Skocz do zawartości
IGNORED

xBox one s brak DTS HD

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do posiadacza takiej konsoli.Problem jest taki kupiłem ja głównie do filmów 4K,bo mam jeszcze inny odtwarzacz blu-ray. Nie mogę jej tak skonfigurować aby dzwięk szedł w DTS HD Masters W ustawieniach jest bistrem na no,i nie mogę tego zmienić.Dodam że kable nie maja nic do rzeczy na innych urządzeniach ten dzwięk jest,próbowałem inne hdmi,i na żadnym tego nie ma.Dla porównania w PS4 tez jest DTS HD.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/132538-xbox-one-s-brak-dts-hd/

ehh panowie w tym tyg to byla aktualizacja atmosa i dtsx, hd to to ma od prawie samego poczatku, jakies 3 miechy temu zlukalem cale dwa filmy w tru hd i wszystko szlo idealnie.... z tego co widze to masz blad w ustawieniach... wroce do domu to ci napisze jak jest u mnie

ale sam zobacz ze bitstream masz wyl.... a na samym dole bitstream ustawione na sztywno jako dd, nie pamietam jakie sa tego inne ustawienia ale pozniej napisze jak mam u siebie

Tak ale nie idzie tego zmienić,bistrem jest ale nie idzie tego włączyć czy to na górze czy to na dole.Wchodzę w ustawienia,i nie ma włącz tylko cały czas wyłączony,to lipa po co komu odtwarzacz 4k beż dekoderów HD.

Nie rozumiem, przecież jest dzwięk w DTS HD, na ampli mi wyświetla tylko multi chanel a na konsoli w informacjach jest jak wół dts- hd i truhd

Gdzie jest ta informacja.

u mnie wszystko podobnie ustawione jedynie na samym dole mam dts digital ustawione zamiast dd, wiesz tez ze trzeba w filmie ustawic na dzwiek hd :)

moze masz hd tylko ci ampli nie wyswietla, w sumie roznica w dzwieku jest kolosalna i latwo ja wychwycic :)

To dziwne bo podpięty inny odtwarzacz blu-ray i normalnie wyświetla DTS HD Masters,podobnie z dysków HDD,coś tu nie gra próbowałem wszystkiego i nie daje tego dzwięku,naturalnie ścieżkę w filmie ustawiam DTS HD,jak komuś to gra to może zrobić fotę jak to ustawione.

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Na pierwszym zdjęciu widać info. Podczas oglądania filmu wciskamy B pojawi się funkcja pauzy, stop, przewijania, C C, i trzy kropki ... kursorem, lewym analogiem nachodzisz na te trzy kropki wciskamy A i pojawia się dodatkowe menu i w tym menu musisz najechać kursorem na literkę "i" i zatwierdzić A u góry powinno ci się pojawić informacje. Na następnym foto jest pokazane menu audio. Ja mam ustawione na 7.1 bez kompresji. Myślę że pomogłem, ja jedynie ubolewam nad brakiem 1080p24p w moim sony BD to było i lepiej się oglądało

post-25069-0-15802800-1491255001_thumb.jpg

post-25069-0-25516400-1491255202_thumb.jpg

post-25069-0-05141900-1491255243_thumb.jpg

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

Mam pytanie do posiadacza takiej konsoli.Problem jest taki kupiłem ja głównie do filmów 4K,bo mam jeszcze inny odtwarzacz blu-ray. Nie mogę jej tak skonfigurować aby dzwięk szedł w DTS HD Masters W ustawieniach jest bistrem na no,i nie mogę tego zmienić.Dodam że kable nie maja nic do rzeczy na innych urządzeniach ten dzwięk jest,próbowałem inne hdmi,i na żadnym tego nie ma.Dla porównania w PS4 tez jest DTS HD.

Tam gdzie masz bitstream wył. Wejdź i zmień na 7.1 bez kompresji

Gość Stivi89

(Konto usunięte)

tylko ta roznica w jakosci dzwieku jest na tyle duza ze bez problemu sie to wychwyci zmieniajac ze zwyklego dd na hd

Tak wiem, podałem tylko przykład przy filmie który ma englisch 7.1 lub Dolby Atmos, a zmieniając na Polski Lektor jest 5.1 Dolby Digital

I tak jak piszesz słychać

To ja w takim razie już nie wiem gdzie leży problem. Ja wracam do BD Sonego. Mam dużo zwykłych Bly-Ray i tam funkcja wyświetlania 24p cżyli 24 klatki daje dużo lepszy obraz. X zostanie jako konsola do grania. A mogłem kupić BD Denona 4010 za 500€ :( :(

tak to u mnie wyglada i jak widac na ampli tez sie nic nie wyswietla ze to hd ale juz w uszach to czuc od razu

Ukryta Zawartość

post-58925-0-86958100-1491258299_thumb.jpg

post-58925-0-20696700-1491258307_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma takiej możliwości, żeby nie wyświetlało. Nawet podłączając kompa po hdmi do ampla i mając dobrze skonfigurowanego playera wyświetli , że to dźwięk HD.

