Skocz do zawartości
IGNORED

Grudniowa wyprzedaż w TOPHIFI

Jerzyk23

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem!

Widzieliście ceny Musical Fidelity i Triangli na stronach Top HiFi? To zaczyna być ciekawe. MF 3.2 CD+AMP za 7.000,

Triangle Celius 202 za 5000. Ciekawa jak będzie wyglądać promocja styczniowa? Każda następna jest coraz lepsza:-)

https://www.audiostereo.pl/topic/13251-grudniowa-wyprzeda%C5%BC-w-tophifi/

Na rynku w listopadzie katastrofa (czyt. zastój, marazm). Handel ledwo zipie, ceny żywności rosną i to nie o 4% - jak media podały, lecz - moim zdaniem - o jakieś 10-15% co najmnmiej.

Nie wierzcie w byle ściemę, ale w nieustajace promocje - tak !

triochę nagiej prawdy: w niektórych firmach, ludzie od 4 m-cy nie otrzymali wypłaty, w inych obcięto pensje o połowę, a ludziska pracują po ok.12-14h dziennie. (Za to szefowie pokupowali fajne auta.) Na miejsce każdego z tych "potraktowanych" na 50% biedaków jest ze 20-30 chętnych. I to jest ból/problem.

Taka jest prawda o Adamie na dziś dzień.

* * *

Albo ceny na elitarny/niszowy coraz bardziej sprzęt audio, pójdą w górę i nasze hobby stanie się jeszcze bardziej elitarne (subelitarne), albo... będą kolejne promocje. (Śądzę, że tak włąśnie będzie.)

Zatem: wypatrujmy kolejnych sensacji, tzn. promocji.

(Velum podobno chodzi w standardzie za 50% ceny. Czysta okazja, tylko brać ;)

Ach, zapomniałem o wariancie, gdzie byle grajek będzie nazywany audiofilskim, jeśli tylko marketing dorobi do niego odpowiednio przekonywującą bajeczkę, bo tłum i tak się nie zna.

Amen.

Bo sie przewroce... Nie dalej jak dzisiaj bylem w salonie w Poznaniu zapytac o zestaw MF A3.2 - spodziewalem sie cen jak w recenzji w ktoryms tam numerze Audio (ok 5kPLN za klocek). Poinformowano mnie, ze to stare ceny, wlasciwe to prawie... 7kPLN za klocek. A tu taka niespodzianka... Fakt, sprzedawca nie byl pewien jakie promocje sa w grudniu. W sumie to pech, bo zakupy planowalem w lutym...

Oni się w końcu przejadą na tym wachlowaniu cenami. Część klientów cierpliwie poczeka na promocje a bardziej niecierpliwi nie będą się chcieli dać naciąć i kupią u konkurencji. To jest branża, w której klient oczekuje najwyższej staranności i pewnej stabilizacji - nerwowość i gwałtowne ruchy nie są mile widziane.

Jest wolny rynek i moga robic z cenami co uwazaja za stosowne. Po prostu ktos nie wytrzyma..., ale to tylko dla nas klientow dobrze. A ja z checia kupilbym ten zestaw MF A3.2 nawet jak to sprzet wychodzacy z produkcji i zastepowany nowosciami.

Gdyby audiofile stanowili 80% klientów Top HiFi scenariusz Zbiga byłby bardzo prawdopodobny, ale myślę że odsetek audiofili to może ze 20%. W gruncie rzeczy te promocje są adresowane właśnie do Audiofili czujnie śledzących wszelkie ruchy cenowe, a nie do zwykłych klientów z ulicy, którzy przychodzą wydać pieniądze na sprzęt jakim można się pochwalić przed sąsiadem. Czy ktoś z forum kupił jakiś klocek z okolic cenowych MFA3.2 (nie promocja) w TopHi Fi za ową "normalną" cenę?... Bardzo wątpię. W sumie cieszę z takich możliwości - gorzej z tymi co będą w niewłaściwym momencie próbowali wypchnąć coś podobnego przez ogłoszenia czy allegro:))) No i jest jest jeszcze kwestia tych kilku klientów "z ulicy" co kupili sprzęd tydzień wcześniej bez promocji - ci też będą niepocieszeni i zapewne do końca życia do Top Hi Hi podchodzić będą nieufnie. Ostatecznie w tym przypadku idzie jednak o stare (choć jare) modele więc i excuse jakiś jest.

...a że jest to przemyślane działanie to widać po kolejnosci promocji - najpierw Yamahy i Marantze potem sporo lepsze (nie można kupić MM) Primare a na koniec jeszcze lepsze (ale już raczej w opinii zorientowanych w temacie) MF. Tylko czy to już koniec? Może będzie można kupić niebawem Krella 300iL za powiedzmy... 6200zł?

