Skocz do zawartości
IGNORED

amplituner av do kina pod heco celan

sono26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam prosze o pomoc w wyborze amplitunera do kina i stereo posiadam glosniki front celan 702 gt centralny celan gt 42 tyl heco metas 300 plus sub paradigm ps1000 i pw 2200 do tej pory napedzal je hk avr 430 ale musze pomyslec o wymianie na nowszy model poniewaz nie posiada on hdmi a podlacznie mojego projektora nastrecza troche klopotow rozdzielacze itp

moje wymagania sa takie

1.wzmacniacz musi byc lepszy lub przynajmniej nie gorszy niz to co mam

2.musi byc mocny

3.dzwiek stereo musi byc rowniez dobry

4.hdmi w wersji min 1.3 dobrze by bylo usb na na pokladzie

5.dobrze zeby mial polacznie z netem radio internetowe odtwarzanie flac z serwera itp sterownie ze smartfona ale to tylko jako dodatki dzwiek najwazniejszy

6.sprzet przedewszystkim uzywany w cenie od 1500 zl do 3000 zl

wstepnie myslalem o takich modelach

onkyo 905 (obawa o czeste uszkodzenia plyt hdmi wadliwy procesor dsp moze wtym modelu to nie wystepuje ?)

denon 4308

za pomoc z gory dziekuje

https://www.audiostereo.pl/topic/132478-amplituner-av-do-kina-pod-heco-celan/

Jeśli zależy Tobie na kd+stereo to kup amp av+wzmacniacz. Tak przy kd wzmacniacz będzie pracować jako końcówka mocy a w stereo to bezpośrednio cd będziesz mieć podłączone. Amp av musi posiadać wyjscie "pre-out" a wzmacniacz "main in" wejście.

Do Heco Denon minimum od serii avr-x32xxw+Denon pma15xxae

Do 3tyś zł kupisz też nowy Marantz 5011, posiada już Atmos i DtsX jak i wszytko to co chcesz chociaż w kd na same fronty jest dobrze dać wzmacniacz/końcówkę mocy.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Ja ci polecę z czystym sumieniem LX od Pioneera jest ich sporo modele 75,76,86,można spokojnie kupić w tej cenie,to amplitunery raczej nie awaryjne,a Onkyo faktycznie zapomnij,bo już i nowsze 818,czy 828 zaczynają się sypać,co do SR Marantza to seria 5 jest cherlawa,jak ci nie przeszkadza mały i nie czytelny wyświetlacz to min seria 6009,lub 7 też można dostać w cenie około 3 tyś.

Jeśli zależy Tobie na kd+stereo to kup amp av+wzmacniacz. Tak przy kd wzmacniacz będzie pracować jako końcówka mocy a w stereo to bezpośrednio cd będziesz mieć podłączone. Amp av musi posiadać wyjscie "pre-out" a wzmacniacz "main in" wejście.

Do Heco Denon minimum od serii avr-x32xxw+Denon pma15xxae

Do 3tyś zł kupisz też nowy Marantz 5011, posiada już Atmos i DtsX jak i wszytko to co chcesz chociaż w kd na same fronty jest dobrze dać wzmacniacz/końcówkę mocy.

czyli taki denon 4308 bylby oki plus koncowka na stereo?acha dodam ze kino bedzie tylko 5.2 mi to zupelnie wystarcza

Ja ci polecę z czystym sumieniem LX od Pioneera jest ich sporo modele 75,76,86,można spokojnie kupić w tej cenie,to amplitunery raczej nie awaryjne,a Onkyo faktycznie zapomnij,bo już i nowsze 818,czy 828 zaczynają się sypać,co do SR Marantza to seria 5 jest cherlawa,jak ci nie przeszkadza mały i nie czytelny wyświetlacz to min seria 6009,lub 7 też można dostać w cenie około 3 tyś.

chyba odpuszcze jednak te onkyo za duze ryzyko uszkodzenia marantza odpuszczam nie podoba mi sie natomiast tez ogladalem pioneera lx on juz jest oki tylko tam chyba zasilacze impulsowe niska waga pobor mocy max 380 wat nie bedzie to za slabe uciagnac 5 kolumn?

Znajomi mają Denon+Heco i chwalą sobie takie połączenie. Szczerze jeśli masz 3tyś to uzbieraj z 500zł i kup nowy na gw amp aw.

