Skocz do zawartości
IGNORED

problemik z denonem avr 3808

Piotr Brzyski

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Nie będę się rozpisywał, ale na wstępie chciałbym dodać specjalnie dla użytkownika Krzaku666, iż w między czasie kupiłem 4x Tannoy M1 + MC za 750 zł, z czego druga para, jest w gorszym stanie, ale gość ma wytoczony spór na alledrogo, tak więc przyjmijmy że za 500 ( domagam się zwrotu pieniędzy ) oraz Tannoy mSUB. Gra wyśmienicie, ale poluje na M2.

A co do tematu, to trochę dziwna sytuacja. Czasem lubię sobie przypałować denona, ale mam limiter głośności ustawiony do -20db, także też nie jest kto wie jak głośno, a ten amplituner na prawdę jest mocny, i nie sądzę żeby go to uszkodziło. No właśnie, dzisiaj nastał taki czas, że przypałowalem go lekko ( czyt. podgłośniłem do -20) kawałkami Muse ( cały czas był w trybie multi channel ), a potem jak wyłączyłem muzykę całkowicie, a amplituner został włączony to usłyszałem szumy. Fakt, jak ściszam do -45 to słyszalne są tylko po przyłożeniu ucha do membrany. ALE! wcześniej nie zauważyłem żeby takowe były nawet przy -20. Chwila konsternacji, uświadomienie sobie tego, że nie mam uziemienia, i pogodzenie się z kolejną porażką, kolejny rzekomo sprawny amplituner który kupiłem i po raz kolejny się natknąłem na fake, ALE CHWILA, CHWILA! Przecież tego nie było! . I tak z ciekawości włączyłem film. Amplituner był ustawiony na -20 w dalszym ciągu, a wspomniałem wcześniej o multi ch, dlatego że, jak przełączył się w tryb DTS, to ustało to. Idealna cisza ! Wyłączam film, i włączam z powrotem muzykę. Już się nawet ucieszyłem trochę, bo po włączeniu czegoś na spotify na chwilkę, żeby apl przełączył się z powrotem na multi ch i natychmiastowym "zestopowaniu", po muzyce była idealna cisza. ~3-5s, amplituner przełącza się w tryb multi ch, i z powrotem... W przypadku jak leci muzyka, to jeszcze słychać trzask i znowu szumy( oczywiście jak leci muzyka, to są one przez nią zagłuszane). Na innych funkcjach, mimo to że mam tylko kabel hdmi podciągnięty od pc i jest to przypisane DVD, też tak jest...

No i jak ustawiam stereo, to tylko z 2 głośników takie szumy się wydobywają ( logiczne ), a w trybie multi channel, ze wszystkich.

Ktoś coś ? Pozdrawiam i z góry dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/132340-problemik-z-denonem-avr-3808/

Z pc przez hdmi

Ale tak jak napisałem, zmienię w amplitunerze źródło na np. Dvr, albo Aux, to też tak jest, mimo to że oprócz kabla hdmi, nic innego nie wchodzi do amplitunera

podpiąłem do starego laptopa ( przy użyciu kabla hdmi oczywiście). Gra tak jak być powinno! No kurde, nowy komputer, gdzie za jego cenę, można byłoby jakiś samochód kupić, i wcale nie jest to zajechana corsa b :D, ale wychodzi na to, że to jego wina... Ale potem pomyślałem, że nie będę wpinał hdmi do karty graficznej ( msi gtx1070, przypuszczałem jej uszkodzenie ), tylko do integry. Ale zanim sięgnąłem kabla, poczułem jakiś inny. Był to kabel podprowadzony do wejścia liniowego w komputerze, którego używałem do gitary. Na próbę odpiąłem, i wychodzi na to że wszystko ok. Ciekawi mnie tylko, dlaczego wcześniej tego nie było... ? cały czas miałem podłączony kabel, i dopiero wczoraj takie coś... ( karta dźwiękowa jest zintegrowana z płytą główną asrock z170 k4 )

Jeszcze przez kilka dni posprawdzam czy wszystko ok, i usuwam temat. Dzięki Panowie za odpowiedź ;) Już szukałem nawet innego ampla, i znalazłem na alledrogo pioneera sc lx83 i nawet się trochę na niego napaliłem, ale jak taka sytuacja, to zostaje Denon, bo gra zbyt zaje.iście, i ma wszystko co mi potrzeba ;) może oprócz sleepera, ale to jeszcze można przeżyć :d

własnie że kurde... generalnie to u mnie 70% muzyka, a więc stereo, a pozostałe 30 % na gry i filmy, ale do czego zmierzam. Pewnie zostane wyśmiany, ale uważam że przez hdmi jest przyjemniejszy dźwięk niż przez optyka. Reszta pasma nie jest zagłuszana basem, tylko równomierna, i dźwięk jest bardziej przejrzysty i szczegółowy. Taka MOJA opinia ;) Ale na logikę to dlaczego nic nie ma prawa szumić ? :d przecież chyba zawsze tak jest że jak masz kabel do czegoś podłączyc, ale zanim to zrobisz to uruchomisz urządzenie z którego ten kabel wychodzi, to słychac takie szumy,a przy wkładaniu wtyczki do gniazda, takie spięcia :d

Ja zapomniałem sobie że ten kabel miałem podłączony do pc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.