Skocz do zawartości
IGNORED

Bogucki - 9 lat za niewinność

janunio

Rekomendowane odpowiedzi

Ojojoj Kolega Jaro nawet żartów nie znosi, o kpinie nie mówiąc.... To są objawy fanatyka pisowskiego - Kolego sugeruję dużo anty politycznego humoru --- póki nie jest za późno....

Bo jak Ci się to bardziej rozwinie zaatakuje Cię własna sfora biorąc za pisowczyka...

Oj co ta wojna z niektórymi zrobiła gotowi zabijać za humor... :(

Wiem, że uważasz się za jajcarza. Niemniej z innych twoich wpisów wynika dobitnie, że jesteś wszechstronnie wykształcony, obyty ze światem i wszechświatem oraz plebsem i inteligencją. Ciekawe czy służby specjalne też maż w kieszeni...

Przykro mi, ze moja inteligencja jest Ci solą w oku, cóż ja na to poradzę... A właściwie nie jest mi przykro, mam to poniżej pleców....

Jedni to mają inni nie.... Bądź facetem, nie płakaj....

Ja do tego jestem śliczny, przystojny, bogaty i kochają mnie kobiety..... Piękne kobiety....

Cóż będziesz musiał z tym żyć....

Serdeczności

;-P

A i bardzo skromny jestem... Też :)

Jak wrócą rządy prawa, to zamykać będą za łamanie prawa, a nie za poglądy.

Jakby było tak jak piszesz,to już byś siedział a nie siedzisz.PiCmani by ci nie odpuścili.

Jakby było tak jak piszesz,to już byś siedział a nie siedzisz.PiCmani by ci nie odpuścili.

Zawsze miałeś problemy z myśleniem i z logiką.

Jestem Europejczykiem.

Po pierwsze siedzi i miał siedzieć -dostał 25 lat i to nie jest wyrok za kradzież roweru.

Po drugie - wyrok zapadł w pierwszej instancji i ciekawe czy sie utrzyma , nie wiadomo dlaczego sąd nie zwrócił uwagi na art 5 kc który brzmi:

Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony.

Wydaje sie ze ten przepis tzw klauzula generalna odnosi się idealnie do tego typu przypadków ,z drugiej strony wyrok 25 lat był podobno nieprawomocny jak gość dostał ten areszt i coś nie grało w papierach o aresztowaniu .

Nie zmienia to faktu ,ze podatnik( na razie ) płaci bandycie , który tak czy inaczej siedzi i miał siedzieć,

Polityka nie ma tu wiele do rzeczy - siedział tez przez 8 lat rządów PO . Czy wyrok się utrzyma w drugiej instancji zobaczymy za kilka miesięcy.

Najsmutniejsze jest to co mówił sędzia Tuleya -komentarze o łamaniu konstytucji w ustnym uzasadnieniu wyroku ,to jest największy " obciach" w tej sprawie.

Najsmutniejsze jest to co mówił sędzia Tuleya -komentarze o łamaniu konstytucji w ustnym uzasadnieniu wyroku ,to jest największy " obciach" w tej sprawie.

Obciachem byłoby, gdyby tego nie powiedział.

O tym należy mówić przy każdej okazji. Kto ma okazję, a o tym nie mówi - będzie współwinny.

Łamania konstytucji w Polsce przez aktualny Sejm, Rząd, Prezydenta i TK.

Obciachem byłoby, gdyby tego nie powiedział.

Obciachem to jest Tuleja i to odszkodowanie w zestawieniu z odszkodowaniem w wysokości 5000zł polskich dla p.Kluzki za rozwalenie mu firmy.Lepiej dla wszystkich jak zapadnie nad tym tematem cisza.Tacy ludzie jak Kwaczyncki czy Tuleja lub inni ich pokroju rozwalają wszystko.

Łamania konstytucji w Polsce przez aktualny Sejm, Rząd, Prezydenta i TK.

Przez POprzedni również.

Wtedy ci nie przeszkadzało?

Przez POprzedni również.

Wtedy ci nie przeszkadzało?

Wtedy nie łamano Konstycji i nie trzeba było protestować tak jak teraz. Widzę, że Tobie aktualna sytuacja odpowiada.

Sędzia Tuleja nie ma nic wspólnego z rozwaleniem firmy pana Kluski. Mieszasz okresy historyczne i fakty, jak Ci wygodnie.

Co sędzia Tuleja rozwala? Kto to jest Kwaczyncki, bo nie znam?

Bo Konstytucja to rzecz święta, reszta nie znaczenia.

Tyle, że prawo jest dla ludzi, nie my dla prawa.

Pieprzysz Tomek PiSowskie propagandowe brednie chyba tylko po to, żeby pokazać jaki jesteś niekumaty.

Jestem Europejczykiem.

Ja odnoszę wrażenie, że oddałeś swój mózg do wykorzystania przez narodowych socjalistów z PiS.

