Skocz do zawartości
IGNORED

Co wypożyczyc - czego posłuchać

M-K

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny RLS Oberon II

DAC Audio-GD 1.32

końcówki mocy audiolab 8200m

Wzmacniacz audiolab 8200A - pracujący jako przedwzmacniacz

CD- Original 2008F

Niedawno wypożyczyłem Atoll PR200 i PR300

PR200 - bardzo żywiołowy z super kontrolą ale bez klimatu

PR300 - bardziej kulturalny i "uładzony" ale według mnie ma przesunięty nacisk na wyższe tony co mi sie raczej nie podoba. Średnica jest "wysunięta" do słuchacza . Basów jest albo faktycznie mniej albo tak mi się wydaje.

Tak czy inaczej PR300 oddaję bez specjalnego żalu.

Tak to w dużym skrócie wygląda.

Moje zastrzeżenia do audiolaba są głównie takie że tam gdzie dzieje sie trochę więcej - zaczyna się trochę gubić.

Co bym chciał:

- sposób grania - audiolab (bez faworyzowania jakiegoś podzakresu)

- trochę wiecej kontroli tak jak PR200

Ideałem byłoby Przedwzmacniacz + CD tej samej firmy - z jednego pilota obsługiwane

W grę wchodzą ew. używki

Przedwzmacniacz jako podstawa - do 4 tysięcy

CD wymienię później.

Gość numik

(Konto usunięte)

Audia Flight, Leema, starsze Caspiany (nowe sieją górą i zwlaniają przesadnie, poza tym lubisz dynamikę Audiolabów - pewnie Caspian polegnie choć obiektywnie starsze serie są ok).

Znam temat - jestem byłym Audilolabowcem i ciężko go było mimo wad zastąpić, Hegel jest już jego chyba lekkim "upgradem", Leema upgradem Hegla. Audia Flight z IC Oyaide to dla mnie raj na ziemi i nr 1. Jeszcze jeśli Baltka dałoby się użyć jako pre - jak najbardziej. Tak, Audiolab potrafi się zgubić, zawsze mnie dziwiło, że chyba jako jedyna marka mają 1 wzmak w serii i nie mają tego "wyższego".

Atoll? Próbowałem - no way. Nie dla "audiolabowca", próbowałem wiele innych - Audia, Leema, Baltlab, Hegel no i Dayens wyróżniają się wg mnie wyraźnie, a wybór to już kwestia gustu

Audię Flight i Leemę należy wypożyczyć....z ebay :), szczególnie de, ewent uk ;)

Podałeś takkie sprzety ze nawet używki bedzie chyba trudno w "mojej" kwocie znaleźć :)

ahh i zapomniałem dodać -musi być czarny - wiadomo czarny bardziej "gęstym" dźwiękiem gra ;)

Gość numik

(Konto usunięte)

Podałeś takkie sprzety ze nawet używki bedzie chyba trudno w "mojej" kwocie znaleźć :)

nie sądzę, nie wiem jak jest z pre, ale ja swoje wzmaki Leemy i Audii kupiłem w tej cenie mniej więcej, a one mogą być pre chyba - niedawno Leema Tucana była za 4.700, wysoki poziom. Natomiast fakt, trzeba "czekać". Znam wady Audiolaba ale wady innych "popularnych" bardziej mi doskwierały. Może Koledzy doradzą Ci coś ze starszych zabawek

Gość numik

(Konto usunięte)

Nowe i używane ale do ok. 4000zł no może 5tyś.

Ten primare mnie zainteresował.

o masz... ten Onkyo ma wycieraczki... +1000 XP -ciekawe jak to brzmi i czy jest czarnuch

Sprzęt od NOMOS - odpada

Elektrocomapniet - 4.5 to fajna propozycja - napisałem do właściciela o sprecyzowanie jakie ma wejscia bo w googlach foty są strasznie pomieszane

classe i bryston quad - nie jestem w stanie patrzeć na nie

mbl - jest chyba dość stary... ?

abrahamsen - ciekawa propozycja - pytanie o usterkowość bo coś w głowie mi zostało że były narzekania jakieś...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.