Marantz 5011 ma ten "bulaj" i faktycznie nic nie widać ale wszytko na TV się wyświetla.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) parametry jego, o ile dobrze pamiętam to Heco są 8-4 ohm. Nie chcesz Atmosa to ok, końcówki w amp av możesz też wykorzystać do (bi-amp) dla frontów, nie wiem czy akurat 5011 można bo w moim Denku można.

Ja bym używek nie kupował z taką kasą a za jakiś czas końcówkę mocy bym dokupił(wzmacniacz)

Chciałeś propozycje to dałem, a co zrobisz to Twoja decyzja. Pamiętaj iż wszędzie można cenę negocjować i fajne rabaty dostać tylko wystarczy dobrze porozmawiać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Masz dobre kolumny, 2 razy sie zastanów czy w przyszłosci nie bedziesz chciał wzmacniacza stereo.wogle jakie są twoje preferencje w stsonku do kino/stereo?

posiadam projektor lubie ogladac teledyski i sluchac muzyki i czasem objerze film itp wiec muzyka 60/40 kino moze nawet 70/30 z powodu projektora potrzebuje wejscia hdmi a nie ma takich wzmacniaczy stereo z wejsciami hdmi anie chce tez miec kupe klockow to dosc drogie hobby

Lx nie są lekkie sam miałem LX 81,82,83 i spokojnie dawały radę na 40m2 a ważyły coś około 18 kg.

jakie byly wady tych wzmacniaczy ?

posiadam projektor lubie ogladac teledyski i sluchac muzyki i czasem objerze film itp wiec muzyka 60/40 kino moze nawet 70/30 z powodu projektora potrzebuje wejscia hdmi a nie ma takich wzmacniaczy stereo z wejsciami hdmi anie chce tez miec kupe klockow to dosc drogie hobby

Też mam projektor, i mam amplituner denon 3200W + denon PMA 1510ae. Z amplitunera w stereo nie bedziesz miał takiej jakosci dzwieku jak ze wzmacniacza. Masz fajne kolumny ktorych niestety w stereo z amplitunera nie wykorzystasz w pełni a szkoda.

bo zawyczaj jak cos jest super to zawsze jest jakas lyzka dziekciu jakos tak a to sie psuja ato ciezka odsluga a to nie maja usb a to sieciowki itp ?albo w kinie super w stero juz nie itp?

Też mam projektor, i mam amplituner denon 3200W + denon PMA 1510ae. Z amplitunera w stereo nie bedziesz miał takiej jakosci dzwieku jak ze wzmacniacza. Masz fajne kolumny ktorych niestety w stereo z amplitunera nie wykorzystasz w pełni a szkoda.

czyli rozumie ze jako baza denon 4308 za okolo 2000 zl bylby oki plus z czasem koncowka mocy do stereo

bo zawyczaj jak cos jest super to zawsze jest jakas lyzka dziekciu jakos tak a to sie psuja ato ciezka odsluga a to nie maja usb a to sieciowki itp ?albo w kinie super w stero juz nie itp? czyli rozumie ze jako baza denon 4308 za okolo 2000 zl bylby oki plus z czasem koncowka mocy do stereo

Dlaczego chcesz kupić tak stary amplituner? Amplitunery kd kupuje sie jak najmłodsze. Ze względu chociażby funkcję i dekodery dzwieku. Pozatym on ma hdmi 1.3!!!

Dlaczego chcesz kupić tak stary amplituner? Amplitunery kd kupuje sie jak najmłodsze. Ze względu chociażby funkcję i dekodery dzwieku. Pozatym on ma hdmi 1.3!!!

tak stary poniewaz widze ze czym nowsze tym znacznie marniejsza jakosc wykonania kino jest tylko przy okazji poniewaz do projektora potrzebne jest hdmi jak juz jest amplituner to dobrze czasem zobaczyc cos w 5.1 wykorzystac suby itp teraz odpowiednik tego 4308 to raczej x 6200 z kazym rokiem zauwazam tendencje obnizania jakosci wiecej bajerow gorsze trafa kondesatory radiatory itp a nie wydam za amplituner 12tys myslalem nad zakupem jakiegos nizszego ampli i i do tego ta koncowka ale nie ma sie co ludzic ze przy kwocie 3 tys bedzie dobry przedwzmacniacz wiec szukam czegos co zagra dobrze bedzie dobrze wykonane a bedzie nowoczesniejsze niz to co mam

