Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe Allegro - jakie odczucia.....

Shrek777

Rekomendowane odpowiedzi

Po starcie w 1999 roku serwisu Alibaba, wiele Europejskich w tym Niemieckich i Amerykańskich firm audio a zwłaszcza hi end zaczęło współpracę z Chińskimi firmami (modelowym przykładem jest OEM Shengya dla ''Niemieckiego'' Vincenta albo Shanling dla MBL) , od tego czasu bardzo widać i czuć specyfikę Chińskiego projektowania zarówno płytek jaki designu, co prawda starają się to do pewnego stopnia przymaskować pewnymi uzgodnieniami odnośnie projektów i pewną dozą swojej aczkolwiek niezbyt wielkiej inwencji ale i tak (wychodzi szydło z wora) to się daje wyczuć (nawet bardzo) kto to tak naprawdę projektuje (OEM) w największym stopniu a kto to potem tylko nieco dopracowuje.

Gość rydz

(Konto usunięte)

W ogóle jako sprzedający pracujący na opinie latami na tym portalu czuje się oszukany,

Dokładnie , to sku.............stwo jest , ani jednego negatywa czy choćby neutrala nie złapałem , a teraz po tylu latach wyświetla się zero opinii , bo nie miałem wystawionej od roku ? :(

Obserwowane są nadal.

Dostajesz maile od Allegro z działów które obserwujesz z nowościami ???

Nie ironizuję, powiedz jak to zrobiłeś a dam na tacę w Twojej intencji. Serio.

Obserwować mogę owszem. Tylko jak chcę wiedzieć jakie w danym dziale doszły oferty sprzedaży to muszę ręcznie co rano dział przeszukiwać.... To tak jak mając komputer liczyć przy użyciu kartki i ołówka... Kilka pozycji z różnych działów to co najmniej godzina, dwie. Mail od Allegro (wysyłał automat) - zajmowało to góra 5 minut...

Ja wiem o co chodzi - chodzi o to żeby potencjalny klient nie kombinował, nie szukał taniej, lepiej. Tylko wszedł i kupił w jednym ze sklepów na Allegro.

Tylko w moim odczuciu to spuszczenie do szamba tysięcy klientów którzy szukali rzeczy z rynku wtórnego - sprzedawców też.

Cóż jestem demokratą każdy ma prawo popełnić samobójstwo, Allegro też...... ;P

To droga dla oszustów, a to tłumaczenie jest przesłodkie "Bo może się komuś kiedyś zdarzyło...przecież nie można wypominać latami" ale jak ktoś miał czerwono, jak od muchomorów w lesie, to ciężko nazwać jednorazowym zdarzeniem, a niech jeszcze zawieszone konta aktywują i będzie eldorado! W ogóle jako sprzedający pracujący na opinie latami na tym portalu czuje się oszukany, natomiast kupujący też nie mają powodu do zadowolenia, bo na dobrą sprawę nie mają pojęcia teraz u kogo kupują, no i jaki sens jest wystawić komuś negatywa jeśli wiadomo, że przepadnie? Szkoda czasu i prądu na tą czynność. Jeśli myślą, że to jakoś wybieli ten portal od łatki jaka na nim spoczywa to się grubo mylą, bo teraz na tym polu będzie tylko gorzej.

3 x amen. Zamiast walczyć z patologia wśród sprzedawców portal robi wszystko żeby szemrani sprzedawcy prosperowali w najlepsze bo to prowizje....

Bo szemrani zarabiają kupę kasy dla portalu.....

Też straciłem wszystkie komentarze i poza frajdą moralną, zero negatywów, zero neutrali, zostałem z ręką w nocniku. Że tak literacko się wyrażę...

Też straciłem wszystkie komentarze i poza frajdą moralną, zero negatywów, zero neutrali, zostałem z ręką w nocniku. Że tak literacko się wyrażę...

Praktycznie każdy jest teraz goły i wesoły na tym portalu, ale jestem ciekaw co teraz będzie z takim problem nieodbierania paczek za pobraniem. Sam miałem taki przypadek, a komentarze od sprzedających pomagały, niektórzy nawet pisali sobie na aukcjach, że tam od x komentarzy dopiero wysyłka za pobraniem. Teraz kupujący jest "chroniony" i guzik pan mu zrobisz nawet nie ostrzeżesz innych potencjalnych sprzedających.

Dostawałem maile. Wkurzało to mnie i wyłączyłem. Radzę zapoznać się z allegro.

Kiedyś każdy dostawał, obecnie nikt. Samo Allegro o tym informowało iż kończy wysyłanie maili z dniem 30 marca. Chodzi o maile z wybranymi kategoriami które obserwuję. ( a dokłanie o nowych ofertach sprzedaży w tych kategoriach).

Bo maile o wygraniu aukcji, przelewie środków itd. Oczywiście nadal są wysyłane.

Także albo kłamiesz, albo Allegro się wycofało z zapowiedzi.. Ponieważ nie mam takiej opcji na koncie, obstawiam opcje pierwszą.

Dostawałem maile. Wkurzało to mnie i wyłączyłem. Radzę zapoznać się z allegro.

Od momentu zmian w niewymownym serwisie, mam ustawione konkretne wyszukiwania.

Nie dostałem ani jednego maila.

Arton, zamiast się mądrzyć, może napiszesz jak to zrobić żeby maile dochodziły.

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Who's Afraid of Music?

Chodzi o maile z wybranymi kategoriami które obserwuję.

To działa nadal. Wpisujesz w wyszukiwarkę np. Sony 590, naciskasz szukaj, a potem "Obserwuj wyszukiwanie". I dostajesz codziennie maile z tym co się pojawiło.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Kiedyś każdy dostawał, obecnie nikt. Samo Allegro o tym informowało iż kończy wysyłanie maili z dniem 30 marca. Chodzi o maile z wybranymi kategoriami które obserwuję. ( a dokłanie o nowych ofertach sprzedaży w tych kategoriach).

Bo maile o wygraniu aukcji, przelewie środków itd. Oczywiście nadal są wysyłane.

Także albo kłamiesz, albo Allegro się wycofało z zapowiedzi.. Ponieważ nie mam takiej opcji na koncie, obstawiam opcje pierwszą.

Kłamiesz!

post-60595-0-71395400-1492264936_thumb.png

A&T

Przyjmij moje przeprosiny, jest jak mówisz, a ja jestem gapa.... Cóż mea culpa. 30 marca przestały przychodzić maile. Wcześniej dostalem info iz kończą z tym dniem wysyłkę. Także później nie szukałem w opcjach....

A co do tonu,

cóż po paru latach na bocznicy zawsze odpowiadam w tonacji drugiej strony.

Zapamiętajcie kto z gęby sraczke robi.

A tego nie będę komentować, nie ma takiej potrzeby jak mniemam...

Mnie w zmianach na Allegro zabolał brak maili o obserwowanych ofertach. Mogłem sobie czekać i kupić daną rzecz, albo w cenie jaka mi odpowiadała, albo w stanie jakiego oczekiwałem.

Jak mam teraz co dzień przekopywać kategorię to ja pass....

Więc zaznaczasz sobie np ofery które pojawiły się w przeciągu 24h, dodajesz do zakładek i dobra. To chyba nawet szybsze jak klikanie meili.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.