Ale o ile wiem to bitstream ma być włączone, żeby wyświetlało właśnie hd a nie jak masz Kolego ryback wyłączone. Bitstream to przecież strumień bitów , nie przekształcony, nie skompresowany tylko taki jaki jest w ścieżce dźwiękowej a skoro go wyłączacie to jak ma wejść na amplituner dźwięk hd, co najwyżej core (rdzeń). Mylę się?

Nie ma takiej możliwości, żeby nie wyświetlało. Nawet podłączając kompa po hdmi do ampla i mając dobrze skonfigurowanego playera wyświetli , że to dźwięk HD.

Ale o ile wiem to bitstream ma być włączone, żeby wyświetlało właśnie hd a nie jak masz Kolego ryback wyłączone. Bitstream to przecież strumień bitów , nie przekształcony, nie skompresowany tylko taki jaki jest w ścieżce dźwiękowej a skoro go wyłączacie to jak ma wejść na amplituner dźwięk hd, co najwyżej core (rdzeń). Mylę się?

Tak powinno być,ale tej funkcji nie włączysz nie da rady,cały czas jest wyłączona.

Zobaczcie czy na tej stronie jest rozwiązanie tego problemu bo osobiście nie mam żadnej konsoli ale syn coś tam "kwiczy" :) , że chciałby więc i ja jestem tym problemem zainteresowany

Ukryta Zawartość

pod artykułem jest też dyskusja , może tam też coś wiadomo więcej, niestety ja nie abla angielski :) za dobrze więc popatrzcie Koledzy :)

Ukryta Zawartość

Tłumacz gogle tak przedstawił "sytuację" z linka

Hey Podgląd członków!

Ludzie zawsze zastanawiali się, dlaczego mówimy różne poprawki w naszych buforach, ale możemy włączyć funkcje (ukryte, a następnie włącz je z ustawieniem usługi Live). Dlatego nie musimy pobierać nowej wersji, ponieważ mieliśmy bity w budowie, którą wzięliście w weekend (1610.161208-1218) - wystarczy, że zobaczysz nowe ustawienie w Ustawieniach.

Cóż, wszyscy członkowie Podglądu mogą teraz cieszyć się fajną nową funkcją konsoli Xbox One i konsole Xbox One S (tak to działa na obu!) - Udało nam się teraz uruchomić nową funkcję aplikacji Blu-ray, Bitstream Pass-through, która pozwala Aby uzyskać jak najlepszą jakość dźwięku z filmów, w tym Dolby Atmos.

Udało nam się teraz uruchomić nową funkcję aplikacji Blu-ray, Bitstream Pass-through, która pozwala na uzyskanie jak najlepszej jakości dźwięku z filmów, w tym Dolby Atmos. Obecnie jest to funkcja beta dla użytkowników Podgląd, więc szukamy informacji zwrotnych, aby ją poprawić przed premierowym wydaniem!

W ten sposób możesz go włączyć:

1.

Upewnij się, że konsola jest podłączona przez HDMI do odbiornika audio obsługującego dekodowanie formatów audio Blu-ray. Audio optyczny nie obsługuje przejazdu.

2.

Włącz "Niech mój odbiornik dekoduje audio (beta)" na stronie ustawień "Dysk i Blu-ray".

za. Jeśli nie widzisz przycisku, natychmiast spróbuj ponownie uruchomić konsolę. Może to potrwać do 24 godzin, aby nasze zmiany wprowadziły je do konsoli bez konieczności ponownego uruchamiania komputera.

3.

Upewnij się, że masz najnowszy odtwarzacz Blu-ray, sprawdzając kartę "Aktualizacje" w sekcji "Moje gry i aplikacje"

4.

Włóż ulubioną płytę DVD lub Blu-ray

5.

Kick i cieszyć się najwyższej jakości dźwiękiem z filmów i programów telewizyjnych

Stworzyliśmy quest o nazwie "Try Pass-through!" - wydobądź swój wewnętrzny audiophile za pośrednictwem Blu-ray Bitstream Pass-through! " Zbierać opinie na temat tej funkcji.

A kto wie czy właśnie na tej stronie jest powiedziane a w punktach wypisane jak włączyć bitstream. Niech posiadacz Xboxa .zobaczy .

adek tam na razie mam ustawienie wyl, 5.1, 7.1 oraz wlasnie bitstream wyl... jak dla mnie to wlasnie to ostatnie zalacza bitstream, pass through jak na razie nie widze w ustawieniach ale moze wczoraj dopiero sciagalem aktualizacje i nie resetlem.. zaraz oblukam

edit: aaa i walek - wczoraj sie bawilem jak robilem foty, a teraz wchodze i dopiero widze ze moge system zaktualizowac, takze sciagam 1 gb i zaraz sie pobawie

aktualizacja sciagnieta, konsola zresetowana ale to co napisane w pkt 2 oraz o pass through nie widac, zmienila sie szata graficzna dodalo sie pare bajerow, ale zmian w ustawieniach dzwieku brak hmmm

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.