Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz do ... hmmm flac

manfred1

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz malinke podpiąć pod Q-Dac przez hifiberry digi+ kablem koaksjalnym

Podpinam samą maline i mam wszystko podpinając dodatkowo pod dac uzyskam lepszy dźwięk? Bo teraz to już całkiem nie trybie po co mi dwa urzadzenia? Chyba tylko dlatego iż dać nie ma wifi ani wejścia pod internet po kablu tak?

Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

• Moderatorzy

Jeśli masz dac zewnętrzny np Q-DAC możesz do niego podpiąć tuner sat, konsole, blu ray i raspberry z hifiberry digi+. Jeśli nie masz daca zew. to kupujesz malinę z hifibery dac+ i podpinasz bezpośrednio do wzmacniacza ale nie podepniesz już pozostałych urządzeń.

Nie znam Qdac, nie powiem Ci czy zagra lepiej niż dedykowany dac do maliny.

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

No ale po co mi to? Ja potrzebuje odtwarzać jak najtaniej z jak najlepszą jakością pliki flac. A to jest jakiś badziew pieron wie do czego. :-)

• Moderatorzy

Szkoda, że mieszkasz tak daleko, wpadłbyś na kawe i przekonał się sam do raspberry :)

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Do plików wygodny jest komputer (np.mały laptop 13") z dobrym Interfacem/DACkiem

Alternatywnie opcja "streamera" i sterowanie tabletem/Smartfonem. (Jak rozumiem Rasbery Pi działa na tej zasadzie)

Nie widzę też specjalnie sensu uzerania sie z plikami flackami skoro są takie genialne rozwiązania jak TIDAL (Spotify ma też w planach flacka) do którego wystarczy Chromecast audio za <200pln

Chętnie się dowiem jak jest wygodnie na prawdę ;)

Wiem że do plików wygodny jest mały laptop 13" ale wole zakupić małą malinę niż drugi laptop tylko i wyłącznie pod muzykę.No ja specjalnie sens widzę w plikach flac bo tak genialny Tidal niestety u mnie nie działa na Windows10 i Nad375 z MT1 a sterowanie a raczej puszczanie piosenek przez telefon odpada. Nie widzę też sensu kupowania tabletu do tego. To że Spotify ma w... przyszłości uruchomić wyższą jakość słyszymy od dawna ale niestety nikt nie umie powiedzieć kiedy to będzie a mi szkoda życia na wieczne oczekiwanie.

• Moderatorzy

Do plików wygodny jest komputer (np.mały laptop 13") z dobrym Interfacem/DACkiem

Alternatywnie opcja "streamera" i sterowanie tabletem/Smartfonem. (Jak rozumiem Rasbery Pi działa na tej zasadzie)

Nie widzę też specjalnie sensu uzerania sie z plikami flackami skoro są takie genialne rozwiązania jak TIDAL (Spotify ma też w planach flacka) do którego wystarczy Chromecast audio za <200pln

Chętnie się dowiem jak jest wygodnie na prawdę ;)

Malinka to właśnie mini komputer, pasywny na linux. W laptopie masz szumiące wentylatory pracujący dyk i jeszcze trzeba obejść windows żeby był bit perfect ( asio, wasapi, fidelizer). Już to przerabiałam , raspberry mnie bardzo zaskoczyło, prostotą i jakością, polecam.

genialny Tidal niestety u mnie nie działa na Windows10 i Nad375 z MT1

Tak było do dziś rana. Coś mnie napadło i poszukałem dokładniej i znalazłem aplikację Linn Kazoo która świetnie przesyła muzykę z Tidal na mój wzmacniacz. Mam tylko mały problem jak odtwarzacz wszystkie pliki po kolei.

Każdy lubi po swojemu ;) Ja laptopów nie znosze, wole prawdziwy komputer...

To z takich gotowych rozwiazan są urzadzenia typu Denon DNP730, użytkowanie tego jest koszmarne moim zdaniem, ale skoro szukasz czegos takiego to do twoich potrzeb się nada.

Ewentualnie payerek typu Fiio X3 by sie tu sprawdził "stacjonarnie" :)

Ja laptopów nie znosze, wole prawdziwy komputer...

A czym się różni laptop od komputera? Oczywiście laptop podpięty do monitora Eizo i skalibrowany "displeyem pro"

użytkowanie tego jest koszmarne moim zdaniem, ale skoro szukasz czegos takiego to do twoich potrzeb się nada.

Akurat tego urządzenia w tej cenie nie kupię bo nie mam najlepszego zdania o tych wszystkich Onkijach, Denonach Jamachach .

A możesz mniej wiecej pokazać chociaż czego szukasz

No przecież już znalazłem Malinkę. Wydaje mi się najbardziej optymalnym zakupem. Podłącze do nie tv oraz dysk z moimi plikami flac. Dodatkowo po kablu podłącze internet a wszystko wypuszczę analogowo na wzmacniacz.

A czy malinka to nie jest komputer który wymaga do obsługi monitora albo tabletu ?

Tak wymaga i właśnie dlatego bardzo mi zależy aby obsługa była z komputera z Windowsem. Niestety tablet a tym bardzo android z telefonem odpada.

przed chwilą komputer był zły

Gdzie napisałem że obsługa plików muzycznych z komputera z windowsem 10 jest zła? Człowieku są dwie drogi bezpośrednie podpięcie pendrive pod malikę z plikami flac oraz strumieniowe przesyłanie. To drugie mam bo oprócz przesyłania sterumieniowego W10 mam foobar. Natomiast nie mam bezposredniego odtwarzania plików. I tu z pomocą idzie Malina.

• Moderatorzy
A czy malinka to nie jest komputer który wymaga do obsługi monitora albo tabletu ?

Można też obsługiwać z PC

Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka

Czyli w gruncie rzeczy staneło na słuchaniu z kompa :

Nie. Dwu etapowo ide czyli wymiana moich JBL ES80 na kolumny podstawkowe. Ale tu muszę udać się na odsłuch i właśnie malinka. Z tym że tak jak pisałem najpierw kolumny a potem malinka. Malinka musi być bo dodatkowo chce oglądać wieczorem filmy na słuchawkach z Netflixa i potrzebuje analogowy sygnał na wzmacniacz.

Rucia1 za kilka dni zwrócę się do Ciebie z ogromną prośba jak okiełznać tego małego potworka pod katem Tidal i flaczysków :-)

• Moderatorzy

nie ma problemu pisz jak będziesz miał kupiony

Rucia cały czas mam zagwozdkę bo laptop mam 3 metry od wzmacniacza. Malinkę podłącze RCA do wzmacniacza. Natomiast internet po kablu podłącze do malinki ale w jaki sposób będę wysyłał piosenki z aplikacji Tidal na maline i na wzmacniacz?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.