Skocz do zawartości
IGNORED

MB QUART QL C 200 co myslicie pomocy!!!

Tygrysek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio planowalem zakup do pokoju kolumienek tannoya M2 jednak otzrymalem propozycje zakupu MB QUART QL C 200 za ok 300 zł wiec cena atrakcyjna a sprzedawca twierdzi ze warto bo glosniki so porownywalne z tannoyam. Nie mam mozliwosci odsluchu niestety moze ktos mi cos doradzi odnosnie ich i jak wypadaja z tannoyami. POZDRAWIAM I DZIEKI

https://www.audiostereo.pl/topic/13163-mb-quart-ql-c-200-co-myslicie-pomocy/

QLC200 to te z polipropylenowym basowcem około 18cm i metalową kopułką za siateczką? I otwór z przodu? Jeżeli tak, to za tą cenę bierz, głośniki świetne, tylko zwrotnica beznadziejna, ale po upgradzie zagra wyraźnie lepiej niż Tannoy M2. A jak się nie spodoba, to za tą cenę ja odkupię.

Tyle udało mi się o nich znaleźć

6.5" 2-Way "C" Line Bookshelf Speakers

Impedance 4 Ohms

Frequency Response 48 Hz - 32kHz

Sensitivity 86dB

Power Range 110 Watts

Crossover Frequency 2.3kHz

COMPONENTS:

MCD 27 1.0" (27mm) Home Tweeter

TTL 160 6.5" (160mm) Home Midbass Driver

XO C200 Home Crossover for QL C200

[obrazekLUKASZ-214609_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak, to te kolumny. Przez jakiś czas składał je do kupy Tonsil, ale robili do nich tylko skrzynki, przetworniki dostawali gotowe.

Po modyfikacji zwrotnicy grają zadziwiająco dobrze, pomimo "nieaudiofilskich" detali (brak wyfrezowań pod głośnikami, ostre krawędzie otworu BR, beznadziejna maskownica).

Moim zdaniem za 300zł. okazja.

Ojciec, brać !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.