Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz cd z usb

wgaj

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie. Może ktoś poda przykłady odtwarzaczy cd które mają z przodu wejście usb , które czytało by pliki flack.

Wiem że Yamaha cd n 500 to ma a jakieś inne . Odtwarzacze mają wejście usb ale nie czytają tego rodzaju plików. Przyszedł czas na zainwestowanie w sprzęt, a mam dużo muzyki na komputerze i chciałbym to jakoś połączyć. A może jakieś inne rozwiązanie , jestem otwarty na sugestie.Odtwarzacz połączony byłby do wzmacniacza. Na razie bez przedziału cenowego.

https://www.audiostereo.pl/topic/132522-odtwarzacz-cd-z-usb/

A po co Tobie odtwarzacz cd skoro muzykę raz że masz w plikach a dwa że masz na pc??? Wzmacniacz z DAC powinien sprawę załatwić. A z odtwarzaczy cd to ja proponuje Denon dcd-1520ae

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak już potrzebujesz.

Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Czyli jak rozumie , jak podłączę do wzmacniacza(jak ma gniazdo USB) pliki to będzie mi czytał . A jak przeglądać te plik. To znaczy jak wybierać . Wzmacniacz nie ma ekranu. co i jak podłączyć by przeglądać. I jeszcze jedno pytanie. Odtwarzanie muzyki z PC przez wzmacniacz i bezpośredni z wzmacniacza,chyba jest różnica na to drugie. Może trochę laickie pytania ale nieraz warto mądrych posłuchać.

Czyli jak rozumie , jak podłączę do wzmacniacza(jak ma gniazdo USB) pliki to będzie mi czytał . A jak przeglądać te plik. To znaczy jak wybierać . Wzmacniacz nie ma ekranu. co i jak podłączyć by przeglądać. I jeszcze jedno pytanie. Odtwarzanie muzyki z PC przez wzmacniacz i bezpośredni z wzmacniacza,chyba jest różnica na to drugie. Może trochę laickie pytania ale nieraz warto mądrych posłuchać.

USB-dac to w praktyce zewnętrzna karta dźwiękowa, odtwarzanie odbywa się na PC.

We wspomnianym DCD-1520 służy do tego wejście z tyłu oznaczone USB-dac.

Ciekawie opisane tu to jest

Ukryta Zawartość

Z góry przepraszam jeśli konkurencyjna stronka.

Nie trzeba kupować nawet wzmacniacza czy odtwarzacza z DAC, jest to wygodniejsze w praktyce bo mniej mamy "klocków" można samego DACa kupić i będziemy mieli tak pc-dac-wzmacniacz.

Ukryta Zawartość

To może z innej stron. W co inwestować.

1/ PC stacjonarny o dobrych parametrach z dobrą ,kartą muzyczną -kosz 1500-2000 zł

2/ odtwarzacz Cd i tu cena jest dużo wyższa. Chodzi mi o używki.

Trochę mój post za szybko poszedł -nie widziałem ostatniego z DAC jako osobnego sprzętu. Powoli MI się rozjaśnia. Zakup osobnego Dac-a , podłączenie do PC, lub laptopa, daje lepsze efekty. Czytałem trochę wcześniej o DAC-ach , ale jakoś bez przekonania. Idżmy dalej . Na dżwię będzie miał wpływ przede wszystkim DAC czy PC - chodzi mi o jakość dżwięku . Drugie pytanie jaki Dac -może jakieś propozycje.

Jeśli kupisz wzmacniacz to plus z tego iż można inne źródła podłączyć nie tylko pc :)

Np. Yamaha A-S501 czy Onkyo A-9050S.

A jakie masz kolumny? Bo wdsc może być już za jasny do takiego zestawienia. Mimo że to zacny przetwornik. Idąc tym tropem możesz kupić jaki kolwiek multifunkcyjny odtwarzacz nawet BD który będzie ci odtwarzał wszystko co potrzebujesz i spiąć go właśnie z daciem.

Mam Yamaha Taga 85W kolumny. Poprawcie jakbym żle rozumował . Kupuję DAC , podpinam go przewodem USB do PC a z wzmacniaczem łączę za pomocą przewodu z koncówkami cinc . W jakie gniazdo podłączam na wzmacniaczu CD , czy metodą prób i błędów. Znalażłem taki DAC jeszcze

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prawdę mówiąc to zrozumiałem wybiórcza twoja wiadomość więc napiszę co zrozumiałem. Daca podłączasz do pc poprzez USB. Ważne abyś skonfigurować system pod bit Perfect.

Dalej, z daca analogami (chich) wychodzisz do wzmaka. To w które gniazdo wepniesz nie ma znaczenia to są tylko podpisu dla ułatwienia.

Dać magic plus to fajny przetwornik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.