Skocz do zawartości
IGNORED

Samsung czy Panasonic? SMART vs jakość obrazu

janek_TU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie po długiej przerwie ;-)

Przyszedł czas na wybór nowego TV więc oczywiście zwracam się z zapytaniem o poradę.

Na początek budżet - ok 4k zł.

Teraz na czym polega dylemat...

Wstępnie upatrzyłem sobie Panasonica 58DX700 lub 720. Jakość obrazu bardzo fajna.

Znajomi jednak uprzedzają, że Panasy mają bardzo ubogie funkcje multimedialne, SMARTy, usługi sieciowe i wolno działają.

Z drugiej strony polecają najnowsze Samsungi ze względu na rozbudowane funkcje, szybkość działania.

Niestety w Samsungach nie przekonuje mnie opinia o ich awaryjności. Facet w Mediaexpercie powiedział wprost, że może mi sprzedać Samsunga ale żebym był przygotowany, że niedługo mogę wrócić z gwarancją bo obudowa się pewnie rozklei. Więc w przypadku samsunga dojdzie jeszcze koszt pięcioletniego ubezpieczenia TV.

Może ktoś z Was porównywał funkcje internetowe nowych Panasoniców i Samsungów i potrafi je porównać?

I ostatnie pytanie: czy warto dopłacać 1k do Panasa DX750? Czy te 100Hz będzie jakoś widoczne przy oglądaniu zwykłej TV?

z góry dzięki za wszelkie porady i pozdrawiam ;-)

Pytanie na czym Ci zależy. 100 hz i lepszą jakość obrazu to domena TV. W panasonicu są podstawowe. Przegląda, Youtube itp. Jeśli koniecznie chcesz mieć funkcjonalność to dokupisz multi hd box od arivy która jest na Androidzie. Dasz za to nie wiem? 200-400 zł i masz większe funkcjonalność niż w Samsung.

Tyle. Wybieraj telewizor po to do czego służy!

...jezeli chcesz dopłacać to wez pod uwagę jak najwiekszy rozmiar tv.... bo po chwili twój zakup wyda Ci sie za mały.... oczywiscie jakość obrazu jest równie wazna....

...pamiętam jak z panasa plazmy 50" przesiadłem się na plazme 65"... było ekstra ale tylko pierwszy tydzień lub dwa...później rozmiar tv był już za mały.... :)

Co do rozmiaru to myślę, że po przesiadce z plazmy 46" Panasonica na 55-58" większy chyba nie będzie potrzebny a i cena sporo podskoczy.

A może ktoś z Was już porównywał bezpośrednio jakość i płynność obrazu między Samsungiem 55KU6400 a Panasem 58DX700?

Chodziłem po sklepach i ciężko w mojej okolicy znaleźć te modele. Był tylko Panasonic 50DX720 w dwóch sklepach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.