Skocz do zawartości
IGNORED

Klipsch RP 160m czy Dali zensor 3?

Dyru

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry.

Obydwa modele kolumn będą dobrze współpracowały z amplitunerem Onkyo. Są to jednak kolumny o zupełnie innej charakterystyce. Dali to dynamiczne, lekko ocieplone, gęste, pełne granie, co w połączeniu z amplitunerem Onkyo zapewni moim zdaniem optymalny dźwięk szczególnie przy Twoich preferencjach muzycznych. Klipsch natomiast oferuje znacznie jaśniejsze, twardsze brzmienie z bardziej wyeksponowanymi skrajami pasma i cofniętym środkiem.

Z mojej strony natomiast zaproponowałbym jeszcze kolumny Cambridge Audio Aero 2 (http://www.q21.pl/cambridge-audio-aero-2.html). To także świetna dynamika, dobre wypełnienie i optymalne połączenie z Onkyo. Wybierałbym pomiędzy Dali i Cambridge Audio.

Wybór zależy od indywidualnych preferencji, jeśli jest taka możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj

Z tych co pisales do kwoty 2000 elektroniki i amplitunera zdecydowanie klipsch.

Ewentualnie skierował bym uwagę na magnat 753 i elac debut b6.

Debuty mają nisko schodzący bas. Klipsche i magnaty bardziej kontrolowany, szybszy ale plytszy.

Zapraszam na odsluch oraz po lepsze ceny

150 to typowy głośnik jako surround do kina nie nadaje się do stereo. Gra płytko.

160 jest zupełnie inna i śmiało do 9 metrów bym ją wpakował.

Mogę ci wysłać do domu to sobie sprawdzisz

Sądzę, że najpierw powinieneś wypożyczyć tego "Klipsza" i posłuchać u siebie zanim podejmiesz ostateczną decyzję bo dla Ciebie wcale nie musi być on najlepszym wyborem z w/w wymienionych. Chyba, że lubisz dreszczyk emocji i kupowanie w ciemno... ale w audio to zawsze/prawie zawsze kończy się klapą... Powodzenia i nie spiesz się z decyzją...

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Debut B6 schodzą nisko ale dałbym szansę niedrogim Indiana Line Nota 260 http://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-nota-260.html

Fajny kontrolowany bas plus nieagresywna góra, brzmienie bliższe ciemniejszej stronie lub droższe Indiana Line Diva http://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podstawkowe/indiana-line-diva-262.html bardziej wyrafinowane z lepiej kontrolowanym basem, bliższe neutralności.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Poznan, jak lubie Wasze wpisy tak tym "strzalem" z diva 262 w 12 m2 i do muzyki klubowej zescie sie nie popisali. Od razu mowie, ze w dokladnie w takiej wielkosci pokoiku te divy u mnie graly i nie do takiej muzyki one sa, baa to juz zensor 3 bedzie lepszym wyborem, calosciowo tez.

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Dzień dobry.

Obydwa modele kolumn będą dobrze współpracowały z amplitunerem Onkyo. Są to jednak kolumny o zupełnie innej charakterystyce. Dali to dynamiczne, lekko ocieplone, gęste, pełne granie, co w połączeniu z amplitunerem Onkyo zapewni moim zdaniem optymalny dźwięk szczególnie przy Twoich preferencjach muzycznych. Klipsch natomiast oferuje znacznie jaśniejsze, twardsze brzmienie z bardziej wyeksponowanymi skrajami pasma i cofniętym środkiem.

Z mojej strony natomiast zaproponowałbym jeszcze kolumny Cambridge Audio Aero 2 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). To także świetna dynamika, dobre wypełnienie i optymalne połączenie z Onkyo. Wybierałbym pomiędzy Dali i Cambridge Audio.

Wybór zależy od indywidualnych preferencji, jeśli jest taka możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań służę pomocą.

Witam

Jestem świeżo po zakupie rp280 i wcześniej miałem rp260 oraz rf62II. Polecam wam jako salonowi przetestować klipsche z jakimiś łagodnymi kablami i wyeliminowaniem blaszanych wzorków. Podłączcie je sobie poprostu w biwiringu łagodnymi kablami i posłuchajcie jak graja na prawdę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Weź sobie od nas tego Klipscha na testy. Nic Cie to nie kosztuje a

zdania jak widać są podzielone,i jak tu wybrać... Niestety nie mam możliwości odsłuchu... nie mam pojęcia co wybrać ..

przestaniesz mieć dylematy które

raz doprowadzą Cie do szału

dwa nic nie zmienią w toku myślenia. Od czytania o audio, jeszcze nikt mądrzejszy nie jest.

Jak dla mnie monitory do hip hopu to ...... stracisz 50% frajdy ze słuchania w tej muzyce liczy sie subwoofer nic innego.... pewnie wkładam nogę między dzwi ale z takim repertuarem szedł bym z Pylon Perl Monitor + sub. Tylko budźet mały na nowy sprzęt.

Jeżeli nie masz sprecyzowanych wymagań i czasu na odsłuchy skorzystaj z oferty S4Home.

Jeżeli chcesz podjąć decyzję tylko po wpisach na forum to szanse że bedzie super są małe.

Panowie a powiedzcie coś o tym z3? Jakie wasze opinie? Chodzi tu głównie o muzykę klubowa, hip hop sporadycznie, Jeszcze zapytam czy do tego 160m są jakieś podstawki dedykowane?

Weź sobie od nas tego Klipscha na testy. Nic Cie to nie kosztuje a

przestaniesz mieć dylematy które

raz doprowadzą Cie do szału

dwa nic nie zmienią w toku myślenia. Od czytania o audio, jeszcze nikt mądrzejszy nie jest.

Co masz na myśli że nic mnie to nie kosztuje?

No wkładasz trochę kij w mrowisko. Bo HipHop to także wokal czyli średnica :/

Panowie a powiedzcie coś o tym z3? Jakie wasze opinie? Chodzi tu głównie o muzykę klubowa, hip hop sporadycznie, Jeszcze zapytam czy do tego 160m są jakieś podstawki dedykowane?

Nie ma. Kupujesz jakie Ci pasują. Uwierz nawet byś nie chciał żeby były dedykowane. Firmowane logiem kolumn podstawki kosztują 50% wartości kolumn. A solidne stojące no name 20% tego.

Dokładnie. Za kaucje bierzesz je do domu sprawdzasz i jak nie leża to odsyłasz. Kosztuje Cie to transport. A wiedza bezcenna.

Co masz na myśli że nic mnie to nie kosztuje?

Zensor 3 będą mulić na basie. Góra fajnie gra klubową muzę ale bas się ciągnie i to się nie zgrywa...

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.