Skocz do zawartości
IGNORED

Czy do zestawu Marantz Pearl Lite jest sen stosowania Dac

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mój zestaw to CD i wzmacniacz Marantz Pearl Lite, kolumny Heco 900, muzyka ostrzejszy rock i reggae, czy do tego zestawu jest sens zastosowania Daca, w dobrej cenie są CAMBRIDGE AUDIO MAGIC 100, tylko czy to coś poprawi, niestety nie mam możliwości przetestowania

A właśnie że masz.

Bo mogę ci go podesłać i sobie sprawdzisz.

Ten dac miałby być wpięty pomiędzy cd a wzmak?

Rozjaśni brzmienie systemu. Więc jeśli o coś takiego ci chodzi to słuszny kierunek.

Do sprawdzenia u siebie w domu za darmo.

Pozdrawiam

Gość numik

(Konto usunięte)

nie kieruj się ceną tylko jakością w danej cenie, ja bym w ten dac do Marantza nie szedł, szczególnie w rocku, przejrzyj dobrze rynek, poczytaj o różnych dac, powypożyczaj jak wyżej, płacisz tylko za kuriera zwrotnego

Tak do daca coxialaem podłączam CD a z daca do wzmacniacza analogiem, pytałem sprzedawcę co kupowałem swój zestaw, ten dac sprawdza się w tej konfiguracji

Gość numik

(Konto usunięte)

Tak do daca coxialaem podłączam CD a z daca do wzmacniacza analogiem, pytałem sprzedawcę co kupowałem swój zestaw, ten dac sprawdza się w tej konfiguracji

każdy się sprawdzi w tej konfiguracji bo tak działają dac, wybór masz spory

To trzeba posłuchać,jednemu spasi drugiemu nie.

Mi np Musical Fidelity M1 nie spasowal ze 3 sustemy wstecz.

Od piątku mam dac Pathos i jest dobrze.Mam 14 dni na oddanie w razie "W"

Łokmen Saba

Panowie mój zestaw to CD i wzmacniacz Marantz Pearl Lite, kolumny Heco 900, muzyka ostrzejszy rock i reggae, czy do tego zestawu jest sens zastosowania Daca, w dobrej cenie są CAMBRIDGE AUDIO MAGIC 100, tylko czy to coś poprawi, niestety nie mam możliwości przetestowania

Jeżeli CD to SA-KI Pearl lite to dodawanie takiego zewnętrznego DAC'a jest moim zdaniem wątpliwe jeżeli chodzi o poprawę brzmienia, będzie ono raczej inne. Niemniej nie mówię spróbować zawsze można jak da się wypożyczyć sprzęt. Sprawdziłbym też opcję zmiany kabla RCA.

Poprawić brzmienie, do daca coaxialem z CD, a z daca analogami do wzmacniacza, chcę żeby dżwięk cyfrowo szedł do daca, myślę, że brzmienie będzie lepsze

Poprawić brzmienie,

To oczywiste ale w jaki sposób.

Ok to może ja Ci nieco wyjaśnię co może się zmienić.

Soprany staną się delikatnie bardziej otwarte a bas krótszy. Czy takiej zmiany oczekujesz? Jeśli tak to zapraszam po odbiór DACa na TESTY do domu a pożniej jego ewentualny zakup jeśli to jednak ta droga.

Panowie tak w ogóle ktoś porównywał CAMBRIDGE AUDIO MAGIC 100 do Audiolab M-DAC+, czy w mojej konfiguracji usłyszę różnicę bo cenowo jest duża

Audiolaby to troszkę kliniczne, sterylne granie. Jak takie lubisz to testuj.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

No podobne do tego który oferuje DAC100 własnie. Z Tym że M-DAC gra jednak bardziej czysto. Jeszcze sterylnie. Słuszna uwaga kolegi.

Jeśli model DAC100 Ci się spodoba do M-DAC także. Jego cena obecnie wyprzedażowa zachęca.

Z opinii na amerykańskim forum gra znacznie słabiej niż Taiwański Dynafrips Ares za ok 600$.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Mieliśmy go swego czasu na stanie. Zupełnie inne granie od audiolaba.

Nie testowałem tego tajwanskiego rozwiązania ,ale właśnie tak jest czytać opinie.

Jeśli ktoś powie na tym przykładzie że audiolab gra lepiej od tego marantza to ma rację? Nie! Bo to urządzenia grające inaczej. Więc do innych systemów.

Moim zdaniem di twojego systemu lepiej sprawdzi się tani dac 100 lub audiolab.

No i Audiolab M-DAC+ stoi, nie powiem tak jak mówiliście inne brzmienie ale mi pasuje, dynamika i przestrzeń wzrosła, teraz tak kwestia ustawień w menu coś zmienialiście - może ma ktoś już sprawdzone to porównam do swoich. Tak w ogóle głośność na nim dajecie zero czy tez podbijacie DB, mi najlepiej pasuje +1DB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.