuc roznice ale podcastow nie ma w tym formacie ;) Kalble Oelbach 1,25mm.

Jak masz kase zobacz wyzszy model AS 501

Witaj,

Jeśli szukasz nowego wzmacniacza to polecam modele NAD 326BEE, Yamah AS 501, Yamah AS 701, Magnat MA600, Xindak 06

Jeśli używany: Yamaha AS1000, Denon PMA2000, NAD 370.

Pozdrawiam

Slucham elektroniki też. Ale też lubie spokojnie blues jazz. Mocny rock również będzię grany. Onkyo tx-8150 ostatnio mi chodzi po głowie. Ma usb i blt a na tym mi zalezy. Opinie tez są wysokie. Musze jechać na odsluch. Onkyo zmierzy się z yamaha as501 oraz z marantzem pm6006 i advance acoustic x i50. Zobaczymy kto wyjdzie z tego pojedynku zwyciesko :)

• 3 tygodnie później...

Witam. No i przyszedł mi amplituner onkyo tx-8150 i powiem szczerze rozczarowany jestem. Brak mi basu który był w yamaha ax550 do tego jak by grał płasko. Brak mi głebi. Jedynie czuć że lepiej wszystko trzyma w ryzach. Wokal na wierzch wychodzi. Ale jak yamahe wlączałem to czułem że to gra. To wydaje mi się takie plastikowe wszystko. Włacznie z panelem który jest trochę dandetny. Nie wiem czy nie wymienić to cudo na jakiś wzmacniacz.

Czy yamaha as501 zagra lepiej? a może marantz pm6005? chyba że w podobnej cenie coś innego mi polecicie?

używany to 356 bee, nowy 326 bee. Jeżeli brakuje Ci w brzmieniu powera i melodyjności a nie patrzysz na pierdoły typu brzmienie pałeczek perkusji owiniętych jedwabiem to są to wzmacniacze dla Ciebie.

Musica curat cor meum et animam meam delenit

Zauważyłem ze często w ostatnich swoich wypowiedziach często polecasz as1000. To dla tego że akurat sprzedajesz as2000, czy naprawde osobiscie słuchales as1000 i dla tego masz swoje zdanie? jaka różnica 1000 a 2000 wg Ciebie?? W brzmieniu oczywiście :)

Pewnie żadna. AS2000 ma wzmacniacz słuchawkowy, XLR, wkładke gramofonową, lepsze gniazda i takie tam pierdoły. Waga praktycznie identyczna, a można ją kupić sporo taniej niż 2000. Widywałem AS1000 po 2000-2300zł. Ostatnio tylko coś nie ma.

?👈

W tej cenie to żaden szał. Branża od lat naciska na NADy więc teraz jest jak jest. Moim zdaniem w tej cenie można lepiej.

Trochę zabawne jest zestawianie 356BEE względem np. PM17. Raz, czy dwa - słownie, widziałem używanego PM17 za 1800-2000, to jest sprzęt znacznie droższy niż 356BEE, a jestem skłonny powiedzieć, że w tej cenie 356BEE też zagra dobrze. 356BEE można dostać, bez problemów, do 1700, ze wszystkim, czyli kartonem, kablem, papierami i pilotem, a często i GWARANCJĄ bo to inny segment cenowy dla tego konkretnego Marantza, więc bez żartów.

Na marginesie - sprzedajesz Yamahę, więc wiesz...

To oddam go i kupię NADc370 używkę. Lepiej zagra taki stary sprzęt? Podepne blututa pod niego?

Imho C370 gra po prostu świetnie. Zresztę, za coś tą EISĘ dostał...Na marginesie - w sumie imho identycznie gra, jeszcze starszy, 319 - ale nie ma wyjścia na 2 pary kolumn, za to regulatory są podświetlane.

Trochę zabawne jest zestawianie 356BEE względem np. PM17. Raz, czy dwa - słownie, widziałem używanego PM17 za 1800-2000, to jest sprzęt znacznie droższy niż 356BEE, a jestem skłonny powiedzieć, że w tej cenie 356BEE też zagra dobrze. 356BEE można dostać, bez problemów, do 1700, ze wszystkim, czyli kartonem, kablem, papierami i pilotem, a często i GWARANCJĄ bo to inny segment cenowy dla tego konkretnego Marantza, więc bez żartów.

Sam napisałeś że oba kosztują kolo 2tys więc nie wiem w czym problem? AS1000 podobnie. Wystarczy spojrzeć na oba jak są zbudowane. I AS1000 też nie jest stary.

?👈

Sam napisałeś że oba kosztują kolo 2tys więc nie wiem w czym problem? AS1000 podobnie. Wystarczy spojrzeć na oba jak są zbudowane. I AS1000 też nie jest stary.

Drobna uwaga - sprawdź ile kosztuje nowy 356BEE, a następnie PM17 i to jest akurat coś, co oba pozycjonuje, a nie cena używek, bo te, potrafią być różne. PM17 od prywatnych właścicieli, z pilotem, bez gwarancji, widywałem po 2500, handlarze mają je, czasami za 1700-2000 bez niego. 356BEE będzie mieć pewnie jeszcze gwarancję, a i stosunkowo niewielki przebieg, przy modelu z gwarancją. 356BEE, w salonie, to kwota około 2500-2700. W tej cenie nowego PM17 nie kupiłbyś. Dodatkowo, mówisz o tym aby sprawdzić to, jak są zbudowane. To ja pójdę dalej - 319, C370, C372. Wszystkie, przeważnie, da się kupić od 900 do 1400...Sprawdź sobie środek np. 319. Takiego toroida, jak w 319, ten Marantz nie ma...

I coś jeszcze:

Ukryta Zawartość

O ironio, piszą tutaj o wykonaniu Marantza...i nic więcej.

Skoro o cenach...C370 miał EISE...a wspominałem za ile można go kupić - jak masz szczeście to wręcz cały komplet (wzmak, tuner, cd) w cenie PMki i 356BEE.

Ukryta Zawartość

PM7000 tez miał Eisa i co z tego?

Więc zostawmy te PM17, ja za 2300 kupilem PM16. Mniejsza z tym. Za 2000-2300 kupisz A-S1000, często nawet młodszą od C356BEE.

Denon PMA-1510AE, tak samo. Kwesitę wyglądu pominę. Cięzko znaleźdź coś brzydszego.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.