Nie przeszkadza ci, że traktują ludzi jak kompletnych idiotów?

Obejrzyj sobie filmik z wystąpieniem posła PiS na temat ostatnich działań wokół PiSowskiego "cudownego dziecka" Misiewicza i napisz kilka słów na ten temat od siebie, bardzo jestem tego ciekaw.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatni z filmów na stronie.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Widzisz Misiewicza, ok. Dlaczego nie widzisz Petru, Kijowskiego, Wałęsy i pozostałych?

Walka z przekonaniami to jak walka z wiatrakami. Twoje ego w porywach dopuszcza osoby o zbliżonym zbiorze przekonań. Reszta to wg. Ciebie wiejskie głupki.

Dopóki nie poznasz siebie będziesz tak odbierał rzeczywistość. W końcu to Ty ją kreujesz.

Petru, Kijowski, Wałęsa nie są urzędnikami państwowymi. W tej chwili gówniarz bez wykształcenia trzęsie polską armią. To tobie nie przeszkadza??? Nie przeszkadza ci, że z dnia na dzień zwalnia się generałów w których Państwo inwestowało miliony całymi latami?

Ja ni mówięo przekonaniach, mówię o faktach które każdy może sobie sprawdzić. Chyba, że nie chce, tak jak ty.

Fakty, Misiu, fakty, a nie jakieś bajki o kreacji.

Jestem Europejczykiem.

Misiewicz trzęsie armią, Ty tak na poważnie?

Faktem jest, że jesteś więźniem własnego ego. Co tego dowodzi? To proste, Twoje ocenianie innych przez pryzmat narzuconych Tobie przekonań przez własny umysł. Szkoda, ale wszystko jest do odkręcenia.

I żeby nie było, szanuję Cię i uważam za bardzo wartościową osobę.

Gonisz Tomek w piętkę i kreujesz jakąś wydumaną rzeczywistość jak domyślam się po to, żeby móc wszystko relatywizować i w ten sposób uciekać od niewygodnych faktów.

Fakt 1:

Generał Skrzypczak wypowiada się nadzwyczaj krytycznie o Misiewiczu.

Fakt 2:

Po kilku dniach gen. Skrzypczak nagle zostaje zwolniony z WITU.

Fakty w rozwinięciu, żebyś nie wypisywał farmazonów o jakichś pryzmatach.

30 stycznia gen. Skrzypczak komentował zdjęcie, na którym kapitan Wojska Polskiego trzyma parasol nad rzecznikiem MON. Mówił:

„Nadszedł taki czas, że żołnierza polskiego się nie szanuje, nadszedł czas pogardy dla polskiego żołnierza. Jeżeli dochodzi do takich ekscesów, ja to nazywam ekscesami, gdy żołnierz Wojska Polskiego oddaje honory osobie, która jest żadną dla niego osobą (…) bo w wojsku regulują życie regulaminy wojskowe, które formułują ogólne zasady funkcjonowania polskiego żołnierza i indywidualnie i zbiorowo."

O tym, że gen. Waldemar Skrzypczak musi odejść, władze Wojskowego Instytutu Technicznego Uzbrojenienia w Zielonce poinformowały go 2 lutego rano.

No co? Moje "ego" to wykreowało? Jeszcze raz powtórzę - fakty Tomek, fakty!

Jestem Europejczykiem.

Chcesz powiedzieć, że Polska się przez to zawali? Nie. I to jest fakt. Twoje ego wyłapuje w pierwszej kolejności tylko fakty pasujące do jego przekonań. I to jest naturalne dla umysłu.

Masz coś z głową Tomek. Generujesz sobie rzeczywistość jaka ci pasuje, ale przypisujesz to innym. Zapisz się lepiej na jakąś terapię, a jak nie, to do PiS, zrobisz tam karierę.

Wystąpienie niejakiego Dworaka pominąłeś milczeniem a całą dyskusję zepchnąłeś na boczny tor zgodnie z tym co piszę.

Jestem Europejczykiem.

U mnie wszystko w porządku Jarku, a u Ciebie?

Rzeczywistość jest rożna dla każdego z nas. Przedstawiasz fakty np. dotyczące gen. Skrzypczaka, ok, podnosisz larum, ok, stało się coś, świat się zawalił ? nie.

Jesteś oburzony? W porządku. Dlaczego tylko nie oburzasz się na fakty dla Ciebie nie wygodne, nie współgrające z Twoimi przekonaniami?

Tu jest ciekawsza wiadomość.