tak stary poniewaz widze ze czym nowsze tym znacznie marniejsza jakosc wykonania kino jest tylko przy okazji poniewaz do projektora potrzebne jest hdmi jak juz jest amplituner to dobrze czasem zobaczyc cos w 5.1 wykorzystac suby itp teraz odpowiednik tego 4308 to raczej x 6200 z kazym rokiem zauwazam tendencje obnizania jakosci wiecej bajerow gorsze trafa kondesatory radiatory itp a nie wydam za amplituner 12tys myslalem nad zakupem jakiegos nizszego ampli i i do tego ta koncowka ale nie ma sie co ludzic ze przy kwocie 3 tys bedzie dobry przedwzmacniacz wiec szukam czegos co zagra dobrze bedzie dobrze wykonane a bedzie nowoczesniejsze niz to co mam

ps co przeszkadza hdmi 1.3 ? co daja nowsze standarty?

Jeśli chcesz muzykę i kino to niestety ale kompromis musi być. Tańszy amp av+wzmacniacz. Ja też mam Denona6200w+Denon1510ae.

Nie ma co się łudzić amp av nigdy nie zagra dobrze w stereo od tego jest wzmacniacz :)

Onkyo RZ seria dobrze gra jak i tx656 ale on "pre out" nie posiada no i te ostatnie opinie o Onkyo hmmm...

O ile dobrze pamiętam to 1.3 arc lub 3D nie posiada od 1.4 hdmi to mają.

Niestety Denon 3200w nie dostaniesz tak szybko, dobry model był temu mało ich na rynku wtórnym, też go miałem ale ze względu na ilość kolumn jak i okazje to zmieniłem na 6200w.

Niby dlaczego wady,te amplitunery miały najlepszego kopa orz świetny bas ze wszystkich jakie oferowała Japońska konkurencja.

Jeśli Ci zależy na dobrym stereo ale też kinie to jak wyżej koledzy napisali avr + wzmak po pre aut.

Jesli Ci zależy tylko na 5.1/7.1 to denon 4308 to bardzo dobry zakup w porównaniu z najnowszymi amplitunera mi. Jego obudowa jest panceRNA w stosunku do najnowszego badziewia które można palcem ugiac. Mam co prawda 6200 bo zależało mi na atmosie ale w porównaniu do starego mojego avr to jakość obudowy jak za ta kasę to lipa. Boje się cokolwiek na nim postawić a na poprzednim stanąłem i wytrzymał.. ;-)

Ponadto dźwięk moim zdaniem w tych starszych ampli jest bardziej dociazony i nie przebajezony. Bo im więcej nowszych ulepszaczy tym większy bałagan.

Dlatego moim zdaniem zarówno w stereo a w szczególności w kinie ten ampli powinien Cie w zupełności zadowolić. Ważne aby był sprawny. Mój stary jest z końcówka 06 i jak na 11 lat nic mu nie dolega i dalej jest sprawny w 100%.. :-)

Witam w klubie Celanow :)

Tak jak koledzy wyzej doradzaja.

Dobrym ampli jest Denon z pre out + wzmacniacz Denon pma15xxae.

Ja posiadam Marantza 7010 + Denon pma1500ae i bylem zadowolony. Teraz juz mi sie nudzi ten uklad i szukam czegos z lepszym wykopem... tylko na wymiane chyba najpierw pojda celany.

Witam w klubie Celanow :)

Tak jak koledzy wyzej doradzaja.

Dobrym ampli jest Denon z pre out + wzmacniacz Denon pma15xxae.

Ja posiadam Marantza 7010 + Denon pma1500ae i bylem zadowolony. Teraz juz mi sie nudzi ten uklad i szukam czegos z lepszym wykopem... tylko na wymiane chyba najpierw pojda celany.

Ojjj Lolo Lolo co Ty chcesz od swojego setu, masz petarda a skoro nie gra to ta akustyka winna.....z poddasza do piwnicy trzeba się przenieść i od nowa salkę budować :)

LolO niech zgadne. ....klipsch i onkyo.. :-)

Buahaha lepiej nie zgaduj i nie dawaj pomysłów jemu :)

... Mam co prawda 6200 bo zależało mi na atmosie ale w porównaniu do starego mojego avr to jakość obudowy jak za ta kasę to lipa... :-)

Bo masz srebrny kolor :) mój czarnuch daje radę.....ojjjj i zaraz Kapusta się odezwie o kolory hehe :)

Tez mysle nad Klipschami rp280, lub czyms bardziej muzykalnym do stereo. Bo jakos Denon pma1500ae + Celan --- nie wiem czy mi sie znudzilo, czy poprostu nie odpowiada mi ten dzwiek w stereo. Jak puszcze jakis metal lub rock i chce glosno sluchac to wszystko sie gubi.

