Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  281 członków

YB Audio Klub
IGNORED

Klub miłośników YB Audio

Rekomendowane odpowiedzi

A jak tam idzie składanie skrzyń transportowych

z przytupem ;)

Dzisiaj towarzystwa Evo dotrzymał piękny Gato dia-400.

Podpisuję się rekami i nogami pod tym, co jest napisane o brzmieniu tego wzmacniacza w teście na audio.com.pl

pozdrowienia dla chłopaków ze Świnoujścia :)

post-23645-0-51410000-1494533844_thumb.jpg

Edytowane przez bingant
  • 2 tygodnie później...

Nowości i to piękne na stronie:

http://yb-audio.pl/realizacje/evo-2/

ale jedno pytanie musi paść;)

Dlaczego w topowej konstrukcji nie zastosowaliście, zamiast dosyć powszechnie przez Was aplikowanej szpilki illuminator, beryla illuminator?

• 2 tygodnie później...

Witam

Przepraszam, że tu umieszczań ogłoszenie ale wolę żeby poszły do klubowicza...

Rozważam sprzedaż moich YB Zephr w wersji "XXL" to znaczy 2x Satori plus Sb29 (a nie Sb23) na basie, w wykończeniu orzech amerykański w matowym lakierze.

Jestem pierwszym i jedynym właścicielskim. Jak kupione przywiezione i postawione tak stoją do dziś. Mają około rok. Nagłośnią nawet hale gimnastyczną :) ale i w 20 m kw. nie dominują. Do obejrzenia i posłuchania w Lublinie,

A rozważam sprzedaż bo marzy mi się nowy projekt od kolegów Y/B na Berylu itd.....

Szczegóły na PW lub [email protected]

Pozdrawiam

Maciek

Najpierw trzeba sprzedać obecne :)

Aktualnie nie planuie sprzedawać.

Chodziło mi o audiofilską ciekawość.

Zephyr jest przecież jednym z najniższych modeli w ofercie.

Beryla już przerabiałem, stara ścierka wygrała :)

lubię twardą detaliczną i jasno brzmiącą górę dlatego sądzę że beryl mi bardziej podejdzie niz obecna scierka która notabene gra bardzo dobrze tylko troche zbyt gładko i grzecznie jak na moje preferencje

Edytowane przez biniek
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

lubię twardą detaliczną i jasno brzmiącą górę dlatego sądzę że beryl mi bardziej podejdzie niz obecna scierka która notabene gra bardzo dobrze tylko troche zbyt gładko i grzecznie jak na moje preferencje

Beryl tak nie gra ...jest detaliczny , ale nie jest twardy .

Jest czymś pomiędzy głośnikami wstęgowymi , a kopułkami tekstylnymi .

Jest barwny i ma znacznie więcej " napowietrzania " na górze pasma w porównaniu do najlepszych kopułek tekstylnych .

Nie ma nic wspólnego z metalowymi głośnikami typu Seas TBFC27 lub podobnymi.

Co do jasności to jest kwestia aplikacji , nawet tekstylna kopułka moźe grać w ten sposób .

Szymek zaraz napisze , że mi udowodni , że szmata jest najlepsza ;)))

Scana 9900 , Esotara , Esoteca miałem u siebie w różnych aplikacjach .

Upgrade kolumn do głośnika berylowego będzie oczywiście możliwy. Jeżeli obecni posiadacze Zephyrów wyrażą zainteresowanie czymś takim to opracuję odpowiednia modyfikację zwrotnicy i przygotuję taki pakiet upgradujący. Będzie to można wprowadzić samodzielnie albo jeżeli ktoś nie chce się bawić to zleci to nam.

Przyznam, że już robiłem pierwsze kroki w tym kierunku i nie powinno być najmniejszych problemów. Osobiście sugerowałbym upgrade do topowego beryla SB i nie czekałbym na pośrednie modele.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Upgrade kolumn do głośnika berylowego będzie oczywiście możliwy. Jeżeli obecni posiadacze Zephyrów wyrażą zainteresowanie czymś takim to opracuję odpowiednia modyfikację zwrotnicy i przygotuję taki pakiet upgradujący. Będzie to można wprowadzić samodzielnie albo jeżeli ktoś nie chce się bawić to zleci to nam.

Przyznam, że już robiłem pierwsze kroki w tym kierunku i nie powinno być najmniejszych problemów. Osobiście sugerowałbym upgrade do topowego beryla SB i nie czekałbym na pośrednie modele.

Ten " topowy " SB nie jest już taki topowy po pomiarach ...dwa głośniki różnią się o 1 dB , efektywność jest dużo niższa niż podaje producent i faktycznie mają 3 Ohmy ...;//////

Wstyd przy takiej cenie ...

Ten " topowy " SB nie jest już taki topowy po pomiarach ...dwa głośniki różnią się o 1 dB , efektywność jest dużo niższa niż podaje producent i faktycznie mają 3 Ohmy ...;//////

Wstyd przy takiej cenie ...

Trochę nie jestem w temacie i nie wiem o czym piszesz. Jakich pomiarach, skąd te rewelacje ?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Trochę nie jestem w temacie i nie wiem o czym piszesz. Jakich pomiarach, skąd te rewelacje ?

Piszę o berylowym SB ACOUSTICS TW29BN SATORI .

Rewelacje to pomiary rzeczywistych głośników , zrobione przez Piotrka .

Kupiłem , Piotr pomierzył i nie są takie topowe....to jest kpina , żeby głośniki za 2500 zł tak bardzo się od siebie różniły efektywnością .

Dobre jest tylko to , że mają identyczną charakterystykę i wodospad .

Reklamuj , masz do tego prawo. Po co od razu dorabiać do tego teorię przekładającą się na całokształt bo może masz akurat odosobniony przypadek.

Nam też się niedawno trafił zepsuty kondensator Mundorfa a podobno takie topowe i drogie itp..

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Reklamuj , masz do tego prawo. Po co od razu dorabiać do tego teorię przekładającą się na całokształt bo może masz akurat odosobniony przypadek.

Nam też się niedawno trafił zepsuty kondensator Mundorfa a podobno takie topowe i drogie itp..

Nie dorabiam teorii , piszę o czystej praktyce ;)

Zwyczajnie mają roztrzał i trzeba je dobierać samemu w pary , 1 dB to nie jest tragedia , ale wypadałoby żeby przy takich głośnikach było lepiej .

A mnie ciekawi Twoje zdanie i wrażenia z odsłuchu po takiej zamianie glosników wysokotonowych.

Wiadomo że gra cały system,

ale jak Ty to oceniasz?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Przy której częstotliwości ten decybel jest więcej czy mniej?

Przy całej . Charakterystyka jest jest praktycznie identyczna , tylko efektywność jednego głośnika niższa .

Co kto lubi. Dla mnie neodymowe wysokotonówki przynajmniej w układach 2 drożnych nie grają. Być może w konstrukcjach 3 drożnych i wysokich podziałach, głośnik daje radę.

Yoshi może je stosować, bo to kwestia gustu i będą tacy, którym to brzmienie się spodoba. Mnie osobiście się nie podoba.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.