Pepper, humanoid opracowany przez firmę Aldebaran, otrzymał obywatelstwo, akt urodzenia podpisany przez burmistrz miasta Hasselt, Nadę Vananroye, a także imię i nazwisko - Fran Pepper. "Dziecko" o masie 28 kilogramów i wzroście 120 centymetrów posiada dwóch rodziców - są to Astrid Hannes, dyrektorka wyższej szkoły PXL, oraz Francis Vos, szef tamtejszego wydziału informatycznego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak dziecku tłumaczę, czemu mnie to oburza, chyba nawet idiota by to zrozumiał. Nie chodzi o moje przekonania, bo to samo stwierdził gen. Polko który jak wiadomo popierał i popiera PiS.

Strata czasu z mojej strony, z Artonem sobie swoje teoryjki rozwijaj. Dobranoc.

Jestem Europejczykiem.

I koronny argument z serii; jesteś idiotą bo nie mieścisz się w ramach moich przekonań.

Dobranoc i pozdrawiam.

W bezczelny sposób przekręcasz to, co napisałem, ale to u ciebie norma.

Napisałem literalnie: "chyba nawet idiota by to zrozumiał", a ty wmawiasz sobie i innym coś innego.

Nie twierdzę, że jesteś idiotą, tylko, że tworzysz sobie rzeczywistość i uciekasz od faktów które nawet idiota by zrozumiał.Bo ty uciekasz od faktów generując sobie rzeczywistość która ci pasuje, po czym dyskutujesz z nią, a nie z faktami.

Przedstawiłem ci konkretne fakty, a ty twierdzisz, że to moje przekonania. Komiczne. Pa!

Jestem Europejczykiem.

Ja przyjąłem te fakty. Zgadzam się z nimi. Czy one coś zmienią? Nie. Wywołują tylko Twoje oburzenie. Nie odnosisz się natomiast do innych faktów, niezgodnych z Twoimi przekonaniami. Działasz selektywnie.

...Przedstawiasz fakty np. dotyczące gen. Skrzypczaka, ok, podnosisz larum, ok, stało się coś, świat się zawalił ? nie...

Sprawa Skrzypczaka to kolejny fakt z całej serii; ani pierwszy ani niestety ostatni. Proces realizacji obietnic wyborczych (Polska w ruinie) niestety już się zaczął. Jeżeli wcześniej nasze państwo było kupą kamieni, to po PiSie będą tylko dwie trzy babki z piasku.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Stosowanie tortur, nawet wobec mordercy - moim zdaniem jest złe. A chyba za to było te ćwierć miliona, o ile wierzyć temu co piszą w necie...

A jak znam życie to za miesiąc można będzie tak samo potraktować zatrzymanego który się źle o panu ministrze wypowie. A czyż nie temu służą areszty wydobywcze ? Zamkniemy gościa, może się załamie i przyzna do wszystkiego, a jak się powiesi - też po sprawie.... Już nikt na to nie zwraca uwagi - przyzwyczailiśmy się. Dopiero jak dziennikarze znajdą ofiarę takiego aresztu zrobią program - wtedy się sypią gromy na kalekie państwo które na to pozwala...

Pomijam iż ten sędzia już podpadł pisowi to raz. Dwa pis ma taką podwójną moralność: belki w swoim oku nie widzi (ba nawet stodoły), natomiast zapałkę w oku konkurencji - z odległości mili morskiej...

Poza tym jestem zdania - za co zaraz zostaję zjechany - iż stosowanie wobec zatrzymanych polityki zemsty jest skrajnie głupie.

Sukcesem państwa jest jak minimalna liczba osób wchodzi na drogę recydywy, a nie popełniająca kolejne przestępstwa. Zazwyczaj coraz cięższe.

Co to za resocjalizacja dla mnie, jako obywatela, iż kolo co pierwszy raz poszedł do pudla za kradzież wódki skończy jako morderca i zabije (odpukać) np. moja rodzinę ???

Nie?A jak wprowadzono do TK troje sędziów?Spałeś jak niedźwiedź....pół roku albo więcej?

A gdzie ja to napisałem?To był ogólny zarzut do sądów w Polsce a Tuleja jest skąd?Może to Turek?Takich jak Kluzka jest duuużo więcej,tylko lepiej dać odszkodowanie bandycie,żeby zrobić przeciwnikom politycznym na złość???

Sędzia Tuleja nie ma nic wspólnego z rozwaleniem firmy pana Kluski.

Wtedy nie łamano Konstycji i nie trzeba było protestować tak jak teraz

Widzę, że Tobie aktualna sytuacja odpowiada.

PiSdraków mam tam gdzie słońca nie ma

Tomek

Czy mógłbyś rozwinąć swą złotą myśl "Twoje ocenianie innych przez pryzmat narzuconych Tobie przekonań przez własny umysł"?Tzn,że własny umysł może nam coś zarzucić?Przecież my to właśnie nasz umysł.

Porcja moja na porcje twoje....standartowo.I co zrobisz biedaku?

Standardowa porcja PiSowskich bredni. Bez tego dzień byłby stracony ;-).

Za zabójstwo czapa powinna być a nie odszkodowanie.Na temat pisz Jaruś.Na temat.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.