Kolega damazy mial Revele na sell, to bylaby ciekawa opcja do stereo. Podobno Inna polka.

Onkyo tfu tfu.... ten pomysl z dala od mojej glowy.

Czemu nie chcesz Onkyo? :D

Toć kup :)

Kup sobie kolego AVR 3313 i pma 1510Ae lub 1520 Ae.

Avr posiada hdmi w wersji 1.4, przepuszcza obraz w stand by więc nie trzeba za każdym razem włączać ampli, posiada trzy wyjścia Hdmi w tym dwa na główna strefe, gdzie jedno wyjścia podłączasz pod projektor a drugie pod tv, posiada usb, radio internetowe i sterowanie ze Smartfona.

Do tego dorzucisz pma i będzie cacy.

Swoją drogą, to zastąpić Twojego Harmana ampli za trzy koła jest mało prawdopodobne :)

@Lolo2 trza pma na 2020ae zamienić :)

Czemu nie chcesz Onkyo? :D

Toć kup :)

Kup sobie kolego AVR 3313 i pma 1510Ae lub 1520 Ae.

Avr posiada hdmi w wersji 1.4, przepuszcza obraz w stand by więc nie trzeba za każdym razem włączać ampli, posiada trzy wyjścia Hdmi w tym dwa na główna strefe, gdzie jedno wyjścia podłączasz pod projektor a drugie pod tv, posiada usb, radio internetowe i sterowanie ze Smartfona.

Do tego dorzucisz pma i będzie cacy.

Swoją drogą, to zastąpić Twojego Harmana ampli za trzy koła jest mało prawdopodobne :)

Kapusta ale skoro on pliki słucha a nie ma płyt cd to zakup dcd chyba....chyba nic nie zmieni :)

Ale ze co i kto?

Myślałem o Lolu ale ok już wiem co i jak :)

W tej cenie ampli byle sprostał funkcyjnie oczekiwaniom i miał pre outa i koniecznie końcówka mocy lub integra. Pod te kolumny.

Żaden amplituner nie napędzi ich w taki sposób aby pokazały klasę.

Ze względu na ich cenę, która jest po prostu dobra często są łączone ze słabszymi wzmacniaczami czy właśnie elektroniką. I później jak u kolegi Lolo okazuje się że grają podobnie jak seria 2 krotnie tańsza Music Style.

A tak nie jest. Mam na stanie oba modele i Celany przy odpowiedniej elektronice to petarda. Wymiana na RP280 to wymiana na inny model na pewno nie na lepszy.

S4home to wedlog ciebie czym napedzic celany - jaki tor audio powinien byc? Bo na denonie 1500 moim zdaniem prze ostrymi glosniejszy metalu sie wykladaja.

Zrodlo Tidal na pc lub iphone

Dalej DAC czy Ampli?

Jaki Wzmacniacz?

Bo kiedys jak pytalem cie o zdanie. (Chcialem wtedy kupic marantza 7004 do kompletu) to podpowiedzials ze nie warto go kupowac. Ze mam rozejzec sie za:

1.Marantz 8005

2.Denon 1520ae. (Kupilem 1500ae - podobno nie odbiega dzwiekiem odwiele nowego)

3. Jakas lampa, nie pamietam juzsię nazwy.

Niech liczy :D

Zamiast 3313 może kupić X 4000.

Mówisz o tym???

Ukryta Zawartość

Czy

Ukryta Zawartość

Lub

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A Bo przy ostrym metalu będą się wykładać. Tak samo jak dużo droższe Opticony, Silvery i innego tego typu kolumny.

Metal jest o tyle specyficznym gatunkiem, że wymaga kolumn bardzo ciepłych o wycofanych sopranach.

Jeśli już je masz to ciepły wzmacniacz. Lampka może nawet taka na EL34. Czy wzmacniacze Musical Fidelity, Magnat MA1000

Te Heco sprzedaż bez problemu. Prościej jest wymienić kolumny. Większy efekt. Celany do Metalu są za dokładne.

Ale na pewno nie grają nawet podobnie do Music Style.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.