Skocz do zawartości
IGNORED

Dźwięk hd z kodi

yatzekx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,posiadam freepc z windows 10 i zainstalowanym kodi.W serwisie modecom powiedzieli mi , że karta nie obsługuje DTS HD ale ja tak sobie myślę,że jak w kodi ustawię "passtrogh" to dźwięk powinien dekodować amplituner a karta tylko przepuszcza dźwiek.Czy dobrze kombinuję bo walczę z tym od wczoraj? Dodam,że na stacjonarce i windows 7 wszystko działa bez problemu.Aha,kodi to wersja 17 krypton ale próbowałem wszystkie nawet xbmc 12.

https://www.audiostereo.pl/topic/131771-d%C5%BAwi%C4%99k-hd-z-kodi/

Amplituner powinien się pokazać w ustawieniach audio. Mojego Pioneera wyświetla i oczywiście DTS-HD śmiga bez problemu. I jeszcze jedno dlaczego używasz 17 Kryptona ? Zdecydowanie lepszy jest Kodi Jarvis. Trochę trzeba poczytać jak go ustawić ale jest to tego warte. Mam teraz taką jakość na rzutniku, że znajomi zastanawiają się czy nie zainwestowałem projektor 4K :)

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Hej jeżeli można w tym wątku , Lucky podpowiedz jak ustawić żeby obraz był tak dobry .

jak go ustawić

A masz zaznaczone opcje zezwalaj na przekazywanie dźwięku ?

dźwięk powinien dekodować amplituner

Jeszcze jedno a jak masz to maleństwo podłączone ? bezpośrednio do amplitunera a potem do TV czy odwrotnie ?

Pozdrawiam

Lucky:ok ,będę używał Jarvis chociaż słyszałem,że on nie obsługuje dźwięku hd. Ale skoro u Ciebie bangla to przejdę na niego bo mi też bardziej odpowiada jarvis.

Catdragon:mam podłączone do ampa i z niego do tv.Mam zaznaczone zezwalaj na przekazywanie dźwięku.W kodi mam ustawione urządzenie do odtwarzania i przetwarzania dźwięku Wasapi hdmi denon

Hej jeżeli można w tym wątku , Lucky podpowiedz jak ustawić żeby obraz był tak dobry .

A masz zaznaczone opcje zezwalaj na przekazywanie dźwięku ?

Jeszcze jedno a jak masz to maleństwo podłączone ? bezpośrednio do amplitunera a potem do TV czy odwrotnie ?

Pozdrawiam

Tutaj masz wszystko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiem trochę tego dużo ale zapewniam warto na 100%. Jakość obrazu jest powalająca. Najważniejsze funkcje m.in. Scaling algorithms, Adaptive sharpen. W ustawieniach samej karty graficznej: głebia 10bpc i pełny zakres tonalny ja używam Nvidia 1060 Ti. Oczywiście zastosowanie odpowiednich algorytmów jest uzależnione od szybkości komputera a w dużej mierze od karty graficznej.

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Tutaj masz wszystko

Dzięki poczytam ale chyba u mnie te ustawienia karty graficznej nie będą dostępne , używam wbudowanej w procesor , cały komp złożyłem w cenie karty :) , może trzeba pomyśleć o dokupienia odpowiedniej .

Pozdrawiam

..." Jarvis 16.1

LAV Filters 0.68

Important Notice: The developer of DSPlayer has decided to step away from this project due to personal reasons. All links remain active, so this set up guide will remain in place.

Krypton 17.0 is available on the first page of the DSPlayer forum."...

Czy podpowiecie adres do pobrania wersji 16.1?

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

cześć,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.