"Bo sie przewroce... Nie dalej jak dzisiaj bylem w salonie w Poznaniu zapytac o zestaw MF A3.2 - spodziewalem sie cen jak w recenzji w ktoryms tam numerze Audio (ok 5kPLN za klocek). "

o ile dobrze wiem "AUDIO " nie prowadzi sprzedaży urządzeń Musical Fidelity, sprzedaje je Audioklan - najniższa cena detaliczna w historii tego wzmacniacza to 5999 pln ( jesień 2002)

"Poinformowano mnie, ze to stare ceny, wlasciwe to prawie... 7kPLN za klocek."

zgadza się- aktualna cena detaliczna: 6999 pln za każdy z A3.2

" A tu taka niespodzianka... Fakt, sprzedawca nie byl pewien jakie promocje sa w grudniu."

???? wczoraj tylko jeden z klientów pytał o MF

kolega podał Panu(?) cenę promocyjną .... 6999 pln za komplet

P.s. Sprzedawcy wiedzą o promocjach kilka dni wcześniej - podawał Panu cenę stojąc przy mnie.

(chyba, że to nie był Pan, ale drugiej osoby pytającej o MF wczoraj nie było)

W sumie to pech, bo zakupy planowalem w lutym...

Proszę się nie martwić w lutym też może Pan znaleźć ciekawą ofertę. A przyjść posłuchać zawsze Pan może wcześniej, na spokojnie, tak aby w czasie promocji/wyprzedaży nie kupować tzw. "kota w worku"

pozdrawiam

Tomasz Kuźniewski

Otwieram zakładkę promocje na stronie tophifi.pl a tam jakaś sieczka opisy nie pasują do zdjęć a więc i ceny te nie wynikają z opisów. Zwróćcie na to uwagę bo można się rozczarować.

----> TK

Dziwinie sie czuje bedac tu traktowany jako klient, to 'panowanie' jest chyba niepotrzebne, ale do rzeczy.

Co do cen - w lipcowym Audio i Video podano cene integry i odtwarzacza CD na 5 tys za kazdy. Czy ja napisalem, ze mam pretensje do AK? Napisalem tylko o wiedzy, z jaka pojawilem sie w sklepie.

Cene podano mi tak jak napisalem - jestem tego pewien z dwoch przyczyn - sprzedawca (bardzo mily) zareagowal na moje stwierdzenie, ze seria X i A3.2 kosztuja mniej wiecej tyle samo (to wynika wprost z informacji w prasie) informujac, ze A3.2 jest drozsza. Po drugie wyraznie zaznaczyl, ze nie wie, czy na MF jest jakas promocja, a 'szefa nie ma'.

I to tyle, nie mialem do nikogo o nic pretensji. Zaczalem sie tylko zastanawiac na ile rzetelne sa ceny podawane w prasie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

otwieram widzę zestaw Rotela a opis przy zdjęciu "JOLIDA JD202A + JD100A + TRIANGLE ANTAL

" dalej też błąd na błędzie. Niechlujstwo i tyle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dziwinie sie czuje bedac tu traktowany jako klient, to 'panowanie' jest chyba niepotrzebne, ale do rzeczy.

TAK TO JUŻ JEST, GDY NIE WIADOMO CO KOGO MOŻE URAZIĆ, WOLE ZACZĄĆ OD FORMY PAN,

..ALE OK

Co do cen - w lipcowym Audio i Video podano cene integry i odtwarzacza CD na 5 tys za kazdy.

CENY WPODAWANE W PRASIE - ODDZIELNY TEMAT

Czy ja napisalem, ze mam pretensje do AK? Napisalem tylko o wiedzy, z jaka pojawilem sie w sklepie.

Cene podano mi tak jak napisalem - jestem tego pewien z dwoch przyczyn - sprzedawca (bardzo mily) zareagowal na moje stwierdzenie, ze seria X i A3.2 kosztuja mniej wiecej tyle samo (to wynika wprost z informacji w prasie) informujac, ze A3.2 jest drozsza.

PRAWIDŁOWA INFORMACJA

Po drugie wyraznie zaznaczyl, ze nie wie, czy na MF jest jakas promocja, a 'szefa nie ma'.

HMMMMMMM..... ZAWSZE NA POCZĄTKU CENNIKA SĄ PROMOCJE,

JEŻELI NIE BYŁ PEWIEN POWINIEN SPRAWDZIĆ

W KAŻDYM RAZIE PROMOCJE SĄ - JAK JUŻ WIESZ "TRÓJKI" W KOMPLECIE KOSZTUJĄ 7000 PLN "308-KI" 15000 PLN

I to tyle, nie mialem do nikogo o nic pretensji. Zaczalem sie tylko zastanawiac na ile rzetelne sa ceny podawane w prasie...(LEPIEJ SPRAWDZIĆ W SKLEPACH)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.